Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je gezondheid een boost geven?

Probeer een sapkuur!

Je gezondheid een boost geven? Probeer een sapkuur!

We streven er eigenlijk allemaal naar om een gezonde levensstijl aan te houden. Dit is helaas niet altijd even makkelijk. Op drukke dagen is het extra lastig om gezonde keuzes te blijven maken. Zeker wanneer je bekaf thuis komt. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je per dag genoeg vitamines en mineralen tot je neemt om goed te kunnen functioneren. Als je je lichaam een echte boost wil geven, zou je ervoor kunnen kiezen om een detox sapkuur te doen. Nu zul je je misschien afvragen, wat is een detox sapkuur precies? Ik heb alles wat je moet weten over detox sapkuren en de voordelen en nadelen ervan voor je op een rijtje gezet!


Wat is een detox sapkuur?


Wanneer je ongezond leeft, is het resultaat de er bepaalde gif- en afvalstoffen achterblijven in het lichaam. Met behulp van een detox sapkuur heb je de mogelijkheid om je lichaam te ontgiften. De stoffen die vaak in het lichaam achterblijven zijn chemicaliën, toegevoegde suikers, industriële vetten of bijvoorbeeld zware metalen. Dit klinkt natuurlijk erg heftig. De werking van deze stoffen zul je niet direct voelen, wel kunnen ze je lichaam gaan belasten, zeker op lange termijn. Gelukkig is ons lichaam zo gemaakt dat een groot deel van de stoffen die we niet nodig hebben al afgevoerd worden. Toch kan je lichaam hier wel wat extra hulp bij gebruiken. Met behulp van een detox kuur kun je dit ontgiftingsproces ondersteunen. De organen die je gebruikt voor je spijsvertering zullen minder energie gebruiken wanneer je een detox kuur doet. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich kan focussen op het ontgiften.


Hoe werkt een detox sapkuur?


Om een goed resultaat te behalen is het gelukkig niet nodig om weken lang alleen maar gezonde sapjes te drinken. Je kunt er voor een effectieve kuur van 7, 5 of 3 dagen kiezen. Als je de uitdaging aangaat zul je per dag zes sapjes drinken. Deze sappen zijn gemaakt van onbewerkte producten op basis van een cold press methode. Deze methode zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen behouden blijven. Je kunt naast de sappen nog wel water, thee en koffie blijven drinken. De sapjes zitten boordevol groente en fruit die je voorzien van de juiste vitamines en mineralen.



Ben je benieuwd of een detox sapkuur iets voor je is? Kijk dan eens naar de mogelijkheden. Je kunt een sapkuur inzetten om je gezondheid een boost te geven of om af te vallen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: