Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; De laatste schoolweek, jarig en verdriet

Het is dinsdag, deze keer een weekoverzicht op deze warme zomerdag! Als je vrijdag de blog hebt gemist; De komende weken plaatsen we om de dag een artikel, dus het weekoverzicht komt de ene week op maandag en de andere week op dinsdag online!


We hadden een week waarin veel is gebeurt.... De kinderen hadden hun laatste schoolweek, ik was jarig en mijn verjaardag veranderde in een dag met verdriet. Kijk je mee?!

Aan het begin van de week download ik een nieuw e-book via de bieb app. Deze keer het boek "Hoe gaan we het uitleggen" alles over het klimaat en hoe het verandert. En natuurlijk wat we (zouden) moeten doen om dit tegen te gaan.


Ik vind het een interessant boek, ik heb het nog niet uit, want de laatste dagen lukt het concentreren niet echt meer... maar de eerste dagen van de week heb ik al een stuk gelezen, aanrader tot nu toe!

Dinsdagmiddag pak ik samen met de kinderen nog wat cadeautjes in. Woensdag is het juffen en meesterdag op school en ik heb laatst met de kinderen frambozenjam gemaakt, natuurlijk krijgen de juffen ook een potje (en lekkere chocolade) Ik ben totaal niet creatief, dus ik vond het best wat, haha!

Dinsdagavond worden we uitgenodigd voor een Barbie voorstelling... de meiden hebben stoelen neergezet en doen een toneelstuk, inclusief stemmetjes en barbies die lekker op het strand liggen te "zonnebalen" (Zo noemden ze het) haha!

Het zijn al best warme dagen (al is vandaag natuurlijk het toppunt, wat dat betreft viel het vorige week nog wel mee) Maar deze druiven uit de koelkast zijn dan lekker verkoelend... heerlijk!

Onze kat Tijger ligt lekker loom onder het wasrek te slapen, hij heeft het ook warm, maar vermaakt zich met water drinken, dutjes doen en af en toe lekker snurken ;)

En dan is het vrijdag! De laatste schooldag en mijn verjaardag... Ik word wakker gezongen en krijg cadeautjes op bed. Als ik beneden kom, dan is de kamer mooi versierd, zo leuk! We moeten haasten om de kinderen op tijd naar school te brengen... ieder jaar maar ik een foto van ze op de eerste en de laatste schooldag, vandaag vergeet ik het... oeps!

Ik krijg van Dustin en de kinderen deze mooie koptelefoon... met noise cancelling. Ik werk bijna altijd thuis, dus zo kan ik lekker rustig aan de slag, heerlijk! Ik ben er mega blij mee!

Dustin brengt de kinderen naar school en komt thuis met een heerlijk ontbijtje! We zitten gezellig samen te ontbijten en bespreken even wat we moeten doen...


1 van onze katten, Pluisje, lijkt niet helemaal lekker te zijn. Ik heb haar donderdag nog lekker geaaid toen ze net wakker was en daarna ging ze op een ander plekje verder slapen. We hebben haar nog zien drinken, maar het lijkt erop dat ze nu sinds gisteren niet meer gegeten heeft... omdat we 2 katten hebben, staan hier altijd brokjes, dus het kan natuurlijk zijn dat ze ongezien gewoon gegeten heeft, maar omdat ze ook zoveel slaapt en ons niet echt meer opzoekt (wat ze wel altijd deed) besluiten we om de dierenarts te bellen en even een afspraak te maken.


Pluisje is bijna 14 jaar, dus al best op leeftijd. We krijgen allebei een beetje buikpijn als we eraan denken wat er kan komen en we hebben allebei prompt geen trek meer...

Daarna volgt alles zich razendsnel op. We maken een afspraak en ik breng Dustin met haar naar de dierenarts. De afspraak is net als de kinderen uit school komen, dus ik rij snel door om te op te halen... Ze hebben net watergevecht gehad en thuis hang ik alle natte kleding op. De kinderen eten alvast iets als Dustin mij belt;


Pluis blijkt toch veel zieker te zijn dan wij dachten. Het is niet een kwestie van even niet eten. Ze is afgevallen en heeft problemen met de lever, nieren en alvleesklier. Er is een behandeling, maar de dierenarts vertelt ons dat de kans bijna 0 is dat dat nog effect zal hebben. Poeh! Ze is op leeftijd en je weet natuurlijk dat dit kan als je naar de dierenarts gaat, maar we schrikken er toch van.


We blijven over en weer bellen. Ik breng de kinderen op de hoogte en vraag of ze afscheid willen nemen. Dat willen ze wel, dus we gaan, hup, de auto weer in en gaan naar de dierenarts. Ze ligt op de onderzoekstafel en leeft op als ik met de kinderen binnen kom... nog even een kopje, nog even op onderzoek, maar daarna snel weer liggen...

En dan is dit de laatste foto die ik van haar maak. Ze komt nog even knuffelen en gaat hierna weer liggen. Ze kijkt nog even mooi in de camera, zoals ze vaker deed <3


We kunnen met zijn vijven afscheid nemen en daarna wordt ze in slaap gebracht. Het is indrukwekkend, ook voor de kinderen en haar mooie leventje is dan toch onverwachts voorbij. Ik vind het zelf ook indrukwekkend... ik heb wel eerder huisdieren gehad, maar die overleden in hun slaap. De dierenarts vertelt tegen de kinderen hoe alles verloopt en er wordt gelachen en gehuild. We krijgen nog de tijd als alles voorbij is en dan is het tijd om te gaan. Eind van deze week halen we haar as op.


Wat deze dag zo gek maakte, is dat alles precies achter de rug is als de kinderen weer naar school "moeten". We overleggen met ze en omdat het de laatste middag voor de zomervakantie is, willen ze toch graag gaan. We rijden dus naar school en zetten de kinderen daar af, we brengen juffen en meesters op de hoogte en daarna rijden we met de lege reismand terug naar huis.


Inmiddels is het een paar dagen later en vind ik het nog steeds indrukwekkend. Af en toe denken wij of de kinderen aan haar en wordt er gehuild, we missen haar echt nu al, hoe mooi haar leven ook was en hoe lang we ook van haar knuffels hebben mogen genieten!


En zo breng ik dit weekoverzicht tot een einde. Het was een feestelijke en verdrietige week... De zomervakantie is nu begonnen en wij gaan ervan genieten. Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: