Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Stamppot en nacho's!

Weekmenu; Stamppot en nacho's!

Een weekmenu. Makkelijk te maken en ideaal om in 1 keer de boodschappen te halen. Wij maken altijd een globaal weekmenu en wisselen de dagen nog weleens om... natuurlijk blijven er soms gerechten over (als we opeens toch niet thuis eten bijvoorbeeld) maar die schuiven we dan door naar de volgende week als dat mogelijk is. Ik deel vandaag graag weer eens ons weekmenu met je.


Wil jij ook een keer je weekmenu delen? Dat kan! Vul het formulier in.


Maandag; Pasta, pesto, doperwtjes en restjes


Maandag hadden we een prachtige maaltijd... ;) Ik maakte pasta met pesto en doperwtjes. We hadden er Parmezaanse kaas bij en nog veel meer lekkers. We hadden zondag lekker een borrelplank gemaakt en de tafel volgezet met hapjes. Daar was nog zeker wat van over, dus we konden daar maandag nog een gedeelte van opmaken.


Daarnaast had ik laatst via de scoupy app een pakje "nep" kip meegenomen van de vegetarische slager. Ik maakte er kip met mozzarella en tomatensaus van, aangezien we zondag ook pizza hapjes hadden gemaakt, het was erg lekker.


Dinsdag; Uiensoep


Ik maakte weer eens uiensoep. Het is altijd heerlijk, maar je hebt er wel flink wat geduld voor nodig. Ik laat de uien altijd langzaam zacht worden en een beetje karameliseren, dan is de soep extra lekker! De laatste tijd had ik de soep niet gemaakt, want je huis ruikt nog wel even naar ui en dat is met bezichtigingen niet zo handig, maar nu kon het!


Ik kreeg op Instagram al vragen voor het recept en dit recept heb ik inderdaad nog niet op de blog staan, ik ga het binnenkort eens uitschrijven en met jullie delen!


Woensdag; Aardappels uit de oven, worteltjes en een worstje


Als Dus vrij is, dan kookt hij meestal. Woensdag maakte hij aardappeltjes uit de oven met kruiden en knoflook. We hadden er worteltjes en een worstjes bij, erg lekker.


Donderdag; Broodje shoarma


Wij eten vrij weinig vlees, maar iedereen is dol op een broodje shoarma. Ik kruid het altijd zelf met kip en dat is tegenwoordig ook flink aan de prijs. Als we een aantal pakjes met kortingssticker vinden, dan nemen we ze mee en gaan ze in de vriezer, dat scheelt weer ;) We aten een pitabroodje met de gekruide kip en we hadden er sla, tomaat, komkommer en knoflooksaus bij.


Vrijdag; Stamppotten


We hadden nog veel aardappels liggen die wel op mochten, dus we maakten vrijdag 2 stamppotten. Een boerenkool stamppot en een zuurkool stamppot.


Zaterdag; Stamppotten


Omdat we vaak 2 versies maken, omdat de kinderen niet echt dol zijn op zuurkool (maar wij wel), aten we er mooi nog een dag van.


Zondag; Nacho schotel


De laatste tijd had ik zoveel zin in nacho chips, dat ik ter plekke besloot om weer eens een nacho schotel te maken. Ik maakte een pan vol met ui, paprika, bonen en mais en kruidde dat goed. Daarna ging het in een ovenschaal, nacho chips er bovenop en kaas... even in de oven, wat guacamole erbij en we eten vanavond weer lekker!


Ik probeer met ons weekmenu altijd goed af te wisselen. De ene dag aardappels, de andere pasta of rijst. En we kiezen ook vaak voor veel verschillende soorten groenten, volgens mij is dat weer prima gelukt deze week.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: