Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Lekker veel bakken, naar buiten en gezelligheid!

Het is tijd voor een nieuw weekoverzicht! De week vloog weer voorbij... de kinderen gingen naar sport, de meiden waren een dagje thuis omdat de juf er niet was (en nu ik dit weekoverzicht maak, zit Thijs op de bank naast mij, omdat zijn meester vandaag ziek is... het is echt weer winter!) en we gingen lekker naar buiten en waren aan het bakken. We hebben weer genoeg om te laten zien, kijk je mee?!

Maandag begint de week na school met een spelletje! De meiden houden enorm van kwartet, ganzenbord en kraak de code. We spelen wel altijd de makkelijke versie, waarbij we de pinnetjes doorschuiven die goed staan, want officieel zijn ze nog te jong voor dit spel, maar op deze manier kunnen ze sowieso de code altijd raden... een succes!

Daarna hebben we nog even tijd om lekker boterkoek te bakken. Sara vroeg daar al in het weekend om, maar toen hadden we er net geen tijd voor. Nu kon het gemakkelijk even, het is namelijk snel gemaakt... we hebben het recept voor boterkoek op de blog staan.


Dinsdagochtend ga ik even op de koffie bij de buurvrouw, dus er kan dan ook een stuk mee... de boterkoek viel in ieder geval in de smaak!

De dinsdag vliegt na de koffie ook voorbij. De meiden hebben een vriendinnetje mee uit school en we vermaken ons in de speeltuin en daarna nog even binnen. Thijs speelt bij een vriendje en blijft daar eten....


Woensdag brengen we de meiden in de middag naar een kinderfeestje. Wij gaan met Thijs even op pad. We gaan naar het tuincentrum, waar alle leuke vrolijke bloemen alweer staan... daar krijg ik zelf altijd een heerlijk lente gevoel van. Hoewel we nog middenin de winter zitten, duurt het ook niet zo lang meer totdat het lente is, ik kijk er alweer naar uit!

Thijs ziet zijn kans en vraagt natuurlijk of wij er ook niet een feestje van kunnen maken... natuurlijk kan dat! We schuiven aan bij het restaurant en drinken lekker iets. Thijs kiest een enorm stuk taart, waar wij uiteindelijk ook van mee eten, haha! Gezellig zo met zijn drieën.

Donderdag komen er voor de kat nieuwe brokjes binnen, die ik heb besteld. Hij eet de laatste tijd niet zo goed en na een paar hapjes is hij er ook weer klaar mee... helaas! Nat voer gaat gelukkig nog wel erg goed... en gelukkig kunnen we deze week even terecht bij de dierenarts, toch even kijken of er iets is.


Vorige zomer moesten we onze andere kat in laten slapen, dus ik maak mij nu toch wat meer zorgen. Tijger is inmiddels ook al bijna 14, dus ook best op leeftijd. Ik ben benieuwd wat de dierenarts zegt deze week...

Vrijdag zijn de meiden thuis van school en eigenlijk is dat wel lekker, want na een drukke week zijn ze best moe! We maken cupcakes met M&M's, ze gaan met Dus naar de kinderboerderij en spelen met een doos.. altijd leuk, haha! s'avonds gaan ze naar sport en daarna snel naar bed, ze slapen zo.

Zaterdag gaat Dustin aan het werk. Ik ga met de kinderen en opa en oma naar het bos. Helaas komt de zon niet door en is het best koud, maar we maken een flinke wandeling en we vermaken ons allemaal prima! Lekker een frisse neus en lekker spelen tussen de bomen (als je goed kijkt, dan zie je Sara hier op de foto)

Na al die tijd buiten, warmen we lekker op met warme chocolademelk, thee en koeken. Een lekkere dag zo! Daarna gaan we naar huis en kunnen de pyjama's aan, de winterjassen in de was en ploffen we lekker op de bank.

Zaterdagavond maak ik nog een mooi deeg, ik ben aan het experimenteren met de koude rijs, waarbij je deeg de hele nacht in de koelkast laat rijzen. Zondag bak ik dus een focaccia, hij is niet helemaal perfect, maar wel erg lekker!

En de focaccia kan mooi bij de hapjes die we 's avonds eten. We gaan nog even langs opa en oma, want er komen weer kijkers voor ons huis en daarna duiken we thuis de keuken in om alles af te maken. We doen dit nu vaker, lekker de tafel vol met hapjes... super lekker! En zo sluiten we het weekend af.


De komende week zit weer vol met sport, staat er een logeerpartij in de agenda en ga ik weer lekker verder met mijn opleiding. Maak er een mooie week van!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: