Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; kerst, vakantie en oud & nieuw!

Het is, na het uitgebreide jaaroverzicht, tijd voor een nieuw weekoverzicht! Ik hoop dat jullie allemaal prachtige kerstdagen hebben gehad en een fijne jaarwisseling. Dat 2024 maar heel veel moois mag brengen. Ik heb van de afgelopen week weer heel veel leuke foto's om te delen... We vierden natuurlijk kerst, de kinderen hadden vakantie, dus we vermaakten ons met leuke uitjes en ook de jaarwisseling was gezellig! Kijk je mee?

We beginnen met deze heerlijke foto, haha! Op kerstavond maakten we een uitgebreid diner voor ons 5en en lagen er wat cadeautjes onder de boom.. de rest lag bij familie waar we de volgende dag op bezoek gingen... ik kreeg van Dus (de kerstman) deze hoodie voor in huis, super groot en heerlijk warm!

Na ons diner maakte ik alvast een merengue voor de kerstdagen. Deze keer besloot ik het eiwit op te spuiten voor een mooi resultaat. Zo ging hij de oven in, die ging na een uurtje uit en toen kon de merengue nog de hele nacht drogen... hij was prachtig gelukt!

Hoewel we op kerstavond lekker relax in zo'n hoodie hingen, zagen we er met kerst iets feestelijker uit, haha!

Op eerste kerstdag gingen we naar familie. We begonnen met het uitpakken van de cadeautjes en wat werd iedereen weer goed verwend! De meiden gingen meteen aan de slag met allerlei knutselspullen... verder werd er met LEGO gebouwd en Twister gespeeld. (affiliate linkjes) De middag vloog voorbij!

Toen was het tijd voor het diner! Er werd een heel buffet neergezet, want met zoveel mensen is dat natuurlijk wel makkelijk... Met heel veel lekkers aten we heerlijk!

Ook het toetje viel bij iedereen in de smaak! Naast de merengue hadden we Zwitserse room, een tropische saus, fruit en ganache taartjes.

Op tweede kerstdag waren we thuis. We sliepen lekker uit, maakten een uitgebreide wandeling en besloten om lekker te gaan gourmetten... dus nog even een wandeling naar de winkel om wat in te kopen. Heerlijk relax, dat vond Bobby ook...

De dag na kerst gingen we lekker bowlen. Er was nog familie van mij uit het buitenland en bowlen is altijd gezellig! Helaas werd ik net tweede van ons groepje, maar dat mocht de pret niet drukken! Daarna aten we nog lekker frietjes en snacks bij ons thuis, weer een geslaagde avond.

Op donderdag kwam er familie van Dustin eten, dus ook toen kookten we een uitgebreid diner... dit is een foto van vrijdag, we hadden toen allemaal wel behoefte aan iets extra gezonds, dus ik bakte heel veel lekkere groenten, die uiteindelijk in een heerlijke soepje belandden... na al die dagen uitgebreid eten, was dat ook weer lekker!

Zaterdagochtend sliepen we allemaal uit. We waren van plan om "lekker vroeg" te gaan schaatsen, maar het werd een beetje vroeg, haha! Lekker douchen, aankleden en naar de schaatsbaan, waar het nu vrij rustig was. We schaatsten ruim een uur en sloten de ochtend af met lekkere wafels (de meiden), warme chocolademelk (Thijs) en een oliebol (wij en Thijs)

Zondag was het natuurlijk oudjaarsdag! Samen met mijn moeder heb ik inmiddels de traditie om oliebollen en appelbeignets te bakken... we begonnen met de beignets, met een beker (alcoholvrije) glühwein, die verrassend lekker was!

En na even lekker doorbakken, hadden we genoeg voor iedereen! De appelbeignets bakken we nu een aantal jaar en die zijn zó ontzettend lekker! Al mogen de ouderwetse oliebollen natuurlijk ook niet ontbreken, allebei heerlijk.

Het was natuurlijk ook tijd om uitgebreid te tafelen... we hadden toch de tijd ;) We maakten kaasfondue met broccoli, bloemkool, champignons, tomaatjes, paprika en natuurlijk brood om te dippen..

En daarna was het tijd voor heel veel spelletjes! De meiden wilden deze keer allebei opblijven en dat ging verrassend goed... uiteindelijk keken we nog even tv en voor we het wisten was het middernacht en konden we aftellen en proosten met (kinder)champagne.

We keken vol bewondering naar al het mooie vuurwerk... we waren vooraf heel benieuwd hoe onze kitten Bobby het zou vinden, maar hij was, naast een beetje druk verder niet onder de indruk, haha! Na al het kijken was het tijd om naar bed te gaan, we sliepen allemaal snel. We hadden een aantal logees, dus de volgende ochtend konden we het jaar beginnen met een uitgebreid ontbijt, gezellig!


En zo gaan we de eerste week van Januari in. Dustin was vorige week vrij en moet deze week helaas weer werken. Gelukkig is hij nog genoeg dagen tussendoor vrij om nog wat leuke dingen te plannen... verder moeten we ook weer naar de tandarts (goede timing in de kerstvakantie, haha!) en gaan we nog even goed genieten van deze week vakantie voor de kinderen! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: