Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Kopen via de Vinted app, mijn ervaringen

Kopen via de vinted app, mijn ervaringen

Een tijd terug vertelde ik jullie al over mijn verkoopavonturen via de Vinted app, sinds ik spullen via Vinted verkoop, gebruik ik marktplaats bijna niet meer, het werkt gewoon veel makkelijker. Natuurlijk wilde ik ook eens proberen om iets te kopen via de app, want wij kopen steeds meer tweedehands. Vandaag vertel ik je graag hoe dit ging!


Tweedehands aankopen;


Wij kopen de laatste jaren meer tweedehands, om duurzamer te leven en omdat het natuurlijk scheelt in de portemonnee. Onze aankopen waren tot nu toe eigenlijk altijd via marktplaats, wij zoeken dan op "in de buurt" en dan kun je gemakkelijk zoeken en de spullen zelf ophalen. Zo kochten wij al veel speelgoed, maar ook een salontafel, kledingkast en nog veel meer. Bij Vinted werkt het natuurlijk iets anders, je kunt wel in je buurt zoeken, maar daar kon ik in onze omgeving weinig vinden, veel spullen moeten dan dus toch opgestuurd worden, je kunt het dan niet van tevoren bekijken.


Waar zocht ik naar;


Aangezien December voor de deur staat en de verlanglijstjes van de meiden volstaan met Playmobil (waar ze heel veel mee spelen) besloot ik eens te gaan zoeken op Playmobil met paarden, Spirit en prinsessen. Vorig jaar kochten we het prinsessenkasteel via marktplaats (in de winkel bijna € 120,- via marktplaats € 40,- Tel uit je winst) en ik kwam erachter dat er enorm veel Playmobil werd aangeboden via Vinted. (Ook meteen een goede tip voor als je zelf nog speelgoed wilt gaan verkopen, zet het er de komende weken op... veel mensen zoeken voor de feestdagen naar speelgoed)


Favorieten;


Na een paar dagen zoeken had ik zo'n 8 favorieten advertenties. De ene helft viel af omdat ik via een bericht een vraag stelde over het product, maar geen antwoord kreeg... dat vond ik zelf niet echt een goed begin, maar het kwam allemaal goed. Ik stelde een aantal vragen, deed een bod (altijd onderhandelen!) en kocht 2 grote sets voor een fractie van de nieuwprijs. Omdat het qua verzenden goedkoper was, liet ik ze beiden versturen naar een afhaalpunt een straat verderop. Het grote wachten was begonnen...


En... binnen!


Na een aantal dagen kreeg ik bericht dat het eerste pakket opgehaald kon worden, dat ging vlot en snel, ik liep even heen en weer toen de meiden zwemles hadden en bekeek meteen even de inhoud van de doos. De playmobil zag er hartstikke goed uit (een beetje stoffig, maar dat was zo schoon) en met een aantal extra poppetjes en paarden, top! Ik denk dat het grote voordeel van Vinted (ook voor kopers) is, is dat de verkoper pas zijn geld krijgt als jij aangeeft het product goed te hebben ontvangen, daarnaast betaal je naast de verzendkosten een klein bedrag als verzekering, als het pakket dan kwijt raakt, dan ontvang je je geld terug. Toch ook weer meer zekerheid dan marktplaats met tikkies, alvast betalen en dan afwachten... etc.


Conclusie;


Ook het tweede pakket kwam mooi binnen en zo hadden we 2 grote Playmobil sets voor ongeveer een kwart van de nieuwprijs... we hebben voor de Decembermaanden een vast budget, maar dit betekende dat we ook nog een ander duurder cadeau konden kopen die ze graag wilden.


Ik vond het kopen via Vinted vlot gaan en alles wat goed geregeld. Uiteraard is het verstandig om te kijken of een verkoper al reviews heeft en of het er betrouwbaar uit ziet, er zullen geheid ook op Vinted wel oplichters zitten, al ben je daar dus beter tegen beschermd dan via marktplaats. De aankopen bevielen goed en dat betekent dat ik naast verkopen ook zeker meer zal kopen... ideaal!


Dit artikel is niet gesponsord, dit zijn mijn eigen ervaringen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: