Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Terug uit Friesland,

veel regen en nog meer kerst sfeer!

Weer een nieuwe week en op deze dinsdag is het tijd voor een nieuw weekoverzicht! We kwamen terug van ons weekend in Friesland, de kinderen gingen weer naar school, het regende weer eens heel veel en we besloten om toch helemaal de kerst sfeer in te duiken... kijk je mee?!

Maandagochtend worden we nog wakker in Friesland, want de kinderen hebben nog een studiedag. We starten de dag rustig op, want we moeten pas om 11u uitchecken... en door de wintertijd zijn we niet al te laat wakker. Dus nog even rustig een ontbijtje, lekker douchen en aankleden en dan alles inpakken. Nog voor 11u trekken we de deur van het vakantiehuisje dicht en rijden we nog even naar een bakker. Ik ben gek op suikerbrood, dus als we dan toch in Friesland zijn... dan moet het mee naar huis ;) Na een bezoekje aan de bakker rijden we richting huis...

Dinsdag gaan de kinderen weer naar school en wij aan het werk. We brengen nog een bezoekje aan het tuincentrum, want onze kinderen mogen ieder jaar een kerstbal (of iets voor in de kerstboom) uitzoeken. Sara vindt deze lolly geweldig, dus er moet een foto voor papa worden gemaakt. Uiteindelijk kiest ze toch iets anders uit.. haha

Woensdagochtend begin ik met het bakken van boterkoek, je kwam het recept vast al tegen op de blog. Ook de video staat inmiddels online. Boterkoek is heerlijk en makkelijk te maken, dus echt weer een succes!

Woensdagmiddag gaan we even op bezoek bij opa en oma (en worden er chocolaatjes lekker geproefd!) Na de thee gaan we een boswandeling maken, want het is net even droog! Dus de middag vliegt zo voorbij...

Donderdag maakte ik een grote pan soep. Met al die regen is dat heerlijk comfort food! Omdat we nog een half potje olijven overhadden, maakte ik samen met de meiden een olijven soda brood, super snel gemaakt en lekker!

Donderdag is een gewone werkdag en vrijdag gaan Dustin en ik samen op pad. We willen even langs de kringloop en daarna naar het winkelcentrum om alvast een begin te maken met het kopen van December cadeautjes... onderweg zien we een mooie regenboog!

Bij de kringloop slaagden we voor een Disney kerstslinger en een kerstbeker, die vind ik altijd zo leuk! We kochten ook nog een aantal boeken, kunnen we weer lekker lezen.

Na een paar weken pauze van honkbal, mocht Thijs zaterdag weer... ieder jaar is er een training op het strand en hoewel er wat regen was voorspelt, bleef het tijdens de trainingen gelukkig droog. Ze gaan de komende weken bezig met de try-outs voor het nieuwe seizoen...

En terwijl Thijs lekker aan het trainen was, ging ik met de meiden even wat boodschappen doen en naar de bieb. Zo hebben ze allemaal weer nieuwe boeken voor de komende tijd!

Toen we nog even de HEMA binnen liepen (affiliate linkje) Zagen we deze leuke koekjes liggen, dus die gingen mee naar huis. De kinderen vonden ze erg lekker, wij iets minder... maar ach, leuk waren ze wel!

Aan het eind van de middag wilden we echt nog even een frisse neus halen... helaas begon het toch te regenen toen we net buiten waren. Nou ja, lekker op de stepjes, lekker doorlopen en zo maakten we toch nog een lekkere wandeling.

En ja, je ziet het goed. We gebruikten de rest van het weekend om de kerstboom op te zetten... wat zeg je? Ja, de kerstboom! We hebben hem nog nooit zo vroeg neergezet, maar... De kinderen geloven niet meer in Sinterklaas (al vieren we het uiteraard nog wel!) en met een man die gek is op kerst, dachten we opeens; waarom niet? Dus hij staat al lekker te shinen in onze nieuwe woonkamer, gezelligheid, wij zijn er klaar voor!


De komende week is weer een volle week.. met koffie visite, een studiemiddag, controle afspraak voor de lenzen, nieuwe try-outs van honkbal en lekker uit eten, genoeg te doen! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: