Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Lekker uit eten, Sint Maarten en Sinterklaas!

Deze maandag hebben we natuurlijk ook weer een weekoverzicht voor je! We deden veel; Lekker uit eten, we liepen Sint Maarten en verwelkomden de Sint... het was weer een gezellige week, kijk je mee?!

In het vorige weekoverzicht vertelde ik al dat wij de geocaching app eindelijk eens gedownload hadden. Zondag was ik even met de kinderen bij opa en oma en besloten we om daar in de buurt een schat te zoeken... eerst konden we hem niet vinden, maar in de uitleg stond iets over de kip met het gouden ei en toen zagen we een aantal kipjes op een rij (in iemands voortuin, haha!) Dus we besloten er toch even te kijken... en ja hoor! We vonden hem, zo leuk.

Maandag zouden we eigenlijk lekker een pan uiensoep maken, maar... ik bedacht mij opeens dat we ook wel uit eten konden, haha! We waren dat al een tijdje van plan en ik moet eerlijk bekennen dat we ook opeens zoiets hadden van; misschien kan het "straks" niet meer ivm de maatregelen. Dus we haalden Dustin van zijn werk op en gingen lekker eten, het was in het restaurant erg rustig, maar we hebben ons prima vermaakt. De meiden kwamen nog een vriendinnetje van school tegen, dus zij vermaakten zich vooral in de speeltuin die bij dit restaurant zit... het was geslaagd!

We waren vrij laat thuis, maar... natuurlijk moest de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal ook echt bekeken worden. Dus we keken die meteen toen we thuis waren en daarna snel naar bed!

Donderdag was het 11 November en dan is het tijd voor... Sint Maarten! De meiden wilden hun rokjes met lampjes aan, die ze laatst van opa en oma kregen. Ze kregen daar ontzettend veel leuke reacties op! En groot voordeel met andere jaren; het was droog en niet koud. We liepen en voor we het wisten was het anderhalf uur later! Poeh, snel naar huis dus!

En wat hadden de kinderen veel opgehaald! Sofie begon te tellen en schreef op; 33 shokola... (chocolade dus!) dus ze kunnen snoepen de komende tijd, wij doen altijd alles in de snoeppot en dan gaat het langzaamaan allemaal wel op.

Sara had een andere tel methode... die gooide gewoon haar tas leeg over de grond en begon alles tegelijk te tellen, haha!

In het weekend gingen de bedjes op de bank.. na Sint Maarten werden de meiden snel flink ziek. (Gelukkig geen corona) Maar een flinke verkoudheid is ook erg vervelend, het is lang geleden dat ze zo ziek waren... met koorts, flinke hoest en benauwdheid en volop snot. Het werd dus een rustig weekend met veel slapen en rust. De kat is dol op bedjes op de bank, want hij sloop zomaar in deze gemaakte hut, zien jullie hem?!

We keken de intocht van de Sint dus op de televisie, dat waren we overigens sowieso al van plan... nu er weer nieuwe maatregelen zijn, zijn we echt weer veel meer thuis. Tja, wat zullen we er van zeggen? Volgens mij is iedereen er wel klaar mee... maar goed.

Ik ging even naar de supermarkt voor wat extra fruit, want ze eten hier al flink veel fruit, maar als ze ziek zijn, dan nog meer... geen idee of het helpt, maar het is wel gezond ;) Ik haalde een bak blauwe bessen, die hier al op was, haha! En verder lekker appels, bananen, mandarijnen en paprika's (vol met vitamine c)

Natuurlijk werden er wel schoenen gezet... het zingen ging niet van harte en met veel gehoest en geproest... en ze wilden daarna meteen naar bed (na de hele middag slapen) maar de schoen was in ieder geval gezet! Zondagochtend gingen we om 06.45u naar beneden en werden de cadeautjes uitgepakt, dat is, ook als je ziek bent, natuurlijk heel erg leuk ;)


Zo ging de week weer snel voorbij. De komende week hebben we wel wat afspraken staan, maar we moeten even kijken of ze door kunnen gaan. Wij (en Thijs) zijn niet ziek, maar we willen natuurlijk geen risico lopen, dus ik denk dat de meiden nog wel even thuis zullen zijn. Verder gaan we wel zien wat de week brengt! Maak er allemaal een mooie week van!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: