Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De portemonnee van Ann;

Mijn werkgever voelt als familie, dus ik ga niet meer weg

De portemonnee van Ann

In de rubriek "De portemonnee van" gaan we praten over geld. Lezers van de blog geven een kijkje in hun inkomsten en uitgaven, altijd leuk om mee te kijken hoe een ander het allemaal doet! Wat komt er iedere maand in? Wat gaat er iedere maand uit? En welke financiële keuzes worden er gemaakt? In "De portemonnee van" kun je alle andere versies ook nog eens teruglezen.


Wil jij ook een keer over je eigen financiën vertellen? (dit mag ook anoniem) Dan maken wij er graag een mooi artikel van. Vul hier het formulier in, dankjewel.


Vandaag vertelt Ann over haar financiën. Zij vulde het formulier in met een mooie boodschap erbij, wij kennen elkaar namelijk nog van jaren geleden, toen ikzelf in de hotellerie werkte. Leuk om weer eens van haar te horen, we hebben gemaild en herinneringen opgehaald. Vandaag vertelt Ann over haar portemonnee;


Naam; Ann

Leeftijd; 54

Beroep; Supervisor in de housekeeping

Inkomsten; € 2950,- netto

Vaste lasten; (Met variabele lasten erbij) ongeveer € 2500,-


Hou je maandelijks geld over en heb je een spaarrekening?


Ja, ik heb zeker een spaarrekening. Als alles betaalt is, dan hou ik ongeveer €450,- over. De ene maand is dat iets meer en de andere maand is dat minder. Ik spaar wat er overblijft op de rekening, ik heb weleens geprobeerd om aan het begin van de maand te sparen, maar dan word ik onrustig als de rekening steeds leger en leger is... dus dat vond ik niet prettig. Ik kan iedere maand gewoon sparen, dus ik hou het nu bij deze manier.


Ben je tevreden met je financiële situatie op dit moment? 


Ik ben tevreden. Ik werk nu al bijna 25 jaar bij een klein familiehotel in Amsterdam. Ik zorg ervoor dat de kamers schoongemaakt worden en er personeel genoeg is om dat te doen. Voordat er nieuwe gasten inchecken bekijk ik of alle kamers helemaal goed schoon zijn. Het is een klein hotel, maar er is genoeg te poetsen. De kamers, maar ook de receptie, een aantal kantoren en de ontbijtzaal / restaurant. Nu iedereen kampt met personeelstekort (wij dus ook) ben ik veel minder aan het controleren, maar ben ik zelf ook altijd druk bezig om alles weer schoon te krijgen.


Met mijn salaris ben ik tevreden. Ik kan iedere maand sparen, ook al vinden sommige mensen het niet veel, voor mij is het genoeg. Ik huur in Amsterdam en dat is ook niet goedkoop, maar ik kom nu goed rond. Elders kan ik waarschijnlijk een stukje meer verdienen, maar ik werk hier nu al zolang, ik ken mijn bazen goed en ze voelen als familie, ik ga hier niet meer weg.


Tijdens de eerste corona periode hebben we zelfs met het personeel allemaal een stukje salaris ingeleverd, omdat de toeristen wegbleven, was dat even nodig en dat hebben wij zelf aangeboden. Ik kon toen minder sparen, maar het was ook een bijzondere tijd, we hielpen allemaal om het hotel overeind te houden. We kwamen ook allemaal met creatieve oplossingen. Van kamers per dag verhuren (om te werken) tot ontbijtjes die opgehaald konden worden. Het was echt een familie.


Waar geef je graag geld aan uit?


Ik geef graag geld uit aan mijn huisje. Het is niet groot, maar wel gezellig. Als ik ergens mooie decoratie zie, dan koop ik dat en let ik niet op de prijs. Ik heb ook duur beddengoed, daar slaapt lekkerder vind ik (maar of dat echt zo is, haha)


En waar geef je minder graag je geld aan uit? Waar bespaar je op?


Ik werk fulltime en krijg op mijn werk tussen de middag een maaltijd. Vaak kies ik voor een warme maaltijd, dan eet ik

's avonds thuis nog een broodje. Dus wat dat betreft bespaar ik denk ik op de boodschappen. Ik hou er ook niet van om naar de supermarkt te gaan, ik ga liever naar een woonwinkel of naar het Waterlooplein.


Hou je je uitgaven bij en zo ja, hoe doe je dat?


Nou, eigenlijk niet echt. Ik open wel regelmatig de app om even te kijken hoeveel er nog op de rekening staat, maar nu ik achteraf spaar, is dat dus nooit een probleem.


Wat zijn je financiële plannen voor de toekomst?


Poeh, dat vind ik een lastige vraag. Ik heb spaargeld en huur een woning, maar bouw niet echt vermogen op (waar ik op de blog weleens over lees) maar ik ben gelukkig, ik heb straks wat pensioen en ik doe mijn werk met plezier, dus ik zie het wel in de toekomst.


Wat is je duurste aankoop ooit? 


Een hele mooie vintage vaas, die was ruim € 2000,- (maar was het echt waard vind ik)


Wat is je beste bespaar of geld tip?


Ik ben dus niet zo'n bespaarder of heel erg veel met financiën bezig. Als je bijna iedere maand een beetje hetzelfde doet, komt het wel goed... maar ik weet ook dat de jeugd het minder makkelijk heeft, wat dat betreft zou ik zeggen; zoek een baan waar je met heel veel plezier naar toe gaat. Dat is eigenlijk veel belangrijker dan geld.


Lees ook; Stop met vergelijken, want het gras is niet altijd groener bij de buren.


Ann, dankjewel voor je financiële openheid, ontzettend leuk om je weer eens te spreken en ga zo door.. ook al ben je niet zo'n planner of financieel expert (zoals je zelf zegt) je hebt het allemaal meer dan prima voor elkaar!

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: