Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Recepten uitproberen,

de buurt verkennen en eerste Paasdag

Een nieuwe week, dus ook weer een nieuw weekoverzicht op de blog. Ik maakte afgelopen week heel veel foto's. Tussen het werken door verkende ik de omgeving van onze nieuwe woning... met de kinderen samen zochten we naar leuke speeltuinen en meer, zo leren we steeds meer kennen! Verder probeerde ik een recept uit, gingen we naar de bios, naar de kinderboerderij en vierden we eerste Paasdag. Kijk je mee?!

We beginnen de week op maandag, ik ben van plan om bij mijn ouders te gaan werken, maar ik krijg te horen dat Thijs niet naar school kan omdat de meester helaas ziek is. We gaan daarom samen naar mijn ouders en eten met de meiden tussen de middag daar een broodje. Bij opa en oma mag alles, dus de melk vliegt weer bijna door de kamer heen ;)

's middags wilt Thijs naar het bos, helemaal prima. Ik zet mijn laptop uit, werken komt wel weer... haha! We lopen samen een heel stuk, waarbij we ook nog bij een hut komen die we ongeveer een jaar geleden met de meiden, opa en een vriendje van Thijs maakten. Hij vindt het mooi om te zien dat de hut nog staat, een soort van staat dan!

Dinsdag gaat iedereen weer naar school en heb ik een lange werkdag, of eigenlijk schooldag. Ik ben de hele dag bezig met de eindopdracht van mijn studie en schiet lekker op. Aan het eind van de middag besluit ik om nog even een wandeling te maken, ik wil de weg weten naar een park in de buurt. Uiteindelijk loop ik een flink stuk om, maar ik heb het gevonden! Daarna snel naar huis om de kinderen op te halen, haha!

Als de kinderen er weer zijn, willen ze nog even naar de winkels verderop om wat knutselspullen te kopen van hun zakgeld. Helemaal prima, we wandelen er even heen en daarna heb ik meer dan genoeg stappen gezet ;)

Op woensdag hebben de meiden sportdag en gaat Thijs gewoon naar school. We rijden dus heen en weer naar allerlei locaties. 's middags gaan we even de stad in voor zomerjassen en slagen we goed. Daarna mogen we meteen door naar de tandarts... Thijs heeft een vulling en die is eruit gegaan, gelukkig kan hij even terecht en is alles daarna weer goed.


's avonds maak ik een quiche met spinazie en geitenkaas. Het is een uitprobeersel, want we maken meestal de plaattaartjes, maar in dit huis hebben we geen oven, maar een combimagnetron. Dus we moeten het soms even iets anders doen. Het lukt goed en hij gaat helemaal op, fijn!

Donderdag heb ik weer een werkdag en ik neem wat eerder pauze, want ik zie dat het de hele middag gaat regenen. Dus net daarvoor ga ik even lekker naar buiten. Ik kom de kinderboerderij tegen, die meteen op het lijstje gaat om met de kinderen heen te gaan en als ik de straat weer in loop, begint het net te regenen. Goede planning zo!

Na school heeft Thijs een honkbal training en omdat het nog steeds flink regent, besluit ik om met de meiden naar de bibliotheek te gaan. We zoeken weer lekker wat boekjes uit en nemen voor Thijs ook wat nieuw leesvoer mee...

Vrijdag is het goede vrijdag en zijn de kinderen vrij. Dustin zijn werk is open, maar vrijdag is zijn vrije dag, dus hij is ook gezellig thuis. We gaan 's ochtends naar de bioscoop om de nieuwe Mario Bros film te zien, echt een aanrader trouwens, wij vonden hem heel leuk!


Daarna lopen we nog even langs de brillenwinkel voor nieuwe brillen voor de meiden, helaas is het vrij druk en worden we doorgestuurd naar de website... een andere keer maar even proberen, want brillen op sterkte online bestellen, daar ben ik niet zo'n fan van.

'S middags gaan we lekker naar buiten. We komen nu langs de kinderboerderij, maar die is helaas dicht. Er zijn wel diertjes de we even kunnen aaien, dus dat is ook leuk. Daarna lopen we langs een aantal speeltuinen en gaan we naar huis om lekker te koken.

Zaterdag brengen we Dustin naar zijn werk en Thijs naar honkbal. De meiden gaan lekker spelen en ik doe lekker rustig aan... even ontbijten en een rondje opruimen in huis. 's middags is de kinderboerderij open, dus gaan we daar toch even kijken. De kinderen vermaken zich, we moeten ons nog haasten om op tijd naar huis te gaan om Dustin weer op te halen...

We rijden door naar de snackbar, waar we lekker frietjes eten. Het is een verrassing voor de kinderen, dus ze vinden het erg leuk... en lekker natuurlijk!

Als we na het eten weer thuiskomen, wandelen we naar de AH. Ik heb een overblijver gereserveerd. Een beetje de Too good to go, maar dan van Albert Heijn zelf. Het pakket stelt niet teleur; 3 liefde en passie broden, 2 donuts, 2 banketstaafjes en 3 stukken chocolade, kokos cake. En dat voor € 2,95, top!

Zondag is het Pasen! We doen nog wat boodschappen (en de kinderen kiezen nog wat lekkere Paas producten uit) en we halen een bloemetje, we lopen naar opa en oma, die nu heel dichtbij wonen en genieten in de middag van de zon!


Vandaag is het tweede Paasdag en mag Dustin alweer werken. Wij hebben nog een dagje vrij en vermaken ons met de Paas restjes ;) De komende dagen gaan de kinderen weer naar school, ga ik weer aan het werk, heeft Dustin een feest van zijn werk en heb ik een controle voor mijn lenzen. Weer genoeg te doen! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: