Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Geslaagd, shoppen en knutselen

De Meivakantie is vandaag alweer voorbij! Wat zijn die 2 weken weer snel gegaan. De kinderen gaan vandaag weer naar school en zo gaan we langzaam richting de zomervakantie... We konden de afgelopen week nog lekker genieten van de zon, ik ging shoppen, de kinderen waren druk met buiten spelen, knutselen en nog veel meer... kijk je mee?!

We beginnen de week in een grote speeltuin in de buurt. We zijn er met ongeveer 15 minuten lopen en de kinderen vermaken zich erg goed. De zon komt door en het is op een gegeven moment goed warm! Als ze uiteindelijk trek krijgen in een broodje, lopen we weer naar huis. En dat is maar goed ook, want als we net binnen zijn begint het te regenen... goede timing!

Maandagmiddag maak ik alvast het eten, omdat Thijs daarna naar honkbal training moet. Het valt mij op dat de verpakking van de paprika's ook last heeft van krimpflatie. Eerst stond er 500 gram op en nu 3 stuks. En inderdaad... er zit nu 400 gram in, lekker weer 20% minder. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word inmiddels een beetje chagrijnig van dit soort dingen en de prijsverhogingen die maar doorgaan... maar goed. Ik maak een Griekse salade, daarna brengen we Thijs weg en rij ik met de meiden naar mijn ouders... zij hebben net de sleutel voor hun nieuwe huis gekregen (zij zijn dus ook aangestoken met het verhuisvirus, haha!) Leuk om even te gaan kijken en daarna snel weer Thijs ophalen en door naar Dustin zijn werk. Daarna door naar huis en meteen aan tafel...

Dinsdag gaat Dustin naar zijn werk en starten wij de dag rustig op. We doen wat boodschappen en gaan 's middags nog even naar het park en de kinderboerderij, waar ook al heel veel lammetje rondrennen!

Woensdag gaan we vroeg op pad. Ik heb nog wat nette kleding nodig en de kinderen hebben nog nette schoenen nodig. We gaan wat winkels in en uit, passen her en der en slagen allemaal goed... ik koop oa deze jurk, die heerlijk zit!

Daarna lunchen we thuis met een lekker broodje! Ik kies deze keer voor een kaneelbroodje en heb daar geen spijt van, hij is erg lekker!

Na de lunch gaat Dustin met de kinderen naar zijn werk, waar ze lekker knutselen in de vakantie. De kinderen maken een bloempotje en vermaken zich prima. Ik ga ondertussen aan het werk en loop even naar de Kruidvat voor oa een nieuwe mascara.

De kinderen komen vol verhalen weer thuis... met glitter tattoo's en de meiden met schmink. Daarna mag Thijs weer naar training en maak ik een makkelijke aardappeltjes uit de oven, groenten en vlees maaltijd.

Donderdag krijgen we bericht dat er een pakketje op een pakketpunt ligt, dus dat halen we meteen even op. De meiden zijn gek van Playmobil en dat kopen we tegenwoordig heel veel via Vinted. Sofie had haar zakgeld uitgegeven en moest dus even wachten op het pakketje, want dat duurt dan iets langer. Maar nu was de paardenkoets er! Er werd meteen veel mee gespeeld. Ik kocht de laatste tijd ook wat dingen via Vinted en ben nog steeds enthousiast!


'S middags gaan de meiden met opa naar de bioscoop en gaan Thijs en ik naar het park om te honkballen. Na een uurtje vinden we het zo warm in de zon, dat we weer naar huis lopen... thuis eten we een ijsje en komen de meiden alweer snel thuis. Na het eten spelen ze nog even in de speeltuin en komt Dustin een klasgenoot tegen die hij al 18 jaar niet heeft gezien, we konden dus gezellig even bijkletsen! Daarna gaan we snel naar huis om 2 minuten stil te zijn, ik vond dat er dit jaar een aantal indrukwekkende toespraken waren op de Dam, mooi om te zien!

Vrijdag is het regenachtig... maar tussen de buien door wordt er lekker buiten gespeeld. Als de zon doorkomt maken we nog een wandeling. Daarna rijden we naar mijn ouders hun nieuwe huis, zodat Dustin en Thijs het ook even kunnen zien en daarna krijg ik goed nieuws! Ik ben geslaagd!! Vorig jaar heb ik het STAP budget aangevraagd voor een opleiding SEO, dat heeft alles te maken met hoe hoog je website in de zoekresultaten van zoekmachines terecht komt. De eindopdracht heb ik een paar weken terug ingestuurd en nu kreeg ik er bericht over, hoera!


We proosten met Prosecco en limonade, want ik ben echt wel trots. Tussen alle drukte en de eerste verhuizing door heb ik het maar mooi gehaald, top! 'S avonds maken we er nog een feestje van, want hoewel de kinderen heerlijk slapen, zijn wij nog wakker... we wonen nu tijdelijk vlakbij het grote centrum en daar is natuurlijk het bevrijdingsfestival! Tot een uurtje of 23u horen we de muziek letterlijk, haha! Nou we genieten mee vanaf de bank... de kinderen vertellen de volgende ochtend dat ze niks hebben gehoord... die sliepen gewoon heerlijk.

Zaterdag lijkt het redelijk lekker weer en daar maken we gebruik van. We gaan na de lunch lekker naar het bos. We wandelen rond, de kinderen spelen en het is heerlijk!

Er worden allerlei diertjes ontdekt. Van kikkers tot torren en slakken. We zijn eigenlijk van plan om nog naar meubels te gaan kijken, maar we gaan lekker naar huis, de kinderen zitten heerlijk onder de modder! Dus thuis lekker in de douche en op de bank, waarbij de regen weer losbarst.

Zaterdag eten we lekker asperges, pas de eerste keer dit jaar! We vinden ze altijd heerlijk maar gek genoeg eten we ze in het seizoen eigenlijk veel te weinig. Dat moeten we nog maar veel doen de komende tijd. De kinderen willen proeven (doen ze ieder jaar) en vinden ze toch ook wel lekker, haha!)


En nu ik dit weekoverzicht maak is het zondag. We hebben Dustin naar zijn werk gebracht, gaan straks naar de speeltuin en vanavond sluiten we de vakantie af met frietjes, lekker! De komende week gaan de kinderen dus weer naar school, hebben de meiden een feestje, is er een proefles voor sport van 1 van de meiden, heb ik een afspraak om mijn nieuwe lenzen te controleren en nog veel meer, genoeg te doen weer... fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: