Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Studiemiddag, een vroege voorjaarsvakantie,

slijm en stormschade!

Het is maandag, de voorjaarsvakantie is voor de kinderen nu officieel begonnen! We hadden een volle week... de laatste dingen regelen op school en toen begon de voorjaarsvakantie opeens nog eerder. Er was een studiemiddag, we maakten slijm en hadden helaas stormschade. Genoeg te vertellen, kijk je mee?!

Dinsdag was er voor de kinderen een studiemiddag gepland, omdat er rapport gesprekken werden gehouden. Wij hadden de gesprekken zelf op woensdagmiddag, dus we konden er lekker op uit gaan. Ik haalde de kinderen op van school en we deden nog wat boodschappen.. ze mochten een lekker broodje uitzoeken en ik koos zelf voor een pastel de nata, een Portugees gebakje (geen broodje, haha!) met room en vanille, zo lekker!

Daarna vertrokken we naar de bibliotheek. Ik had maandag lekker doorgewerkt, dus ik was dinsdag vrij (1 van de kinderen was in de ochtend ook thuis in verband met een afspraak) We hadden dus de tijd aan onszelf! Helaas zou het flink gaan regenen, dus de bieb was een leuk uitstapje. We waren er ook al een hele tijd niet geweest. Vaak halen we boekjes uit de buurtbiebs, maar nu de meiden ook steeds meer en meer gaan lezen, was er niet altijd veel aanbod. De bibliotheek heeft natuurlijk veel meer!


We zochten stapels boeken uit en zo konden we weer even vooruit!

De bibliotheek was inmiddels ook verandert, er was op de kinderafdeling van alles bijgekomen. Ze konden nu spelletjes doen door letters te vangen, voetballen, in een piratenschip spelen... de middag vloog voorbij en was erg geslaagd!

Woensdagmiddag hadden we net na school de rapportgesprekken. Daarna besloten we om even te tanken, het was een dag waarop je korting kreeg bij de tank en dat is mooi meegenomen met alle stijgende prijzen! Helaas had ik het verkeerd onthouden, oeps! We zouden niet op 16 Februari korting krijgen, maar op 18 Februari. Dus nog 2 dagen later. We besloten om uit te waaien op de dijk en daarna nog een wandelingetje te maken door het bos... ook leuk! En vrijdag tankten we de auto alsnog vol...

We vermaakten ons in ieder geval prima. We zagen in het bos al veel bomen die door de wind afgebroken waren... en veel losse takken! Hier wisten we natuurlijk nog niet dat de storm van afgelopen vrijdag ook flink tekeer zou gaan.

Donderdag viel de storm nog wel mee, er kwam zelfs regelmatig een zonnetje door! Ik besloot om toch een rondje te gaan wandelen, dat heb ik de laatste tijd minder gedaan, dus als het kan, dan graag! En ik wist natuurlijk dat de dagen daarna onstuimig zouden worden. Het was donderdag toch wel winderig, want ik kon geen normale foto maken, haha!

Donderdagmiddag hoorden we helaas ook dat de meiden vrijdag al voorjaarsvakantie zouden hebben... en hoewel ze dat meestal niet erg vinden, waren ze nu meer dan teleurgesteld. Ze zouden vrijdag namelijk gaan trakteren op school! Dat zou natuurlijk een feest worden. Er werd al weken afgeteld met een aftelkalender en donderdag zochten ze op school aan wat feestdingen uit. Maar helaas... de meester was ziek en de juf die donderdag inviel kon vrijdag niet. De teleurstelling was groot, dus we besloten om er toch maar een feestelijke dag van te maken. We zijn 's ochtends lekker met ze op pad gegaan en gingen gezellig iets drinken, ze vonden dat erg leuk!

We waren bij brownies en downies, dus wat kies je dan? Een brownie natuurlijk! De meiden namen allebei een brownie met m&m's en Dustin en ik deelden er 1 met stroopwafel, erg lekker! En we hadden zo een hele gezellige ochtend!

Vrijdag middag was Thijs ook "opeens" thuis. Het begon al harder te waaien en in onze woonplaats werd code rood aangekondigd. Thijs hoefde dus ook niet meer naar school en bleef ook thuis. Hij baalde wel, want ze zouden op school slijm gaan maken op de laatste middag voor de vakantie! Nou.. aangezien we toch alles in huis hadden, besloten we dat thuis te doen... en wat een rotzooi wordt het toch altijd, hahaha! Maar ze vonden het geweldig, we hebben ze op een gegeven moment alle 3 in bad geparkeerd en toen was iedereen zo weer schoon van alle slijm.

En na het badderen begon de storm hier pas echt. We stonden binnen vol verbazing te kijken, want het ging hier echt tekeer! Onze schuttingen begonnen beiden flink te wiebelen en op een gegeven moment werd er met de buurman samen een schutting vast gezet. Toen kwam er echt een enorme windhoos... en die zorgde ervoor dat de schutting aan de andere kant eruit klapte. Het was echt een enorme wind in 1 keer... de schuttingen bij onze achterbuurman lagen er allemaal uit, bloempotten vlogen door de straat en bouwmaterialen (houten balken) van andere achterburen die op het dak stevig vast lagen, vlogen door de lucht. Het was enorm schrikken en indrukwekkend, wat een natuurgeweld! We besloten om de schutting helemaal los te halen en binnen verder af te wachten. Uiteindelijk was dit onze enige schade, al staat de tuintafel ook niet helemaal recht meer, maar ach... als ik zag wat er verder overal voor schade was, dan viel dit hartstikke mee!

Een van onze katten had rustig liggen slapen en kwam op een gegeven moment beneden, hij keek door het raam en bedacht zich volgens mij opeens dat het niet helemaal klopte, haha! Hij keek echt van; huh? Wat is hier gebeurt??


Het weekend moest Dustin een dag werken, liepen we door de buurt en zagen nog veel meer schade, hielpen we de buren met opruimen en was de week alweer voorbij. De komende week hebben de kinderen dus lekker vrij, ook Dustin is een weekje vrij en ik werk wat tussendoor. De meiden zijn jarig, dus we maken er een feest van en verder gaan we lekker uitslapen, leuke dingen doen en feestvieren. Een prima plan voor komende week, fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: