Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Genieten van de zon,

een dag naar Amersfoort en goede rapporten!

Het is alweer tijd voor een nieuw weekoverzicht! De weken vliegen hier weer eens voorbij... met werk, afspraken en meer... ik bedacht mij vorige week dat we gewoon alweer in Maart zitten, de lente staat voor de deur (heerlijk!)

Deze week heb ik mega veel foto's om te delen, altijd leuk! Dustin was vorige week een paar dagen vrij, het was lekker weer, er werd weer volop buiten gespeeld en de kinderen kregen hun eerste rapport mee van dit schooljaar. Kijk je mee?!

We beginnen de week even tijdens vorig weekend. Ik had toen het weekoverzicht al gemaakt en daarna gingen we lekker de tuin in. We hebben de loungeset dit jaar even op een andere plek gezet. Vorig jaar stond hij al hier in de tuin toen wij naar ons tijdelijke huis verhuisden en toen hebben we hem uiteindelijk niet heel veel gebruikt. Nu staat hij pontificaal op de plek waar de meeste zon is, dus toen de zon doorkwam hebben we meteen de kussens weer tevoorschijn gehaald en lekker van de zon genoten, heer-lijk!

Ik vertelde in het vorige weekoverzicht al dat Sofie lekker aan het logeren was bij opa en oma. En dat ze had gebakken en jullie de foto nog tegoed hadden.... nou, ze had heel erg haar best gedaan! Een prachtig kasteel van cake, samen met oma was ze uren bezig geweest! Het was een enorm bakwerk.. Dustin nam nog mee naar zijn werk om uit te delen en Thijs nam nog wat vrienden mee die ook wel wilden proeven (en met pubers gaat het hard!) Dus hij kwam nog helemaal op ook, haha!

Dinsdag ging ik aan de slag met eetbaar koekjesdeeg... zo lekker! Ik maakte er ook een video van en die staat inmiddels ook online, dus snoep jij ook altijd van het deeg als je aan het bakken bent? Dan is dit koekjesdeeg zeker een aanrader!

Woensdag was Dustin al lekker vrij. We deden wat boodschappen en namen deze kweekpotjes mee... dan kunnen we alvast beginnen aan onze moestuin. We gaan dit jaar eens uitproberen wat wel en niet werkt. We hebben nu bij ons nieuwe huis enorm veel plek om lekker aan de slag te gaan, dus ik ben benieuwd!

Thijs wilde woensdagmiddag wel de Takis eens uitproberen. Hij had ze in de klas van iemand geproefd en je ziet ze inmiddels overal, dus hij had ze gekocht. Super pittige chips.. hij vond ze wel lekker, maar wij vonden het niks, hahaha!

Donderdag was ik even aan het werk en 's middags ging Dustin naar de kapper. Ik besloot om even mee te rijden. Hij gaat nu naar de kapper vlakbij ons tijdelijke huis... en ik besloot om daar lekker te gaan wandelen. Toen hij klaar was, wandelden we nog een stukje samen en reden we weer terug om de kinderen op te halen. Altijd leuk om daar weer even te zijn! Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat we verhuisden, zei ik al dat het snel gaat?! ;)

Vrijdag gingen Dustin en ik samen een dagje weg. Altijd fijn om weer even extra tijd voor elkaar te hebben! Nou zorgen wij daar sowieso voor, maar een dagje op pad is altijd gezellig. We reden deze keer naar Amersfoort en begonnen met een kop koffie.

We wandelden door de stad. Keken onze ogen uit bij Oldenhof, waar ze alles hebben om te koken en te bakken, echt een soort snoepwinkel, haha! We bekeken nog wat winkeltjes en toen was het tijd voor de lunch. We kozen allebei voor een 12-uurtje, altijd lekker!

Uiteindelijk kochten we een paas bakvorm en wat paas chocolaatjes die ik nodig had voor een recept. We kopen altijd vrij weinig, want we hebben weinig nodig, haha!

Vanuit het centrum reden we door naar een hele grote tuinmeubel zaak. We hebben inmiddels wel alles wat we willen hebben, maar wilden toch even kijken. En... het is altijd leuk om ideeën voor je eigen tuin op te doen. We vonden het helaas wat tegenvallen, dus we waren vrij snel uitgekeken.

Dus ik maakte nog even een foto van ons samen, haha! Altijd een leuk aandenken aan ons dagje weg. We hadden nog een half uurtje over voordat we weer naar school moesten rijden, dus we besloten om nog even een bezoek te brengen aan een kringloopwinkel. We zijn hier nu vaker geweest, vorig jaar kochten we voor de meiden allebei een bureaustoel en ze hebben altijd leuke dingen! Leuk om daar nog even rond te kijken...

En ook deze keer slaagden we. We kochten voor de meiden een stapel topmodel tijdschriften voor €1,50, een stapel Tina's voor € 1,50 en voor Thijs een stapel Donald Ducks voor € 1,50. Kunnen ze weer even vooruit qua leesvoer...

voor onszelf kochten we een stapel borden. 12 borden voor €11,40... een koopje. We zochten al langer naar een middelmaat borden (we hebben kleinere versies voor het ontbijt en de lunch en grotere borden, maar die vinden we te groot voor het avondeten en ze passen niet lekker in de afwasmachine...) Onze middelmaat borden kochten we bijna 16 jaar geleden. Ook 12 stuks, maar inmiddels hadden we er nog 6 en grepen we vaker mis. Daarom wilden we er graag nog wat bij. Nu hebben we gewoon vrij basic witte borden, dus we kunnen weer even vooruit.

We namen ook nog een kijkje bij de boeken. Ik wilde zelf even geen boeken meer kopen, want ik heb er nog 3 liggen die ik wil gaan lezen... maar de kookboeken vinden we altijd leuk, ik ben er dol op! Helaas hadden ze niet echt waar we naar op zoek waren, dus ook die bleven in de winkel liggen.

Daarna was het echt tijd om naar school te rijden en de kinderen op te halen. Ze kregen alle 3 hun eerste rapport van dit schooljaar mee! En ze waren alle 3 goed, dus we zijn trots op ze! Thijs krijgt deze week nog zijn definitieve advies en dan is het vooral afsluiten van groep 8... aan de musical, het kamp dat eraan komt... allemaal leuke dingen! Omdat ze alle 3 zo goed hun best hadden gedaan, wandelden we even naar de ijssalon. Thijs en Sara kozen voor een milkshake en Sofie koos een lekker ijsje uit.

Zaterdag begonnen we lekker relax aan de dag. Thijs moest naar honkbal, maar de meiden waren vroeg wakker en daardoor konden we alsnog lekker rustig aan doen. Ik begon met een ontbijtje en koffie uit mijn lente / Paas beker. In onze nieuwe keuken hebben we steeds een aantal mokken hangen, ik ben er dol op! We hadden eerst kerstbekers en nu hebben we er een aantal voor de lente, super leuk!

Toen we Thijs hadden weggebracht reden we door naar familie, waar ik een bedankje kreeg, altijd super leuk! We reden daarna weer terug omdat er nog een ouderbijeenkomst was. We kwamen pas 's middags weer thuis en toen vermaakten de kinderen zich heerlijk buiten in de zon.

Zondag ging Dustin weer aan het werk... ik was met de kinderen thuis. De ochtend stond in het teken van ontbijten en daarna uitgebreid in bad. Na lunchtijd was iedereen pas klaar... ik besloot om voor de lunch deze pretzels te bakken. Ik had ze een tijdje terug bij de Lidl meegenomen (volgens mij tijdens de Oostenrijkse week). Ze komen uit de vriezer, je moet ze even laten ontdooien, dan wat zout erop strooien en daarna afbakken...

Na 10 minuten in de oven zagen ze er heerlijk uit en smaakten ze precies als de pretzels die de Lidl zelf verkoopt bij de verse broodjes. Erg lekker, dus ik neem ze zeker weer mee als ik de pakken in de vriezer zie liggen, een aanrader!

's middags deden we nog wat boodschappen. En daarna gingen de meiden aan de slag met een zelf bedacht drankje... een soort limonade... inclusief partje citroen, haha! Daarna werden er kamers opgeruimd, was ik zelf bezig met de kattenbakken en de speelzolder opruimen en zo vloog ook deze weekenddag voorbij.


En nu is de nieuwe week begonnen. Hoewel de was gister nog lekker buiten in de tuin kon drogen, zit ik nu te typen terwijl het al de hele ochtend regent... De komende week hebben we weer genoeg te doen. We hebben rapportgesprekken voor de meiden, de kinderen hebben een middag vrij, de schoolfotograaf komt langs, er staat een kinderfeestje in de agenda en Thijs heeft aankomend weekend alweer de eerste oefenwedstrijd voor honkbal. Genoeg te doen weer! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: