Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn 5 favoriete televisie programma's over geld

Mijn 5 favoriete televisie programma's over geld

Sinds kort hebben wij weer een televisie abonnement en ik moet zeggen dat we er allemaal aan moesten wennen. Als de kinderen "televisie" gingen kijken, dan werd er vaak gewoon een streamingdienst gestart, dat is nou eenmaal wat we al jaren deden. We kijken nog steeds niet zoveel televisie, maar 's avonds kijk ik wel af en toe en dat is soms hartstikke leuk en interessant. Aangezien we het vooral voor het internet bij dit pakket hebben genomen, gebruiken we natuurlijk voornamelijk het internet en dat bevalt in ieder geval goed. Ik kon met de zonnige dagen prima in de tuin op de laptop werken... ideaal!


Maar even terug naar de tv. Er is zoveel te zien en terug te kijken! Ik kijk inmiddels ook (weer) een aantal programma's over geld en naast dat ze leuk zijn, kun je er vaak ook nog veel van leren. Vandaag vertel ik over mijn 5 favorieten;


1.Waar doen ze het van?


Een programma waarin verschillende gezinnen met verschillende inkomens worden gevolgd. Het tweede seizoen is net afgelopen en die kun je nog (net als het eerste seizoen) terugkijken via NPO.


Niet alles over de inkomsten en uitgaven wordt heel duidelijk in dit programma, maar het is leuk om een kijkje te krijgen in de kasboekjes en eens te zien hoe anderen het doen. Mocht je NPO plus hebben, dan zou ik het eerste seizoen zeker even terugkijken, ik vond de gezinnen toen leuker en het was informatiever dan deze keer. Hoewel ik het nog steeds ontzettend tof vind dat er gezinnen zijn die met hun hele inkomsten en uitgaven op de televisie willen, ik weet niet of ik dat zou doen.


2. Storage wars


Dit programma komt op rtl.7 (meer voor mannen... haha, ik kijk het met plezier!) Het is een reality serie waarvan inmiddels 13 seizoenen bestaan, dus er wordt ook heel wat herhaald. Het programma speelt zich af in Amerika, bij opslagruimtes waar niemand meer iets mee doet. Die worden geveild. Degene met het hoogste bod mag de inhoud hebben en er worden natuurlijk (naast de nodige troep) ook heel wat pareltjes gevonden. Ik heb het idee dat ze zeker niet alles uitzenden, want ze vinden wel vaak dingen van een paar duizend dollar, maar het kijkt lekker weg. Ik hou zelf van tweedehands koopjes en verkopen en kijk dus lekker mee...


3. Pawn stars


Ook deze reality serie kun je zien bij rtl.7 en is dus waarschijnlijk weer bedoeld voor de mannen onder ons... ;) Deze serie speelt zich af in Las Vegas waar de eigenaren van een pandjeshuis worden gevolgd. Mensen kunnen hun spullen daar onder brengen als ze geld nodig hebben en het later (met rente) weer terugkopen of hun spullen direct verkopen.


Er komen regelmatig mooie spullen binnen en er wordt flink onderhandeld bij een verkoop. Leuk om te zien wat voor schatten er soms langskomen en hoeveel sommige spullen waard zijn (ook als ze er niet waardevol uitzien) Dit pandjeshuis is 24 uur per dag open en in Las Vegas, dus dat betekent gegarandeerd geweldige klanten die er binnenlopen...


4. Extreme cheapskates


Dit programma keek ik vroeger weleens en was ik eigenlijk vergeten, totdat ik het laatst op TLC weer tegen kwam. In het programma volgen ze, zoals de titel wel zegt, extreme bespaarders. Maar dan ook echt extreem. Laatst zag ik een bruiloft in een gymzaal met een tweedehands trouwjurk die schoongemaakt moest worden omdat er urine van ratten op zat... het is allemaal echt extreem en deze mensen doen alles om te besparen.


Besparen vind ik interessant en leuk, maar dit is wel eens stapje verder. En daarom is het juist zo leuk om mee te kijken, want je kunt lekker meekijken en regelmatig je wenkbrauwen optrekken van zoveel vrekkigheid... om daarna opgelucht adem te halen dat jij dit niet hoef te doen, prima vermaak dus!


5. Hoeveel ben je waard?


Op SBS6 kun je "hoeveel ben je waard?" bekijken. Vorig jaar begon er een nieuw seizoen in de zomer, over dit jaar heb ik nog niets terug kunnen vinden, maar afleveringen worden regelmatig herhaald.


In dit programma worden de financiën van mensen helemaal doorgespit. Hoeveel komt er binnen? Hoeveel gaat er iedere maand uit? En hoeveel zijn mensen uiteindelijk waard? Er wordt gekeken naar schulden, hoeveel het huis waard is etc. Ik vind het een heel informatief programma, maar verbaas mij vaak ook over hoe weinig mensen weten van hun eigen financiën.


In een oud seizoen was er een gezin die jaarlijks duizenden euro's uitgaf aan eten bij de sushi tent (en daar nog heel verbaasd over was, terwijl ze daar toch iedere week zaten) en laatst zag ik een koppel dat eerder wilde stoppen met werken en zich afvroeg of dat wel kon. (Ze hadden beiden een prachtig salaris, veel bezit en een goede pensioenregeling, dat was dus geen probleem... maar dat hadden ze zelf ook kunnen bedenken volgens mij)


Het is erg interessant om te zien hoe mensen in dit programma verschillend met hun geld omgaan en hoeveel ze uiteindelijk waard zijn. (En dat is soms nog best een tegenvaller)


Deze 5 programma's kijk ik nu regelmatig en zijn favoriet! Ik hoop dat er in de toekomst nog veel meer programma's over geld worden gemaakt, want er heerst toch nog steeds een taboe op. Televisie programma's over geld nemen dat taboe een stukje weg, een mooi streven. (en leuk om naar te kijken!)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: