Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit was ons jaar... 2023!

Het is oudjaarsdag, 2023 is bijna voorbij. Meestal deel ik een jaaroverzicht over de blog; welke artikelen goed gelezen zijn, hoeveel bezoekers er kwamen, leuk om te weten en ook afgelopen jaar ben ik meer dan tevreden! Deze keer doe ik het even anders... ik deel graag een (klein) jaaroverzicht met jullie, want er is nogal wat gebeurt in ons leven dit afgelopen jaar. Kijk je mee voordat de vuurpijlen de lucht ingaan en we 2024 gaan inluiden?

We beginnen met een foto van precies een jaar geleden! Vorig jaar zat 1 van de meiden samen met onze kat Tijger naar het vuurwerk te kijken. We merkten toen al dat hij echt oud werd, want hij was eerder echt geen fan van vuurwerk. Eind Januari hebben we afscheid van hem moeten nemen, ongeveer een half jaar nadat onze andere kat was overleden... het was een erg verdrietig begin van het jaar....

In Februari waren we alweer 15 jaar samen en vierden we dat met een heerlijk ontbijtje buiten de deur. De tijd gaat zo snel, in 2024 zijn we alweer 10 jaar getrouwd! En nog vele jaren te gaan graag!

In Februari besloten we ook om er nog lekker een weekje tussenuit te gaan! In de voorjaarsvakantie gingen we naar Zeeland, het was heerlijk zonnig weer... we wandelden veel over het strand, in de avond na het eten terwijl het al donker was, we vierden Thijs zijn elfde verjaardag en genoten van de rust... we zouden vlak daarna gaan verhuizen, dus het was erg welkom om nog even lekker een relaxte week met elkaar te hebben!

Eind Maart was het zover... we verhuisden naar onze tijdelijke woning. We wisten toen overigens nog niet of we het huis van mijn ouders konden aankopen, want zij waren nog druk aan het zoeken naar een andere woning! Ik vond het erg bijzonder om door zo'n leeg huis te lopen. Het huis waar wij ons leven hebben opgebouwd... maar toen we eenmaal verhuisd waren, was het ook goed.


Ik heb overigens regelmatig de vraag gehad hoe we het vonden; 2 keer verhuizen. Het viel ons mee... ons tijdelijke huis was best ver van school (25-30 minuten met de auto) en dat was niet ideaal, maar het was prima te doen voor de tijd dat we er zaten. Daarnaast hebben we natuurlijk een minimalistische levensstijl, waardoor er minder spullen te verhuizen waren dan bij anderen.... al vonden we het nog genoeg hoor, haha!

In de periode die volgde ontdekten we de omgeving van ons tijdelijke huis... vlakbij het winkelcentrum, dus dat was ideaal! We ontdekten de kinderboerderij, de leuke speeltuinen en een fantastische kapper (waar Dustin en Thijs nu nog steeds regelmatig naartoe gaan)

Half Mei kregen we te horen dat we het huis van mijn ouders konden kopen, Hoera! We waren zo ontzettend blij dat het allemaal gelukt was! Al begon het toen pas... we hebben zoveel moeten regelen, haha! Die drukte kwam pas daarna..

En eind Mei gingen we naar Italië! We zouden met de kinderen in 2020 al gaan, maar we weten allemaal dat dat niet doorging... uiteindelijk konden we nu en het was super leuk. De eerste keer vliegen voor de meiden, ze vonden het super spannend, maar het ging erg goed. Helaas gaat het komend jaar waarschijnlijk niet lukken, maar we gaan zeker weer terug...

En toen was het onze trouwdag in Juni! Aangezien de kinderen een studiedag hadden, boekten we het Efteling hotel en genoten we 2 dagen van de Efteling. Het was erg leuk en ook zeker voor herhaling vatbaar, alles super goed geregeld en een prachtige hotelkamer... snel weer boeken!

Op 5 Juli gingen we naar de notaris om te tekenen voor het huis! Weten jullie het nog? Het was de dag van die vreselijke zomerstorm... en we moesten naar een notaris in Lelystad. Gelukkig was het pas s' middags en kon alles doorgaan. Samen met mijn ouders konden we tekenen en was het huis officieel van ons, een bijzonder moment!

We konden ons zo gaan voorbereiden op de verhuizing. Alles werd gepland en de spullen werden uit de opslag gehaald.. dit is onze eettafel, haha! Half Juli, vlak voor mijn verjaardag verhuisden we. Er was echt nog heel veel te regelen, we hadden nog geen banken, geen internet etc. Maar voor we het wisten, werd alles beetje bij beetje geregeld en was het steeds meer ons huis.

Wat hebben we in Augustus nog mooie dagen gehad! Hoewel de zomervakantie begon met veel regen, waren we na de verhuizing heel veel in de tuin te vinden... met deze prachtige zonsondergangen was dat geen straf! En zo wenden we aan ons nieuwe huis. Hoewel we in het begin echt nog wel een beetje het gevoel hadden dat we " op bezoek "  waren, was dat al snel weg, onze eigen prachtige plek!

De zomervakantie werd gevuld met dagjes weg, nachtjes weg en veel leuke dingen. In de laatste week gingen we naar Duitsland, echt prachtig met die bergen. Het weer was net die week minder goed qua temperatuur, maar daardoor konden we heel veel doen; zwemmen, naar een pretpark, midgetgolfen... een fijne vakantie!

En toen gingen de kinderen weer naar school. We kregen nog een paar mooie weken, waardoor de BBQ nog lekker aanstond... door de regen hebben we hem dit jaar veel minder gebruikt, maar dat kunnen we volgend jaar mooi herkansen... nog genoeg mogelijkheden.

In de herfstvakantie gingen we een paar dagen naar Friesland, we huurden een prachtig huis en vermaakten ons met boswandelingen en heel veel spelletjes... zoals een herfstvakantie moet zijn ;) De meiden ontdekten het maken van foto's, ze kregen later van de Sint ook allebei een camera... maar van deze vakantie hebben we honderden foto's, van onszelf, maar ook de prachtige paddenstoelen in het bos.

Na de herfstvakantie schoten we zo de kerstsfeer in... we besloten de kerstboom al op te zetten en met zo'n gezellig huis kwam ook wel de wens voor een nieuw huisgenootje. We besloten eens te gaan kijken en met een paar weken konden we Bobby ophalen... op een boerderij, zo leuk! Het is een echte kitten die door ons huis sjeest en heel veel aandacht nodig heeft, maar het is ook zo gezellig! Hij moest echt wennen, maar zoals je ziet is hij inmiddels helemaal gewend en heel blij met zijn nieuwe thuis. Welkom lieve Bobby!

En dan is het wel tijd om af te sluiten met de laatste foto. Met de kerstdagen zorgden wij voor het dessert... we maakten onder andere een merengue en chocolade ganache taartjes... heerlijk! We hebben genoten.


En vandaag sluiten we dit jaar af. Het was een bijzonder jaar door de verhuizingen en toch lijkt het ook alsof we hier alweer heel lang wonen, het voelt echt als thuis. Komend jaar gaan we verder met ons huis ons thuis te maken, we hebben nog genoeg plannen... dus dat komt goed! Daarnaast gebeurden er ook andere dingen in ons leven, waar we veel verdriet over hebben gehad, wat dat betreft was het privé niet ons beste jaar, maar ook dat zal volgend jaar weer anders zijn.


Het wordt een spannend jaar... Thijs gaat afscheid nemen van de basisschool en naar de middelbare, de meiden gaan naar groep 6, we hebben wat leuke uitjes gepland (ietsje minder dan dit jaar in verband met de kitten) en we zijn van plan om van 2024 een topjaar te maken!


Wij wensen jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en een prachtig 2024. Vol geluk en met een goede gezondheid, dat is het allerbelangrijkste! Liefs, Doortje

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: