Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Nieuwe schoenen, tandarts en sneeuw!

Wat een bijzondere week hebben we achter de rug! Van een mooi zonnig begin, tot aan sneeuw... het kwam allemaal voorbij. Verder gingen we naar de tandarts, werden er nieuwe schoenen gekocht en in het weekend ging ik samen met de meiden bakken. Kijk je mee?!

Dinsdagmiddag liep ik mijn dagelijkse rondje... deze keer langs de bloesembomen even verderop. Ik zag in mijn weekoverzicht dat ik de week ervoor ruim 82.000 stappen had gezet. Ter plekke besloot ik om deze week de 85.000 te proberen, dat lukte uiteindelijk niet... want met de sneeuw kwam er weinig van terecht. Toch deed ik iedere dag ruim 10.000 stappen en dat is natuurlijk ook al prima. Deze ommetjes, met dit uitzicht mis ik nu al, hopen dat de lente snel weer terug komt ;)

Ik ontdekte ook een zwanenkoppel, waarbij ze lekker op een groot nest zit... vader zwaan stond hierachter op het fietspad alle fietsers te irriteren, haha! Maar het zijn mooie plaatjes. Toen het hier zo had gesneeuwd ben ik samen met Dustin nog even langs gelopen en toen lagen ze lekker samen op het nest te slapen, lekker warm natuurlijk!

Woensdagmiddag mochten we ook weer naar de tandarts. Normaal gaan we natuurlijk ieder half jaar, maar door quarantaine van de kinderen en verkoudheidsklachten hadden we het een aantal keer moeten verzetten. Nu kon het gelukkig doorgaan en zijn we allemaal weer goedgekeurd voor een halfjaar. 1 van de meiden moet alleen binnenkort even terug voor een extra controle.

Woensdagmiddag gingen de meiden naar zwemles en bleef ik met Thijs thuis. De kat wordt inmiddels bijna 14, dus het speelse is er wel vanaf... maar nu had ze wel zin in een spelletje. De knuffel werd gegooid en ze stoof erachteraan. Na een kwartiertje was ze kapot, haha!

Donderdag was er natuurlijk sneeuw voorspelt, we waren allemaal erg benieuwd of er nou veel zou vallen of niet. De hele dag was er vooral natte sneeuw, maar 's avonds bleef het toch ook echt liggen. Toen de kinderen naar bed gingen, konden ze nog net even kijken... daarna snel slapen, want misschien zouden we wel wakker worden in een witte wereld!

En ja hoor! Vrijdag bleek dat er hier een flinke sneeuwvlok was gevallen! De kinderen konden opeens mega snel ontbijten, aankleden en daarna hup, lekker spelen!

En Thijs had "geluk". We hoorden om kwart voor 8 dat hij niet naar school hoefde omdat de juf ziek was... nou ja, inmiddels zijn we het wel gewend zullen we maar zeggen! Het online schoolwerk zou om 9u klaar staan, dus hij kon eerst lekker spelen. Uiteindelijk speelde hij lekker lang en begon pas later met school, gelukkig maar, want om 9u stond er nog niets klaar. Hij kon dus extra genieten van de sneeuw....

Vrijdag na school was het tijd voor nieuwe schoenen... de meiden wilden al een tijdje deze schoenen, maar het was er nog niet van gekomen om ze te halen. Nu hadden we even tijd! Sofie koos mooie roze met lampjes (fantastisch!) en Sara stoere sneakers. Weer klaar voor de komende tijd!

Zaterdagochtend... Dustin ging naar zijn werk en wij deden lekker rustig aan. Sara maakte lekker koffie voor mij, met een verassing op de lepel, zo lief!

Na de koffie besloten we lekker te gaan bakken. Samen met de meiden maakte ik een vanille cake (die we vergaten te fotograferen daarna) Maar hij was erg goed gelukt en erg lekker!

'S avonds maakten we lekker broodjes hamburger met friet, echt weekend! De hamburgers waren van bollensteak (waar we laatst al BBQ recepten van deelden) en die waren erg lekker! Met sla, tomaat, komkommer, augurk, kaas, gebakken ui en een lekker sausje waren ze nog lekkerder. Frietjes erbij en we zaten bomvol!


Zondag hadden we een rustige dag. We bakten in de keuken (en dat recept mislukte, haha!) soms hebben we dat natuurlijk ook. We filmden voor het Youtube kanaal, maar goed... binnenkort even opnieuw proberen.


De komende week vieren de meiden hun verjaardagsfeestje. Hebben we een nachtje weg op het programma staan en nog veel meer leuks. Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: