Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Een beetje lente, bloesembomen en logeren!

Het nieuwe weekoverzicht! Misschien heb je de aankondiging op de voorpagina van de blog al gelezen... maar sinds deze week hebben we weer vaste dagen waarop we artikelen publiceren. Ik kreeg de laatste tijd veel vragen van lezers, omdat sommige programma's om blogs te volgen niet meer heel goed werken de laatste tijd. Ik bedacht mij dat het ook niet handig is om dan om de dag een artikel te plaatsen, omdat je met 7 dagen in de week dan iedere week op andere dagen publiceert. Ik heb dus besloten om het iets te veranderen, dat betekent ook dat het weekoverzicht altijd op dinsdag online zal komen, dat is dan iedere week hetzelfde en lekker duidelijk! Dus het upload schema is als volgt;

- Dinsdag; Het weekoverzicht

- Donderdag; Een nieuw artikel (verschillend qua onderwerp)

- Zaterdag; Een nieuw recept


Dan gaan we nu lekker beginnen met het nieuwe weekoverzicht! Met de zon en de warmere temperaturen voelde het echt wel als een beetje lente, ook al zaten we bij de eerste honkbalwedstrijd te koukleumen... Verder vermaakten we ons met een bezoekje aan de bloesembomen, gingen we in de badkamer aan de slag en ging Sara gezellig een nachtje logeren bij opa en oma. Genoeg te laten zien weer! Kijk maar mee...

We beginnen de week op maandag, waarbij ik eerst Dustin even naar zijn werk bracht. Het zou eigenlijk niet zo lang regenen, maar toen hij echt moest gaan, regende het nog steeds flink hard. Hoewel hij altijd op de fiets gaat, breng ik hem weg als het te hard regent, dus dat deed ik even. Daarna ging ik meteen aan de slag met de paas cake. Ik was al begonnen met bakken in het weekend, omdat de cake helemaal moet afkoelen voordat de ganache eroverheen kan. Ik maakte de cake helemaal af en was erg tevreden. Het recept van de paascake kwam al online en ook de video op YouTube kun je zien. Als je nog op zoek bent naar een lekker recept voor Pasen bij de brunch of de koffie en thee... dan is deze cake echt een aanrader. Hier was hij zo op...

Op dinsdag hadden de kinderen studiemiddag. Ze gaan dan in de ochtend wel naar school, maar zijn om 11.45u klaar. Ik heb altijd liever een hele studiedag, waarbij je meteen iets leuks kunt doen, haha! Maar ach.. nu kwam het wel mooi uit. Opa en oma waren maandag thuisgekomen van vakantie, dus we konden meteen even buurten. We namen gelijk wat voorjaarsbolletjes voor ze mee...

Wij werden ook verwend. Wij kregen deze heerlijke cake, we kregen koekjes en de kinderen kregen donuts... allemaal uit Italië, heerlijk! Dat wordt weer smullen de komende tijd...

Woensdag waren Dus en ik samen thuis. 'S ochtends maakten we een lange wandeling en daarna was het tijd voor koffie! Ik kreeg heerlijk koffie op de bank, terwijl Bobby bij mij lag...

Woensdagmiddag hadden we rapportgesprekken voor de meiden op school. Daarna ging ik nog even aan het werk en ging Dustin met de meiden even naar het tuincentrum... we hadden wat voer voor Bobby nodig. Ze kwamen 1 van de katten van het tuincentrum tegen, dus die moest even lekker geaaid worden. We zouden woensdagavond familie te eten krijgen, maar helaas was er iemand ziek en ging dit niet door. We besloten om wel gewoon uitgebreid te eten, want... waarom niet? Dus de BBQ ging aan en we aten een stukje kip met frietjes en salade.

Donderdagochtend ging ik aan het werk en was het op een gegeven moment tijd voor koffie! Ik neem nu regelmatig deze Sojamelk, ik vind hem erg lekker en hij schuimt redelijk goed. En oh ja, ik moest de bonen bijvullen... zoals altijd ;) Dus ik maakte even een foto en stuurde hem door naar Dustin om te laten weten dat alles weer bijgevuld was, haha!

Donderdagmiddag hadden we maar kort de tijd na school... dus de kinderen namen fruit en 1 van hun donuts en we gingen weer de auto in. Sofie ging naar dansles terwijl Thijs en Sara lekker buiten speelden met vrienden en vriendinnen uit de klassen. Daarna door naar huis omdat Thijs even moest eten en meteen naar honkbal training moest. Donderdag is altijd rennen en vliegen, maar het was allemaal weer gelukt!

Vrijdag hadden de meiden gezellig een vriendinnetje te spelen en terwijl de meiden druk waren met de LOL glamper en daarna met het maken van een zomers drankje in de keuken, vond Bobby het allemaal wel prima ;)

Wij hebben zelf ook lekker wat voorjaarsbolletjes staan... Sara maakte deze foto, omdat ze het wel heel bijzonder vond dat ze nu zo snel uitkomen!

Vrijdagavond na het eten fietste ik met de meiden nog even naar de bloesembomen, ze komen nu ook heel mooi uit! Het is vlakbij ons oude huis, maar we kunnen er nu makkelijk op de fiets naartoe. Er waren al veel mensen foto's aan het maken en ook wij maakten heel wat mooie foto's, prachtig!

Zaterdagochtend stond de wekker lekker vroeg... oef! Even wennen in het weekend, haha! Thijs had de eerste oefenwedstrijd van het seizoen voor honkbal. Dustin ging naar zijn werk en Sara ging logeren, dus opa en oma stonden al vroeg voor de deur om haar op te halen. Ik was toen al met Thijs en Sofie richting Bussum aan het rijden. We moesten er vroeg zijn. De wedstrijd was erg leuk om te zien... eerst stonden ze achter, daarna voor en uiteindelijk wonnen ze, super! Daarna gingen we snel de auto in, want wat was het koud geweest! Sofie en ik hadden goed gebibberd en met de verwarming hoog konden we even lekker opwarmen.

Toen we thuis weer helemaal opgewarmd waren en lekker hadden geluncht liepen we naar het winkelcentrum voor wat boodschappen. Sofie koos een knuffeltje uit bij de Lidl, want we hadden een spaarkaart vol en daarna ging ze lekker knutselen, dat kan bijna ieder weekend op het winkelcentrum. Ze maakte een mooie bloesemboom.

En daarna hadden ze allemaal wel zin in een ijsje! Dus dat mocht. Ik sloeg even over.. na zo'n koude ochtend had ik er geen zin in, haha! Dan moet het echt allemaal nog wat warmer worden hoor!

Zondagochtend stonden we ook vroeg op. Thijs moest op tijd naar een kinderfeestje. Dustin bracht hem weg en deed meteen boodschappen voor een paar dagen, altijd fijn! Daarna gingen we aan de slag in de badkamer. Het meubel is met de rode kleur niet echt onze smaak, dus we zijn druk bezig om dit te veranderen... een leuk, maar secuur werkje. Het is nog niet helemaal af, maar dat komt deze week wel. We vinden het nu al een heel ander gezicht, grappig is dat.

'S middags haalden we Sara weer op en wat was ze verwend! Ze waren op stap geweest naar een soort dierentuin, ze was verwend met lekkers en een nieuwe knuffel... en ze had met oma heerlijk gebakken! Deze cupcake ijsjes moesten we natuurlijk allemaal proeven!

Nou... ze waren heerlijk hoor! En heerlijk zoet, haha! Ze zijn wel heel leuk om te maken.. cakejes bakken in een cupcake vorm (affiliate linkje) en dan heb je ijshoorntjes nodig (die haalden wij bij de AH), dan nog wat glazuur en decoratie en je bent klaar, super schattig!


Toen we thuiskwamen, kwam Thijs ook weer thuis en ook hij zat vol verhalen... we maakten er verder een rustige middag van (er werd nog wat geknutseld en gelezen) en toen was het tijd om lekkere hapjes te maken. De kinderen keken een film tijdens het eten (en het kan zomaar zijn dat iemand bijna in slaap viel omdat ze wel erg kort had geslapen bij opa en oma...) en zo sloten we het weekend af.


De komende week is iets minder druk, dat is ook wel even fijn! We hebben deze week het rapportgesprek voor Thijs en dat kunnen we hem volgende week aanmelden voor de middelbare school, ook spannend hoor! En we krijgen als het goed is de familieleden komende woensdag te eten... hopen dat het doorgaat! Verder heeft Thijs weer een oefenwedstrijd in het weekend en zijn we druk bezig met de belastingaangiften... herkenbaar waarschijnlijk voor veel van jullie ;) Maak er een fijne week van allemaal!

Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: