Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Goedkoop genoeg fruit eten, zo doe je dat!

Goedkoop genoeg fruit eten, zo doe je dat!

Fruit eten is gezond. Het advies voor volwassenen is 2 stuks fruit (200 gram) per dag. En dan natuurlijk het liefst zo gevarieerd mogelijk. De ene dag aardbeien, de volgende dag een sinaasappel en banaan. Door te variëren krijg je verschillende voedingsstoffen binnen en ben je het gezondst bezig.


Kleine kanttekening... fruit is namelijk best prijzig. Met een gezin van 5 kan het best snel gaan. Onze kinderen hebben 3 dagen in de week schoolfruit, maar dat is niet altijd het beste fruit (wat ze binnen krijgen helpt wel mee natuurlijk!) En Dustin heeft op zijn werk altijd de mogelijkheid om fruit te pakken, dus hij eet op werkdagen sowieso een stuk fruit op zijn werk. Maar daarnaast gaat er hier heel wat doorheen en zolang de BTW op fruit en groenten niet verlaagd wordt, is het dus verstandig om goedkoop in te kopen. Hoe je dat doet? Ik geef je vandaag wat handige tips;


- Lokaal kopen


Wij hebben hier heel wat boeren in de buurt en ik koop er graag. Zo haal ik 3 kilo appels voor € 1,- en dat scheelt natuurlijk enorm. Met de huidige benzine prijzen rijden we niet alleen voor de boer die kant op, maar als we sowieso die richting op rijden, dan rijden we wel even langs en halen dan altijd meteen een voorraad, appels (maar ook peren) kun je gemakkelijk lang bewaren.


- Gebruik maken van aanbiedingen


De supermarkten hebben wekelijks fruit in de aanbieding. Wij hebben vaak de standaard fruitsoorten zoals bananen en appels wel in huis. Door de aanbiedingen te kopen hebben we meer variatie. De ene week liggen er sinaasappels, dan weer mandarijnen en druiven. Ik kijk wekelijks online de folders door en als er een interessante aanbieding in staat, dan gaat dat mee.


- Fruit in het seizoen


In de zomer kun je bijvoorbeeld goedkoop aardbeien halen. Laatst liep ik over de markt en waren er 2 doosjes aardbeien te koop voor € 8,- Hoe lekker wij ze ook vinden, dat vind ik te duur, dus ik neem ze dan niet mee. Als het straks weer mooier weer wordt, dan worden ze goedkoper en neem ik ze wel mee. Door met het seizoen mee te eten heb je de beste fruitsoorten voor de beste prijs.


- Zelf laten groeien


In de zomer kopen we beduidend minder fruit dan in de winter, omdat er dan veel fruit uit eigen tuin geplukt kan worden. Dat hoeft niet moeilijk te zijn... wij hebben ooit een stekje bramen en frambozen uit de tuin van mijn ouders meegenomen en hebben nu iedere zomer heel veel frambozen en bramen. Ook groeien er aardbeien, aalbessen en als we geluk hebben dit jaar voor het eerst peren. Onze tuin zetten we steeds meer vol met eetbare planten, daar heb je in de zomer veel plezier van.


- Diepvries fruit


Net als groenten is er ook meer dan genoeg fruit uit de diepvries verkrijgbaar. Blauwe bessen zijn hier populair voor het ontbijt en die nemen we vaak mee uit de diepvries. Het diepvries fruit is regelmatig in de aanbieding en dan slaan we een extra voorraad in. We kopen ook regelmatig stukjes mango en perzik, ook die zijn lekker in de yoghurt en uit de diepvries veel goedkoper.


- Geen verspilling


Het komt nog weleens voor dat de kinderen enthousiast bananen eten en ze zo op zijn. Als we dan de volgende keer 2 trossen meenemen, dan blijven ze gerust liggen... hoe kan dat toch altijd?! Juist daarom letten we goed op verspilling. Als er fruit langer blijft liggen, dan snijd ik het op en vries het in voor smoothies, zo hoeven we niks weg te gooien.


- Too good to go


Een hele goede manier om goedkoop boodschappen te doen zijn de boxen van Too good to go. Naast broodboxen hebben ze bij verschillende supermarkten hier in de buurt ook fruitboxen. Je krijgt dan een hele box fruit voor een lage prijs. Het moet wel snel op, maar kun je het snel verwerken of invriezen, dan is dat vaak geen probleem. 

door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
Show More
Share by: