Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Lekker voorlezen,

een beetje zon en naar het tuincentrum

Een nieuwe week en een nieuw weekoverzicht! Vorige week hadden we niet veel in de agenda staan en dat is af en toe ook weer best lekker. We baalden best wel van het regenachtige weer (en wat is het weer koud, brrr!) gelukkig lijken de voorspellingen toch op beter weer te hinten, we gaan het zien! Dit weer betekende wel dat we lekker in huis bezig konden gaan, er werd opgeruimd en gebakken en we gingen nog even naar het tuincentrum, kijk je mee?!

We beginnen het weekoverzicht op dinsdag... maandag had ik een gewone werkdag en maakte ik geen foto's. Dat kwam vooral omdat er van alles tussendoor kwam; ik werd gebeld door de dierenarts hoe het met Bobby ging, ik werd gebeld door de school van de kinderen omdat er nog iets geregeld moest worden (en het liefst nu meteen!), ik kreeg opdrachten binnen en deed de BTW aangiften, druk dagje dus! Deze foto maakte ik dinsdag tijdens mijn middagwandeling... het was even droog en de zon deed echt zijn best om door de wolken heen te komen, maar helaas; nog voordat ik weer thuis was begon het alweer te regenen.

Na mijn wandeling ging ik aan het slag met deze makkelijke knoflookbroodjes. Dinsdagavond aten we lekker soep en ik bedacht dat het een goed idee was om ze bij de soep te eten... toen de kinderen uit school kwamen en mochten proeven, was het bord zo leeg... nou ja, ze vielen in ieder geval in de smaak! ;) Ook de video staat natuurlijk weer online, dan kun je ze gemakkelijk namaken.

Dinsdagmiddag kwam er een pakketje binnen... ik had helemaal niet door dat het pakket dinsdag zou komen, maar gelukkig kwam de pakketbezorger 5 minuten voordat ik de deur uitging... goede timing! Ik had deze honkbal helm voor Thijs via marktplaats gescoord. Hij had al een goede helm, maar deze heeft extra bescherming voor zijn wangen en gebit, best wel belangrijk, dus fijn dat hij nu weer vooruit kan.

Dinsdagavond ging Thijs naar honkbal en de meiden wilden wel eens de Pandoro proeven. Deze hadden we van familie gekregen en besloten we nu eens open te maken. Je moet volgens de traditie de poedersuiker in de zak doen en schudden... dus dat was een leuke activiteit, haha! Daarna proeven en hij is erg lekker! Een Pandoro is een soort cake met veel boter, dus erg romig en vol van smaak, heerlijk!

Woensdag namen we even de tijd om de vriezer eens uit te zoeken. Komende zomer wonen we hier alweer een jaar en we gebruiken de vriezer heel veel. Nou letten we natuurlijk ook altijd op dat alles wel op gaat, maar toch lukt dat niet altijd. We zochten alles even uit en gelukkig hoefde er niet heel veel weg. We besloten wel een aantal dingen de komende tijd echt op te maken... en nu is de vriezer weer helemaal netjes, altijd fijn!

Woensdagavond kwam Bobby gezellig bij ons liggen toen ik Sara naar bed bracht. Vorige week deelde ik al een foto in het weekoverzicht dat hij zich lekker onder de dekens nestelde... sinds die keer komt hij er altijd even bij. Zo gezellig, want dat deed 1 van onze vorige katten ook. Soms ligt hij uitgebreid te slapen tegen de tijd dat we uitgelezen zijn, zo lief!

Donderdag zag ik dat Dustin zijn broodtrommel voor zijn werk nog op het aanrecht had staan... ik besloot er even gebruik van te maken en een briefje bij zijn lunch te doen. Ik kreeg rond lunchtijd deze foto doorgestuurd, haha! Ook al zijn we ruim 16 jaar samen, toch is het nog steeds leuk om dit af en toe te doen...

En donderdagavond maakte Dustin weer foto's van de babyganzen... die niet zo schuw meer zijn. Ik bracht ondertussen Thijs naar honkbal, ik was net 5 minuten de deur uit toen Dus weer thuiskwam.

Vrijdagochtend gingen we samen even naar het tuincentrum. We hebben de tuin al een stuk aangepakt en zijn nu bezig met de moestuin, dus we deden even wat ideeën op. We namen verder niets mee, want met die kou overleven de planten het waarschijnlijk niet, nog even geduld! (En we hebben zelf ook al wat binnen gezaaid, dus het moet niet te vol worden)

We hadden wel nog even tijd voor koffie.. met een chocolade koek. Ik vind die altijd zo lekker, die hebben ze bij veel plekken.... maar ik at ze vooral toen ik zwanger was van de meiden en heel veel controles in het ziekenhuis had... dan moest ik tussendoor veel wachten en ging ik thee drinken met een koek erbij, het brengt herinneringen terug, haha!

Vrijdagmiddag besloot ik om eens echt aan de slag te gaan met Italiaans leren. Ik zette de Duolingo app op mijn telefoon en begon met de lessen. Ik kan redelijk wat Italiaans verstaan, maar zou het graag echt goed willen spreken... Ik had toevallig vorige week een aflevering van "daar gaan ze weer" gekeken, waarbij mensen (weer) emigreren.. een soort ik vertrek. Ik zou best in het buitenland willen wonen, mijn broer en zus wonen beiden niet meer in Nederland, maar het blijft een soort droom hoor, wie weet ooit in de (verre) toekomst. Dan is het leren van Italiaans een goed begin, haha!

Zaterdagochtend zou Thijs een wedstrijd hebben, maar er was zoveel regen gevallen waardoor deze werd afgelast. Zonde, maar we hadden er al wat rekening mee gehouden! Dustin wilde al langer een plaat appeltaart bakken... dus hij deed de boodschappen en ging aan de slag. Ik wandelde ondertussen samen met de meiden naar de speelgoedwinkel voor cadeautjes, want zij hadden zondag een kinderfeestje.

Toen we terugkwamen kwam de plaattaart net uit de oven.. we konden bijna meteen proeven. En hij was echt heerlijk!

Zondag sliep ik lekker uit. Ik had zo slechte geslapen, dat het echt even lekker was om te blijven liggen. Dustin ging naar zijn werk en wij hielden een rustige ochtend. Aan het eind van de ochtend bracht ik de meiden weg naar het feestje. Ik wilde tussendoor samen met Thijs naar de ijssalon, maar de tijd ging veel te snel. We lunchten thuis en moesten toen de meiden alweer bijna ophalen. We besloten dus na het feestje even te gaan! En Sara wilde ook wel mee. Sofie was echt kapot en bleef lekker op de bank hangen...

De rest van de middag waren we druk bezig in de keuken. Ik maakte samen met Sara nog een keer de knoflook flatbreads, we bakten een pizza en Sofie maakte de kaasbroodjes. Dat doen we nu meestal op zondag; lekker de tafel volzetten met hapjes. De kinderen kijken dan een film onder het eten (soms kijken wij mee) en soms blijven wij lekker aan tafel zitten om de week door te spreken. Het was weer genieten!


De komende week is nog even lekker druk... de kinderen gaan nog een week naar school en dan hebben ze Meivakantie. De meiden moeten nog naar de oogarts, de auto gaat nog naar de garage, we gaan uit eten, Sara heeft een proefles van een nieuwe sport, ik ga lekker koffie drinken, de kinderen hebben nog koningsspelen en Thijs doet daarna examen voor karate, hij gaat weer naar een nieuwe kleur band als hij slaagt, spannend!


Maar wel nog even een drukke week zoals je ziet. Nou, daarna kunnen we in de vakantie lekker bijkomen.. dat komt helemaal goed. Fijne week allemaal!

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
Show More
Share by: