Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen met je smartphone

Besparen met je smartphone

We hebben tegenwoordig allemaal een smartphone. Hoewel de kosten vroeger nogal hoog waren om met je mobiel te smsen (dat deden we toen nog) en te bellen (dat deden we toen ook nog), heb je momenteel hele betaalbare abonnementen. Daarnaast is een smartphone tegenwoordig gewoon niet meer weg te denken. Je kunt hem gebruiken om te navigeren of je social media bij te houden en wist je dat je zelfs gemakkelijk kunt besparen met je smartphone op zak? Vandaag vertellen we je hoe je dat doet;


Nieuwe versies en kleuren;


Er komen regelmatig nieuwe versies van smartphones uit, dat gaat hartstikke snel. Ook zijn ze in steeds meer kleuren verkrijgbaar. Van groen tot lavendel paars, je hoort er helemaal bij met een smartphone in een leuk kleurtje. De Samsung Galaxy bijvoorbeeld, die komt in een kleur voor iedereen. De Samsung Galaxy S23 kleuren kun je gemakkelijk online bekijken en bestellen. En hoe bespaar je dan met al die versies en kleuren? Juist omdat er zoveel nieuwe versies uitkomen, kun je gemakkelijk besparen door een versie te kiezen die net van vorig jaar is of even wachten en voor een refurbished toestel te kiezen.


Unlimited abonnementen;


Hoewel we vroeger apart moesten betalen voor ieder sms’je, is dat nu heel anders. Je kunt kiezen uit allerlei abonnementen. De unlimited abonnementen zijn iets duurder, maar als je veel onderweg bent, zijn ze vaak goedkoper dan een abonnement met limieten. Je kunt met zo’n abonnement onbeperkt internetten en bellen, ideaal als je je telefoon veel gebruikt.


Cashback apps;


Er komen steeds meer cashback apps in Nederland op de markt. Deze apps zet je een keer op je telefoon en daarmee kun je gemakkelijk geld terugkrijgen op je aankopen. Het zijn vaak kleinere bedragen, maar eerlijk is eerlijk; het kan mooi oplopen. Sowieso zijn er heel veel apps beschikbaar, De apps waarmee je kunt besparen schieten als paddestoelen uit de grond.


Betalen en budgetteren;


Ik heb mijn pinpas tegenwoordig eigenlijk niet meer bij mij, ik betaal bijna alles met mijn telefoon, gewoon via de bank app, elektronisch betalen is handig, veilig en snel. Daarnaast is de bank app favoriet om te budgetteren. Je kunt gemakkelijk zien waar jij je geld aan uitgeeft, hoeveel er nog op je bankrekening staat en hoeveel je per maand overhoudt om te sparen. Ik hou ervan om hele overzichten te maken met uitgaven, inkomsten en gespaarde bedragen, de bank app helpt daar prima bij, want je kunt alles terugvinden.

En vergeet vooral niet om een automatische spaaropdracht in je bank app te zetten. Het liefst meteen nadat je salaris is gestort, zo spaar je meer en sneller, handig voor financiële tegenvallers en grotere uitgaven. En kijk even of je in je bank app verschillende spaarpotjes kunt aanmaken, leuk om je spaargeld over verschillende potjes te verspreiden en overal tegelijk voor te sparen!


Prijzen checken;


Online aankopen gaan steeds makkelijker, ook via je telefoon. Maar je telefoon is ook handig om verschillende prijzen te checken. Ik sta weleens in de supermarkt om te checken of het product bij een andere supermarkt goedkoper is. De boodschappen zijn tegenwoordig zo duur geworden, dat dat echt enorm kan schelen en dan fiets ik graag even langs een andere supermarkt. Ik sta ook weleens in de winkel om daarna het product even te googlen. Soms vindt je het goedkoper en ik heb zelfs weleens gehad dat ik een jas die ik in de winkel prachtig vond, zag op Vinted, waarbij ik de jas ter plekke via mijn telefoon tweedehands bestede voor minder dan de helft.


Openbaar vervoer;


Nu wij verhuisd zijn en in een tijdelijke woning wonen, gaan we vaker met het openbaar vervoer. We nemen bijvoorbeeld vaker de trein voor werk of familiebezoek. Wist je dat je tegenwoordig gemakkelijk kunt inchecken met je telefoon? De kinderen hebben een kids vrij abonnement met een eigen ov-kaart, dus zij reizen gratis met ons mee. Wij betalen alleen de daadwerkelijke reis, geen duurdere kaartjes aan de automaat en geen ov kaart, dat kan flink schelen.


Lezen;


Ja, ik gebruik zelfs mijn telefoon om te lezen. In de bibliotheek app kun je met een bieb abonnement e-books en luisterboeken lenen, sinds kort kun je zelfs tijdschriften lenen. Ik luister naar boeken als ik wandel en ik lees e-books als ik ’s avonds weleens bij 1 van de kinderen lig als ze niet goed kunnen slapen. Dan heb ik geen zin in een groter scherm, maar kan ik wel rustig wat lezen terwijl zij rustig in slaap vallen. En dat zonder duur e-book abonnement.


Verkopen;


Ik vertelde net al over mijn Vinted vondst. Maar op mijn telefoon vindt je natuurlijk ook de marktplaats app en de Facebook app om spullen die wij niet meer gebruiken te verkopen. Je kunt gemakkelijk foto’s maken en je spullen online plaatsen en voor je het weet heb je een extraatje verdiend.


Zo zie je maar dat je met je smartphone gemakkelijk kunt besparen, dat is mooi meegenomen!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: