Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Sneeuw, warme chocolademelk en een kerstpakket!

Het is alweer tijd voor een nieuw weekoverzicht! We zitten in de laatste dagen voor kerst... de donkere dagen, maar die dagen waren vorige week vooral lekker koud ;) We vermaakten ons alsnog veel buiten, want dat is ook met vrieskou erg lekker! We maakten mooie wandelingen, de kapper kwam langs en Dustin kreeg zijn kerstpakket. We hebben dus weer genoeg om te laten zien! Kijk je mee?!

Dustin stuurde maandag deze foto door... hij had even nieuwe handschoenen gehaald. Zijn oude waren al een tijdje niet meer goed en hij had echt andere lekkere warme handschoenen nodig. Hij is de hele week gewoon op de fiets naar zijn werk gegaan en hij werkt op een lokatie waar het nu zo ongeveer net zo koud is als buiten, dus het was een pittige week... blij dat hij deze lekkere warme handschoenen had gekocht, dat scheelde dan weer....

Dinsdag maakte ik tijdens mijn wandeling deze mooie foto. Het was natuurlijk koud, maar ik loop nog steeds zo'n 2-3 km. per dag. Lekker even naar buiten en daarna binnen opwarmen. Ik hoop het ook in de winter gewoon bijna iedere dag te kunnen doen, heerlijk!

Dinsdag maakte ik een grote pan uiensoep, zoals ik al vertelde in het weekmenu. Het is altijd even een werkje om de uien te snijden, maar daarna heb je alleen wat tijd nodig en heb je heerlijke uiensoep. Echt een ideale soep voor zo'n koude week.

Woensdag gingen we na school met de kinderen naar het winkelcentrum. Ze hadden op school een project om met kerst een aantal kerstpakketten te vullen voor daklozen. We moesten dus even wat dingen halen. Daarna maakten ze thuis een aantal kerstkaarten, met natuurlijk een mooie kerstboom erop, zo lief!

Donderdag haalde ik de kinderen van school en wilden ze graag naar het bos.... ik vond het prima, maar wilde niet te ver lopen. Ik had mij woensdag verstapt en flinke bekkenpijn, dat is echt mijn zwakke plek sinds de zwangerschap van de meiden. Maar het lopen was uiteindelijk erg lekker, we liepen eigenlijk verder dan de bedoeling was, maar het was ook prachtig weer!

We konden zelfs op de verharde paden sneeuwballen maken, althans... dat zeiden de kinderen. Het waren meer ijsballen, haha! Dus die mochten ze niet op elkaar gooien, maar wel op de bomen.

Ik kreeg ze bijna niet meer mee naar huis, haha! Maar op een gegeven moment hadden ze het ook wel erg koud, dus hop... terug naar de auto, die toch best ver stond. (We hadden verder gelopen dan we dachten) Dus bij de auto was het echt even tijd om op te warmen en naar huis te gaan, want het werd zelfs al goed donker!

Vrijdag gingen Dus en ik aan de slag met de kerst cadeaus. We moesten eerst even wachten op iemand voor de zonnepanelen, want er werd iets gecontroleerd. Hij was iets later in verband met alle files op de weg, maar daarna konden wij gaan. We slaagden erg goed, dus fijn dat er weer iets geregeld is!


's avonds kwam de kapper langs. We hebben nu een thuiskapster. Ze had een eigen salon, maar met alle corona sluitingen was het lastig om open te blijven. Ze gaat nu bij haar klanten langs, echt ideaal! We werden allemaal weer even bijgeknipt en werden daarna zelf verrast met een leuk cadeautje, super lief.

De kinderen hadden gehoord dat de kerstman zaterdag op het winkelcentrum zou zijn, dus we moesten er echt even heen, haha! Eerst kwam nog de fietsenmaker aan huis (lekker druk met allemaal afspraken deze dagen) maar daarna konden we gaan, er stond zo'n koude wind! Maar ze konden op de foto met de kerstman en daarna kregen ze warme chocolademelk, dus het was geslaagd...

Ze mochten ook nog in dit springkussen in de vorm van een iglo. Het sneeuw (piepschuim stukjes) vonden we de rest van het weekend door het hele huis, want dat zat na een tijdje springen in de jassen en tussen de kleding, haha!

Zondagochtend was het vroeg dag, we moesten om 08.30u al de deur uit voor Thijs zijn honkbal training. In de app groep zeiden steeds meer mensen af, wat met die kou best logisch was, maar uiteindelijk konden ze met een klein groepje aan de training beginnen. Het was in de sporthal -8, dus trainen met handschoenen aan en vooral veel bewegen ;) Om 10.30u haalde ik hem, samen met de meiden weer op.

Thijs besloot dat hij wel wilde opwarmen met warme chocolademelk... ach, waarom niet? Chocolademelk had ik zelf in huis, maar geen slagroom. Dus we stopten even bij de supermarkt en reden daarna door naar huis voor een beker warme chocolademelk met slagroom en versiersels... ze vonden het heerlijk!

Dustin kwam zondag thuis van zijn werk met het kerstpakket, ik krijg er zelf natuurlijk al jaren geen meer, maar ik vind het uitpakken zo leuk, dus dat mag ik altijd doen, haha! Naast een aantal andere dingen was er dit eet pakket.... super lekker! De dingen die we niet gebruiken zetten we binnenkort in een buurtje kastje. Hier verderop heeft iemand een mini bieb, waar nu ook een plank met etenswaren staan, de dingen die bij ons blijven staan kunnen daar mooi in, daar heeft vast iemand anders weer veel plezier van!


En zo gaan we de laatste dagen voor kerst in. De kinderen hebben nog kerstdiner op school, een studiedag en daarna een welverdiende kerstvakantie! Wij hebben de week nog vol staan met afspraken en gaan daarna ook genieten van de kerstdagen. Fijne week allemaal!

door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
Show More
Share by: