Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Eetbaar koekjesdeeg met chocolade!

eetbaar koekjesdeeg met chocolade
Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je; om heerlijk van te snoepen! Als ik met de kinderen ga bakken, dan is het leukste natuurlijk om de kloppers van de mixer af te likken... of te snoepen van het deeg... Maar; je moet wel erg oppassen met de rauwe eieren die er vaak in zitten. Je kunt er erg ziek van worden en dat wil je natuurlijk niet! Daarom besloot ik om eens te experimenteren met koekjesdeeg wat je wel lekker op kunt eten. Het was even zoeken en uitproberen, maar vandaag deel ik mijn succes recept. Je kunt dit deeg overigens beter niet gebruiken om "echte" koekjes te bakken, dit is echt om zo lekker op te eten. 

Wil je wel lekker bakken? Kijk dan hier voor makkelijke havermoutkoekjes, zandkoekjes of chocolade koekjes. 

Dit heb je nodig;

* 200 gram gebakken bloem (ik vertel je straks hoe je dit voor elkaar krijgt)
* 175 gram suiker 
* 100 gram boter 
* 2 eetlepels halfvolle melk
* theelepel vanille essence of extract 
* 100 gram chocolade naar keuze (Je kunt druppels (affiliate) gebruiken of een chocoladereep naar keuze in stukjes hakken) 
* snufje zout 

Dit moet je doen;

* Verwarm de oven voor op 180 graden. (Huh? We gingen toch juist niet bakken?) Nee, dat klopt. We moeten oppassen met rauwe eieren, maar ook rauw bloem kun je beter niet eten. Er kan de E-coli bacterie in zitten en dat kan erg gevaarlijk zijn. Daarom gaan we de bloem eerst bakken, zodat we ook de bloem kunnen gebruiken. 

Spreid de bloem over een bakplaat bekleed met bakpapier uit. Zet de bloem in de oven als de oven op temperatuur is. Laat de bloem dan 5 minuten bakken en zorg ervoor dat hiermee de bloem door en door verhit is. Let op! De bloem moet je goed in de gaten houden... bloem kan ook verbranden. Dus zorg dat de oven goed op temperatuur is en bak de bloem precies voor 5 minuten, dan gaat het helemaal goed. 

* Klop ondertussen de boter met de suiker luchtig. Het is de bedoeling dat de suiker helemaal door de boter wordt opgenomen. 
* Voeg de melk, de vanille en het snufje zout toe en mis door.
* Voeg daarna de bloem lepel voor lepel toe, schep de volgende lepel bloem in de mixer als de vorige lepel helemaal is opgenomen. 
* Hak de chocolade in stukjes

(Ik koos zelf voor een reep melk chocolade, maar kies vooral de variant die jij het lekkerste vindt)

* Voeg de chocolade toe en kneed het deeg dan met de hand nog even goed door.


Dan is het koekjesdeeg klaar en kun je meteen proeven! Je kunt het koekjesdeeg zo uit de kom lepelen (lekker!) of er balletjes van rollen om uit te delen.


Het hoeft niet allemaal meteen op. Je kunt dit deeg tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

In de onderstaande video kun je zien hoe wij het koekjesdeeg maken;

Deze 10 dingen kun je gemakkelijk zelf doen (en zo veel geld besparen)
door Doortje 30 oktober 2025
Zelf doen of maken kan veel geld besparen. Je hebt alleen vaak iets meer tijd nodig... vandaag vertellen we over de 10 dingen die je gemakkelijk zelf kunt doen.
Onze week: Herfstvakantie
door Doortje 28 oktober 2025
Een nieuw (en heel vol!) weekoverzicht,. Kijk je mee?!
5 tips om makkelijk je weerstand te verhogen!
door Doortje 25 oktober 2025
De herfst is al goed bezig, dus het is belangrijk om je weerstand hoog te houden!
Rustig leven met een druk gezin, Zo doen wij dat
door Doortje 23 oktober 2025
Een druk gezin en toch een relatief rustig leven? Dat kan.. ik vertel je vandaag hoe wij dat doen.
Onze week: Wandelen, koffie, weer bakken en echt de laatste honkbalwedstrijd
door Doortje 21 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Appeltaart
door Doortje 18 oktober 2025
Vandaag deel ik een heerlijk basisrecept; namelijk voor appeltaart! Deze wordt hier in huis regelmatig gebakken als het herfst is...
5 x ontbijten zonder brood
door Doortje 16 oktober 2025
Ik ben dol op brood, maar kies voor het ontbijt vaak voor een ontbijtje zonder brood. Gelukkig zijn daar ook genoeg variaties in te vinden, lees maar mee...
Onze week: Koffie, taart, Bobby jarig en tuinieren
door Doortje 14 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
door Doortje 11 oktober 2025
Ik ben gek op lezen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
10 mooie voordelen van wandelen
door Doortje 9 oktober 2025
Een paar jaar terug ben ik gaan wandelen en ik ben niet meer gestopt ;) Ik vertel je vandaag alle voordelen en waarom ik er zo'n fan van ben...
Show More