Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bespaar tip van de dag; Doe gratis boodschappen

Bespaar tip van de dag; Doe gratis boodschappen

In de rubriek "bespaar tip van de dag" delen we iedere keer 1 handige bespaar tip. Als je geld wilt overhouden, dan kunnen deze bespaartips helpen. Je vindt de eerdere tips terug bij onze blogs over besparen.


Vandaag gaan we het hebben over gratis boodschappen, want de prijzen stijgen en stijgen maar... dan is het ook weleens prettig om gratis boodschappen mee te nemen. Kan dat dan echt? Jazeker. We vertellen je er vandaag meer over, er zijn verschillende manieren om een aantal boodschappen gratis in huis te halen;


Cashback acties;


Een aantal jaar geleden kon je nog regelmatig gratis producten uitproberen via een cashback actie. Je kocht het product in de winkel, stuurde je bon in en je kreeg het bedrag dan terug gestort. Inmiddels is het net iets anders. Er zijn nog wel cashbacks bij de bekende apps zoals Scoupy en Tikkie, maar dan betaal je bijvoorbeeld € 0,50 of € 1,00 voor een product, de rest krijg je dan terug gestort. Dat kan zeker interessant zijn als je het product toch gebruikt.


Maar echt gratis cashbacks zijn ook zeker nog wel te vinden. Soms moet je even verder zoeken, maar op dit moment kun je bijvoorbeeld gratis crackers van Bolletje en gratis St. Moret uitproberen. Zo zijn er regelmatig verschillende acties waaraan je mee kunt doen.


Spaarpunten bij de HEMA;


Voor iedereen die HEMA punten spaart, is dit meteen even een tip; want het grote nadeel van de spaarpunten van de HEMA is toch echt dat de punten van vorig jaar eind Januari vervallen. Dit jaar is dat eind deze week. Dat betekent dat je de punten op moet maken, anders ben je ze kwijt... zonde!


In de app kun je met je gespaarde punten iedere keer verschillende producten gratis meekrijgen. Afgelopen jaar nam ik gratis stroopwafels en een zak chips mee. Dustin en ik zijn ook verschillende keren samen gratis koffie gaan drinken... altijd leuk!


Spaarpunten bij de Kruidvat;


Ik spaar al jaren spaarpunten van de Kruidvat. Natuurlijk moet je eerst geld uitgeven om punten te verdienen (net als bij de HEMA en andere winkels met zo'n spaarpas) Maar... als je het geld toch uitgeeft, dan is het gewoon mooi meegenomen. Je moet sowieso geen extra geld uit gaan geven om maar punten te krijgen, dan is het niet voordelig meer.


De spaarpunten bij de Kruidvat verlopen niet en dat is fijn, want ik kocht voor de kinderen altijd Kruidvat luiers en heb ik die tijd ontzettend veel punten gespaard. Inmiddels kom ik nog bij de Kruidvat voor goede 1 + 1 gratis aanbiedingen en speelgoed.


In de afgelopen jaren kreeg ik met mijn spaarpunten heel veel gratis producten mee; van tubes tandpasta, douchegel tot shampoos en mascara. Ook weer mooi meegenomen!


Spaar app van de Lidl;


Ook deze spaar app wil ik nog even uitlichten. Wij doen zelf vrij weinig boodschappen bij de Lidl, maar ik hoor er altijd goede verhalen over. Hoewel je bij andere supermarkt vaak kooppunten kunt sparen, kun je bij de Lidl (als je je spaarpas in de app scant) iedere maand opnieuw sparen voor gratis producten. Met een gezin kan dat best snel oplopen.... het enige nadeel wat ik vaak hoor is toch als je alleenstaand bent en minder boodschappen doet, dan kun je vaak net geen gratis product bij elkaar sparen, omdat je iedere maand opnieuw begint.


Buurtkastjes;


Ook dit initiatief wil ik niet voorbij laten gaan. Buurtkastjes springen hier uit de grond... hoewel we eerst alleen de mini biebs zagen met boeken om mee te nemen, zijn er steeds meer buurtkastjes met etenswaren en bijvoorbeeld maandverband en tampons.


Ik sprak afgelopen week met een buurvrouw bij ons verderop uit de straat met haar eigen kastje. Zij hoort vaak dat mensen het lastig vinden om er iets uit te pakken, want als je goed verdient, waarom zou je dan zoiets meenemen? Zij vertelde mij dat dit soort kastjes ook vaak bedoeld zijn om verspilling tegen te gaan. Mensen zetten er ook producten in die ze zelf toch niet gebruiken en waarbij ze gewoon willen dat iemand anders het gebruikt en het niet weggegooid hoeft te worden.


Ik herken wel wat ze mij vertelde.... ik loop vaak langs het kastje en laat er regelmatig dingen achter... dingen uit het kerstpakket wat bij ons niet op komt. Producten van 1 + 1 gratis acties die wij niet opkrijgen en boodschappen die in de kast blijven staan. (Soms zijn de kinderen gek op rijstwafels, totdat we alvast 3 pakken kopen, dan blijven ze staan) Die zet ik dus in dat kastje.


Dus ook al heb je het financieel goed, neem gerust iets mee... als je het kunt gebruiken, dan hoeft het niet weggegooid te worden. En voel je je bezwaard? Zorg er dan voor dat je de buurtkastjes ook weer vult, dan heeft iedereen er iets aan. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: