Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; taart, inkopen voor December en schatten zoeken!

Het is maandag, een nieuwe week! Vorige week genoten we van een heerlijke taart die Dustin bakte, gingen we met de kinderen naar een kerstshow, altijd leuk! En afgelopen weekend ontdekten we geocaching en gingen we "schatten" zoeken... kijk je mee?!

We beginnen de week met een heerlijke taart! Dustin besloot vorig weekend een enorme chocoladetaart te bakken... met chocoladecake en chocolade ganache, ik vind de taart zo lekker dat ik maandagochtend bij het ontbijt achter de laptop ook begin met een stukje taart, haha! Heerlijk!

Vorige week vertelde ik over onze auto, die na amper 3 weken voor de deur het "opeens" niet meer deed. De pechhulp kreeg hem ook niet meer aan de praat, dus hij moest terug naar de dealer... gelukkig konden we de leenauto deze week snel weer terugbrengen en hebben we onze eigen auto terug, er ging een nieuwe accu in en hij deed het weer, gelukkig!

Nu de wintertijd is ingegaan wordt het natuurlijk ook weer erg vroeg donker... ik merk het vooral op schooldagen, dan zijn we net allemaal thuis en wordt het alweer donker! Als het droog is, ga ik vaak nog wel met de kinderen naar buiten, ook aan het eind van de middag is het fijn om nog even een frisse neus te halen. Maar afgelopen week regende het veel... dus dan doen we lekker veel spelletjes als we thuis zijn, ook gezellig!

Woensdagmiddag gingen we nog even naar een kerstshow bij het tuincentrum... wij vinden dat altijd geweldig en proberen ieder seizoen wel een aantal kerstshows te bezoeken. De kinderen (en wij!) kijken onze ogen uit bij alle lichtjes, kerstdorpjes en meer, ik vind het altijd horen bij deze tijd van het jaar en het is altijd leuk om even een bezoekje te brengen!

En er ging ook weer iets mee naar huis... de kinderen mogen van ons ieder jaar een kerstbal oid uitzoeken, dat is inmiddels gebeurt, dus de meiden besloten om hun zakgeld hiervoor in te zetten. Ook prima! Onze boom wordt wel ieder jaar voller, maar iedere bal heeft weer andere herinneringen, zo leuk!

Na ons bezoekje gingen de meiden naar zwemles, ik ging samen met Thijs koken. Hij vindt het ontzettend leuk om te helpen in de keuken en kookt dus regelmatig (wel nog met hulp) We maakten samen een bakplaat met gehakt en kruiden, groenten en tortilla chips, afgetopt met kaas... dat viel bij iedereen erg in de smaak!

Donderdagmiddag... tijd voor nieuw huiswerk. Ik vind dat ze tegenwoordig op de basisschool veel toetsen krijgen en veel moeten leren, dat hoefden wij vroeger helemaal niet! (Of in ieder geval veel minder, haha) Maar we gaan er iedere keer weer enthousiast mee aan de slag... deze keer werd er geleerd over de VOC...

Vrijdagavond hadden we eters... gezellige visite die lekker mee aten. Daarna kletsten we nog wat bij, je kent het wel... 1 van onze katten ging er ook gezellig bij zitten, haha! Ik vond het een mooi plaatje dit... 

Zaterdag besloten we in de middag, toen Thijs weer thuis was van scouting om de app van Geocaching eens te downloaden. Ik had daar al vaker over gehoord, maar we hadden het nog nooit uitgeprobeerd. We besloten om een aantal "schatten" te gaan zoeken en liepen zo 1,5 uur door het bos, haha! Het was erg leuk, de kinderen vonden het zoeken het leukste, dus dat gaan we vaker doen....


Zondag startten we de dag rustig op met een lekker ontbijtje. Daarna vertrok Dustin naar zijn werk en deed ik samen met de kinderen wat in huis... zij ruimden hun kamers op, ik maakte schoon en 's middags toen de zon nog lekker scheen, deden we een uitstapje naar de speeltuin, een prima zondag!


De komende week begint het Sinterklaasjournaal, de kinderen zijn hier alweer heel enthousiast. De meiden zitten in groep 3, dus ik ga er een beetje vanuit dat dit zo'n beetje het laatste jaar is dat we het zo uitgebreid vieren.... natuurlijk blijft het leuk (Thijs vindt het ook nog steeds erg leuk) Maar het is toch anders als ze niet meer geloven. We gaan het journaal volgen, op school wordt er alweer van alles aan gedaan en natuurlijk gaan we donderdag Sint maarten lopen... Thijs heeft nog een uitstapje met school en zo zit de week weer lekker gevuld. Maak er een mooie week van allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: