Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het positieve gevoel van geven

en 4 leuke cadeau-ideeën voor kerst

Het positieve gevoel van geven en 4 leuke cadeau-ideeën voor kerst

Voor velen is december een maand om naar uit te kijken. Het is namelijk niet alleen de periode van warmte, gezelligheid en sfeervolle verlichting, maar december is ook het ideale moment om je dierbaren te verrassen met de mooiste cadeaus. De feestdagen geven je de gelegenheid om de mensen die belangrijk voor je zijn te laten weten dat je hen waardeert en om ze geeft. Een geschenk gaat namelijk niet alleen om de inhoud, maar vooral om het ritueel en de boodschap erachter. Zoek je originele cadeautips voor de feestdagen, en ben je benieuwd waarom geven misschien wel net zo leuk is als ontvangen? Lees dan verder! 


Tips om je familie en geliefden te verrassen tijdens de feestdagen 


We verheugen ons op het moment dat we de ontvanger blij mogen maken. Soms kan het nog een hele opgave zijn om een echt passend cadeau te vinden. Hieronder zie je vier leuke cadeautips voor de feestdagen.


1.Leuk en verrassend voor onder de kerstboom: een gezelschapsspel! Een spel doet het altijd goed, en is daarbij leuk om direct een keer te proberen als je toch al met het hele gezin bij elkaar bent. Even iets anders doen dan die eindeloze gesprekken en dineer sessies tijdens de kerstdagen is ook goed voor de afwisseling. Een spel brengt plezier, lol en luchtigheid in het gezelschap.
 

2.  Zitten er wijnliefhebbers in je familie? Dan is een wijnpakket met verschillende smaakvolle wijnen perfect om cadeau te doen! In een wijnpakket vind je een mooie selectie bijzondere wijnen, samengesteld in een feestelijk pakket. Zo kun je ontvanger kennis maken met verschillende nieuwe unieke smaaksensaties van diverse verrassende druivenrassen. 


3. Ga je dan toch al wijn kopen, geef er dan direct een set mooie glazen bij! Kies bijvoorbeeld een glazenset met een mooi elegant dessin, of voor verfijnde kristalglazen voor een luxe gevoel. Wijn smaakt immers nog net iets lekkerder in een stijlvol glaasje!
 

4. Een stijlvolle vaas komt altijd van pas, en is daarbij leuk om te geven samen met een kleurrijke bos bloemen. Een combinatie om je interieur mee op te fleuren, waar iedereen blij van wordt. Kies voor een luxe design vaas of juist voor een origineel vintage pareltje.


De kunst van het geven 


Wanneer je met liefde en plezier voor iemand iets uitzoekt en nadenkt over waar je iemand nu echt blij mee maakt, geeft dat onszelf ook een positief gevoel. Je leeft je namelijk in de ander in, en besteedt er alle aandacht aan om iets te vinden wat bij diegene past. Die aandacht en liefde die gepaard gaat met het uitzoeken, inpakken en het geven zelf, heeft een positief effect op ons brein. Ons lichaam maakt op zo’n moment namelijk stofjes aan met het gelukshormoon serotonine waardoor we ons automatisch gelukkig voelen als we iemand iets geven! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: