Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x besparen in Februari

5 x besparen in Februari

Januari is (eindelijk!) voorbij, op naar het voorjaar! Bijna iedere maand delen wij begin van de maand handige bespaartips waar je mee aan de slag kunt gaan. We delen natuurlijk heel veel artikelen over besparen, dus sommige dingen komen weleens terug, maar ik hoor van veel lezers dat ze deze maandelijks tips echt gebruiken om in de maand mee aan de slag te gaan. En daarom ook vandaag weer 5 handige tips / opdrachten om te besparen deze maand, laten we snel aan de slag gaan;


1. Doe mee met de Warmetruiendag 

Ieder jaar wordt de warmetruiendag georganiseerd. Een dag waarop iedereen gemotiveerd wordt om de verwarming wat lager te zetten en een lekkere warme trui aan te doen, zodat je het niet koud hebt. Dit jaar is de warmetruiendag morgen al, op 2 Februari, maar trek hem gerust eens door naar de rest van de maand. Laat de verwarming eens uit en doe een trui aan, drink een lekkere kop thee en kijk eens hoe dat gaat. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat je echt snel went aan een lagere temperatuur op de verwarming en met de hoge gas en elektra prijzen is dat ook nog eens heel erg besparend. 

2. Spaar meer en zet het vandaag meteen weg

Het grote voordeel van Februari; Het is een kortere maand, dit jaar 29 dagen en vergeleken met Januari zijn dat dus 2 dagen minder. 2 dagen minder boodschappen, minder uitstapjes en minder dagen waarop je de auto gebruikt en dus minder snel hoeft te tanken. En daarom is het een goed idee om deze maand ook lekker wat meer te sparen… Zet alle uitgaven die je deze maand verwacht eens op een rij en kijk wat je weg kunt zetten. Boek het bedrag vandaag meteen over naar je spaarrekening en kom er niet meer aan, dat is mooi verdiend. (En wist je dat je vaak sneller spaart als je
een mooi spaardoel voor ogen hebt? Denk daar dus ook eens over na deze maand) 

3. Zet minstens 10 dingen te koop 

Dingen verkopen gaat bij ons vaak in periodes. Soms zijn we er heel druk mee en dan weer een paar weken of maanden niet. In Januari kwam ik er weer achter hoe snel dingen toch optellen. We hadden een aantal dingen te koop staan (ook wel wat dingen die meer waard waren hoor) maar we verkochten alleen in Januari al voor € 140,- En dat kan iedereen goed gebruiken volgens mij! Wij gaan er deze maand dus weer verder mee aan de slag, doe je mee? Je kunt in 1 keer van alles fotograferen en online zetten of iedere dag (of om de dag) wat doen, dan kost het je helemaal niet veel tijd. 


4. Geef jezelf een budget deze maand 

Budgetten zijn altijd persoonlijk, maar ze helpen je wel om goed met je geld om te gaan (en het minder snel uit te geven!) Je kunt jezelf
een budget geven voor de boodschappen, maar ook voor de kleinere uitgaven. Voor de etentjes buiten de deur en voor kleding die je koopt. Kijk eens naar je bankafschriften en stel een reëel budget vast, terwijl je ook rekening houdt met het feit dat Februari een korte maand is. 

Vindt je het alsnog moeilijk om je aan je budget te houden? Pin het geld dan contant, op is echt op. 

Jezelf een budget geven

5. Begin met het verdienen van extra inkomen 


Als eigen baas komt het geld hier door de maand binnen. De ene week worden er allerlei facturen betaald en de andere week stuur ik facturen door. Maar ook op persoonlijk gebied valt er altijd wel iets extra’s te verdienen. Je kunt denken aan een side hustle, maar hier wordt ook regelmatig geld gestort op onze rekening doordat we enquetes invullen, kooppunten sparen in de supermarkt en ga zo maar door. Ik hoor vaak van mensen dat het veel moeite kost, maar dat vind ik dan weer heel erg meevallen. Ik ben altijd verrast hoeveel er alweer uitbetaald kan worden. Ga deze maand dus eens een avondje zitten en bedenk wat je zou kunnen doen… al die extra’s zijn maar weer mooi meegenomen! 

Met deze 5 tips / opdrachten kun je deze maand weer aan de gang gaan. Laat je ons weten hoe het gaat? We ontvangen zoveel enthousiaste mails van lezers en dat vinden we hartstikke leuk! Succes!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: