Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Gezelligheid, huiswerk met obstakels en griep

Een nieuwe week en daarom alweer tijd voor een nieuw weekoverzicht! We hadden best een pittige week.. (eigenlijk een pittig weekend) Want 1 van de meiden werd ziek, Thijs begon mee te doen en Dustin ook nog. Het is nu zondagmiddag en ik sla deze griep (samen met Sara) gelukkig nog over, ik hoop heel erg dat dat zo blijft! Ik was zelf een paar weken terug een beetje ziek, dus wellicht heb ik toen al een stuk gehad oid... we gaan het afwachten de komende dagen. Gelukkig deden we voordat de griep het huis binnenkwam, nog een aantal leuke dingen. Kijk maar mee;

Maandag begint de week met heerlijk weer! En we weten allemaal... ook al is het waterig zonnetje, in de winter moet je ervan genieten zolang het duurt ;) Ik maak dus een extra lange wandeling 's middags en maak deze foto bij het water... Ik zie in de voorspellingen dat het de komende week veel gaat regenen (en... eerlijk is eerlijk; ik heb meer binnen gezeten de afgelopen dagen dan ik had verwacht) dus fijn om dit nog even mee te kunnen pikken aan het begin van de week!

Maandag krijgen de meiden altijd huiswerk mee. Hoewel ze het altijd pas na een week weer moeten inleveren... beginnen we er altijd meteen maandagmiddag aan. Soms krijgen ze het al af en anders doen we dat in de dagen daarna, zo proberen we ze te leren om huiswerk lekker af te maken, dan kun je daarna nog leukere dingen doen ;) Deze maandag moet het wel met obstakels, want Bobby ligt heel de tijd in de weg...

Dinsdag probeer ik te werken, maar Bobby beslist dat hij liever wilt spelen... hier staat hij ook klaar in de aanvalshouding, haha! De meiden hebben dit mooie "huis" voor hem gemaakt en uiteindelijk (als hij veel aandacht heeft gehad) gaat hij er lekker in liggen...

Ik ga ondertussen lekker aan de gang met het recept voor de Oreo, cheesecake chocolaatjes voor Valentijnsdag. Leuk om te maken en ook de video op Youtube staat inmiddels online!

Woensdagmiddag komt er een vriendinnetje van de meiden spelen! We eten een broodje, er wordt even binnen gespeeld en daarna gaan ze de tuin in. Er komt een vlinder voorbij die ook nog eens lief bij ze gaat zitten...

Na het buitenspelen hebben we nog wat tijd over en worden er brownies gebakken, lekker!! Ze staan nog net in de oven als het vriendinnetje wordt opgehaald, maar donderdag kan ze alsnog proeven als Sara een paar stukken brownie mee naar school neemt.

Donderdag wordt Sofie wakker en zegt dat ze zich niet lekker voelt... we twijfelen even of ze naar school moet gaan, maar ze wilt liever thuis blijven, dus dat mag. Eerst vermaakt ze zich prima door lekker te spelen en tv te kijken en denk ik eerlijk gezegd dat het wel meevalt, maar ze wordt toch steeds beroerder... krijgt koorts en hangt op de bank. Ik haal nog wat boodschappen en neem lekker wat voorgesneden fruit voor haar mee, ze eet er een beetje van.

'S middags wil ik toch even met haar naar buiten... het is heerlijk zonnig weer en een frisse neus is altijd goed! Ze wilt graag foto's maken van alle bloemetjes, dus we vermaken ons wel. Toch wil ze na 10 minuten wel weer terug.... lekker op de bank onder de deken...

Sara besluit na school dat zij ook wel wat foto's wilt maken... dat is prima, want we gaan sowieso niet naar dansles. Ze maakt deze foto van de amaryllis die we hebben staan, prachtig is hij!

En ook Bobby wordt op de foto gezet... tientallen foto's hebben we nu, haha! Maar ach, ze heeft het leuk gehad.. helemaal prima.

Vrijdag is Sofie nog lekker thuis. Ze slaapt heel lang en voelt zich daarna een stuk beter, dus fijn dat ze weer wat opknapt! Dustin is vrij en doet wat boodschappen en haalt een kastje op die we besteld hebben... de televisie gaat daarop en hij zet hem meteen een stuk in elkaar. Als we gaan eten klaagt Thijs erover dat hij het zo koud heeft... en dat heeft hij nooit, dus ik vrees dan al dat hij ook ziek gaat worden. Hij gaat naar karate training, maar komt na een half uur weer naar huis, rillerig en ziek... snel naar bed dus! Als we 's avonds op de bank zitten zegt Dustin dat hij ook wat rillerig is... hij gaat ook op tijd naar bed en zo hebben we 3 zieken, waarvan er gelukkig 1 alweer opknapt... zo vervelend voor ze!

Zaterdag zou Thijs eigenlijk een karate toernooi hebben, maar je raadt het al; dat gaat niet door voor hem. Ik fiets samen met Sara even naar het winkelcentrum en fiets daarna nog een keer alleen terug, omdat we toch iets waren vergeten... Na de lunch neem ik de meiden mee naar de kinderboerderij, zo hebben wij even een uitje en kunnen de mannen lekker bijslapen! Ze vermaken zich prima met de geitjes...


En nu is het dus zondagmiddag! Vanmorgen om half 5 voelde Dus zich zo beroerd, ik heb hem even geholpen met paracetamol pakken en snel weer naar bed... Bobby werd hier wakker van en daardoor had ik om 5u een springende kitten om mij heen, haha! Ik heb dus niet zoveel meer geslapen... maar goed. Lekker een kop koffie en ik ben allang blij dat ik niet ziek ben, echt even duimen dat ik het deze keer oversla! De komende week staan er namelijk best wat dingen in de agenda; Thijs heeft de doorstroomtoets in groep 8, echt hopen dat hij dan naar school kan! De meiden hebben nog een feestje en willen daar natuurlijk graag heen. Ik heb zelf nog een aantal werkafspraken en komend weekend zijn we alweer 16 jaar samen! Eens kijken of we dan iets leuks kunnen plannen, eerst allemaal maar beter worden. Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: