Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Kip met rijst, pizza en sperziebonen salade

Wat eten we vandaag? Altijd weer een uitdaging om iets lekkers te verzinnen! We hebben allemaal wel een aantal recepten die in de meeste gezinnen rouleren, maar toch probeer ik ook regelmatig iets nieuws uit, gewoon om eens te kijken of dat in de smaak valt bij iedereen. Vandaag deel ik weer eens ons weekmenu, voor wat extra inspiratie.


Wil je ons ook helpen aan wat nieuwe succes gerechten? Deel dan een keertje je eigen weekmenu! Vul het formulier in en wij maken er een mooi artikel van, dankjewel!


Maandag; Sperziebonen salade


We zijn inmiddels goed gewend in ons nieuwe tijdelijk huis. Het is soms even uitzoeken hoe alles werkt en rekening houden met het feit dat we nu een combimagnetron hebben met iets minder ruimte dan een oven, maar... het gaat allemaal prima! Met het Paasweekend waren we veel onderweg en op tweede Paasdag moest Dustin werken en was ik bij mijn ouders. Op de terugweg haalden we hem op en kwamen we rond etenstijd thuis. Ik had daarom al 's middags alle onderdelen van een lekkere sperziebonen salade gemaakt. We maakten de salade af en zaten zo aan tafel! Met lekkere knoflookbroodjes erbij was iedereen enthousiast. Nu de dagen weer langer worden en de zon zich meer laat zien (al mag het nog wel iets meer) ben ik echt fan van salades, heerlijk!


Dinsdag; Pasta, pesto


Dinsdag was een drukke werkdag, de kinderen gingen naar de overblijf en ik was de hele dag aan de slag. Na school deden we nog even wat boodschappen en toen we thuis kwamen was het inmiddels al bijna tijd om te gaan koken. Ik koos daarom voor een makkelijke pasta, pesto. Met Parmezaanse kaas, doperwtjes en een simpele tomatensalade.


Woensdag Tortilla schotel


Vanavond eet ik samen met de kinderen, dus zij mochten kiezen wat we gingen eten. De keus was unaniem; tortilla schotel! Die is inmiddels zo populair dat hij bijna iedere week wel of tafel staat. Met paprika, ui, tomaat, mais en kidneybonen en lekkere kruiden. (komijn, paprika, peper etc.) Daarna in een schaal met wat tortilla chips eroverheen, aftoppen met kaas en lekker nog even in de oven/ combi magnetron.


Donderdag; Gevulde tomatensoep


Donderdag is honkbal training dag. Ik maak dan het eten altijd alvast van tevoren klaar. Deze week wordt het tomatensoep met vermicelli, goed gevuld om de trek te stillen na een goede training, want de pre puber eet hier inmiddels de kasten leeg.


Vrijdag; Aardappeltjes met bloemkool en een hamburger


We eten weinig vlees, maar hamburgers vinden we allemaal wel erg lekker. Ik maak er aardappeltjes uit de oven bij, we hebben bloemkool en bij de hamburgers bakken we nog lekker wat uien op. Een lekker AGV'tje.


Zaterdag; Kip met rijst en sperziebonen


Vroeger was dit echt mijn favoriete maaltijd; gekruide kip (met knoflook, sambal en ketjap), met rijst en sperziebonen erbij. Deze keer maak ik het met satésaus en hebben we er nog wat kroepoek bij, erg lekker!


Zondag; Pizza


Zondag hebben we een rustige dag en lekker de hele dag de tijd. We maken dan vaak allerlei hapjes, maar dat hebben we met eerste Paasdag al gedaan, dus deze week weer even iets anders. We maken lekker pizza deeg en maken dan zelf pizza's, momenteel zijn de pizza's met mozzarella en pesto, salami en paprika en een pizza met bbq saus en champignons erg populair, dus die gaan we zeker maken!


We gaan het eens uitproberen in de combi magnetron, maar het moet vast lukken! En als het iets langer duurt allemaal, dan is dat ook niet erg.


We eten deze week dus weer lekker afwisselend, ik krijg al trek!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: