Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Buiten eten, buiten werken,

Floriade en alle bedden uit elkaar...

Het is weer maandag en er vloog weer een week voorbij! Met nog een aantal zonnige dagen konden we lekker buiten eten en buiten werken... de kinderen gingen met school naar de Floriade en in het weekend gingen de bedden uit elkaar. Kijk je mee naar onze week?!

We beginnen de week op woensdag... de eerste dagen waren gewoon school en werkdagen. Ook op woensdag werd er gewerkt. Dustin en ik begonnen de dag met een ontbijtje in de tuin, daarna een wandeling van 4 kilometer en daarna was het neerploffen in de tuin met de laptops... heerlijk om onder de parasol zo lekker te werken!

We konden ook nog heerlijk buiten eten... net als op dinsdag overigens. Maar deze keer maakte ik een lekkere Panzanella salade, een beetje een variatie op dit recept. Met knoflook croutons en lekker rijpe tomaten, ontzettend simpel en ontzettend simpel!

Donderdag zat ik even doelloos te scrollen, heerlijk af en toe... en dan kom je de gekste dingen tegen. Zoals deze reclame; voor een gebakken kip ketting! Haha! Hoe verzinnen ze het toch... ik moest er enorm om lachen en vroeg mij echt af wie het zou kopen...

Donderdag ging Thijs met school naar de Floriade. De meiden waren aan het begin van de week al geweest en alle drie waren ze erg enthousiast. De plattegrond ging mee naar huis, zodat ze allemaal konden vertellen waar ze allemaal waren geweest.


Als inwoner van Almere ben ik persoonlijk niet van plan om de Floriade te bezoeken, maar kom allemaal vooral! Dan worden de kosten nog wat terug verdiend voor de gemeente ;) De kinderen vonden het in ieder geval erg leuk en wij genoten van de verhalen en belevenissen.

Vrijdag was ik even in de stad. Ik had een zakelijke afspraak voor een nieuwe freelance functie, ontzettend leuk! (Wist je dat ik ook op freelance basis werk? Hier kun je meer informatie vinden.)


1 van de meiden loopt heel veel op regenlaarzen, ik heb er weleens eerder over verteld. Het is vast een fase, maar de laarsjes waren weer aan vervanging toe. Ik ging dus even langs een aantal winkels en stuurde foto's door naar Dustin, zo kon ik meteen nieuwe laarzen meenemen. Ik ben benieuwd wanneer de regenlaarzen niet meer favoriet zijn!

Omdat ik nog wat tijd over had, ging ik even langs de bieb. Ik heb zelf inmiddels de bieb app, waarbij ik e-boeken kan lezer (en luisteren). In de bieb zag ik een aantal leuke boeken, die ik meteen online kon opzoeken. Van de laatste paar boeken maakte ik foto's, want toen was er een storing in de app en kon ik niks meer vinden... inmiddels staan ze allemaal op mijn verlanglijstje! Genoeg te lezen weer de komende tijd.

Vrijdagavond hadden we een etentje.... en Sara wilde graag het toetje verzorgen. Ik was de folders aan het bekijken en ze zat mee te kijken. Toen zag ze dat de plaatselijke supermarkt op vrijdag de appeltaart in de aanbieding had. De hele week had ze het erover, dat zij die zou kopen. Dus vrijdag haalden we een taartje en met een bolletje ijs was het een lekker toetje!

Zaterdag begonnen we de dag met een bezoekje aan de markt... met een stroopwafel en lekkere aardbeien gingen we weer naar huis. Daarna waren we druk in huis. Omdat we nu bezig zijn met onze zolder (er komt een extra kamer) moesten er wat kamers gewisseld worden... dus bedden uit elkaar, schoonmaken, stof weghalen en alles weer in elkaar op de juiste plek. Het was even een werkje, maar aan het eind van de dag was alles weer klaar.

Zondag begon de dag veel te vroeg... we hadden een kort nachtje achter de rug. Er was een feestje in de buurt met harde muziek tot laat... daar heb ik echt zo'n hekel aan. Ik hou van een feestje hoor, maar wakker liggen van harde muziek, pfff! Daarna was er nog veel gedoe in de buurt, dus ik denk dat er ook flink wat alcohol was gedronken.


Sirenes, politie, vuurwerk... het was een lekker nachtje. We wonen toch best in een leuke buurt... maar dit was een heftig nachtje zullen we maar zeggen!


We begonnen dus met een lekker ontbijtje. Aardbeien erbij en koffie, lekker rustig wakker worden. De kinderen hadden overal doorheen geslapen, dus die hadden er zin in! Dustin vertrok naar zijn werk en ik rommelde met de kinderen wat in huis, in de tuin en we deden nog wat boodschappen. Zo hadden we een heerlijke relaxte dag!


De komende week hoeven de kinderen maar 2 dagen naar school... rondom hemelvaartsdag zijn een aantal studiedagen gepland. Daarnaast komt er familie van mij naar Nederland, zin in! Dus de agenda staat lekker vol gepland met familie etentjes en ander leuks! De meiden hebben deze week 2 x zwemles en zo is de week wel weer vol. Maak er een mooie week van allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: