Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; De laatste vakantieweek; 
veel lekkers, in het bos en feest!

De zomervakantie is voor ons helaas voorbij. De kinderen zijn weer naar school en de rust in huis is terug.. ;) Hoe we ook uitkeken naar die 6 vrije weken, ze vlogen voorbij. Nu is het nieuwe schooljaar begonnen; voor onze kinderen in groep 3 en groep 6. Van de laatste vakantieweek hebben we een echt feestje gemaakt, kijk je mee?! 

We begonnen de week rustig aan... met deze puzzel. Daar maakten we nog een mooi verhaal van; toen hij bijna af was, kramen we erachter dat er een stukje weg was, zo jammer! Gelukkig lieten we de puzzel liggen en kwam ik het puzzelstukje 's avonds in de keuken tegen (??) haha! Zo konden we hem dinsdagochtend toch mooi afmaken....

Dinsdag was ook de laatste dag dat het logeerkonijn er was, 's avonds is hij weer opgehaald. De meiden vonden het erg jammer, ze willen nu nog liever een konijn.. maar daar denken we nog even over na, geen haast. Het konijn kreeg deze laatste dag nog extra veel aandacht.

Hoewel de ochtend nog wel lekker was, begon het dinsdagmiddag te regenen. (En wat een regen hebben we gehad in die 6 weken, het leek soms wel een herfstvakantie!) We gingen naar opa en oma om samen met ons nichtje en neefje koekjes te bakken. Zij zijn gezellig in Nederland en het is zo fijn om tijd door te brengen nadat we elkaar 2 jaar niet "in het echt" hadden gezien.

Woensdag was mijn vader jarig, hij is 70 jaar geworden, wat een mijlpaal he?! We maakten er een feestelijke dag van... met als afsluiter een gezellige BBQ. Het was een geslaagde dag!

Donderdag maakte ik er met de kinderen een rustige dag van. We hadden al een paar dagen geen bramen geplukt, dus dat deden we ook nog even tussendoor... de vriezer zit inmiddels vol met bramen, frambozen en bessen uit de tuin. De komende week ga ik maar eens beginnen met het maken van jam... er staan heel veel lege potten te wachten in de kast.

En 's middags hielden we een lekkere filmmiddag. Toen we laatst naar de bioscoop waren, zagen we een trailer van Sing2. De eerste had Thijs jaren terug in de bios gezien en staat nu op Videoland, dus die keken we.... een hele leuke film! Met een lekker stuk watermeloen erbij, was het een heerlijk middagje.

Vrijdag gingen we met de familie naar het belevenissen bos in Lelystad, altijd een leuk uitje! We waren er vrij vroeg, dus het gras was nog vochtig... en dan zie je heel veel kikkers! Thijs ving er zo 1, zodat iedereen hem eens van dichtbij kon bewonderen.

En natuurlijk werden er heel veel touwbruggen uitgeprobeerd. We hadden droge kleding mee, maar gelukkig viel niemand in het water... we moesten uiteindelijk wel omkleden, want alles zat onder de modder...

Na het klimmen en klauteren gingen we naar een pannenkoeken restaurant. Ik probeerde de specialiteit; de appeltaart pannenkoek met appel, kaneel, rozijnen en; stroopwafels! Zo lekker... die ga ik zeker thuis ook nog eens namaken :D

En toen kwamen we 's middags thuis en zag ik via social media dat de eerste kruidnootjes weer in de schappen liggen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik er de hele week al trek in had (met dat herfstachtige weer) Ieder jaar halen wij ze zo vroeg mogelijk, dat is inmiddels een soort van traditie geworden... dus hup; nog even naar de winkels en 's avonds sloten we de dag af met kruidnootjes, heerlijk!

Zaterdag was ik weer met de kinderen en was het vrij mooi weer! Dus lekker naar de speeltuin en 's middags het bos in. We keken ook nog even bij de paarden, zo leuk!


Zondag kwam de familie bij ons eten. We wilden hamburgers bakken op de BBQ, maar er was wel vrij veel regen, haha! Dus dat ging even anders, maar zo sloten we de vakantie nog lekker af... nu weer terug naar het "normale" leven en weer het ritme in...

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: