Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Broodjes bakken, kerstsfeer en een nieuwe auto!

Wat hadden wij weer een bijzondere week! De herfst begon nu echt... regen en harde wind. Vooral zaterdagavond stormde het hier buiten! Ik besloot op maandag lekker broodjes te bakken, ik kwam erachter dat er alweer volop kerstmuziek gedraaid wordt (en zong in de auto natuurlijk keihard mee) en wij kochten "zomaar" een andere auto! Kijk je mee?! 

Maandag besloot ik om even wat makkelijke broodjes te bakken! We aten nog wat restjes en de afbakbroodjes waren inmiddels bijna op. Om toch een hele maaltijd op tafel te zetten, ging ik op zoek naar een recept. Via een video op Youtube zag ik het recept voor deze broodjes, hier gingen ze net de oven in...

Dinsdagmiddag hadden we geluk! Mijn ouders hadden een etentje gehad waarbij mijn moeder deze taart had gemaakt. Met "Pan di stelle" dat zijn chocoladekoekjes uit Italie. Mijn moeder kwam 's middags wat stukjes brengen, wij mochten dus ook lekker meeproeven... en lekker dat dat was!

Woensdag was een bijzondere dag! Onze auto was vorige week al naar de garage geweest en moest nu even uitgebreid bekeken worden. Onze ervaring met tweedehands auto's is dat je vooral ook weleens pech kunt hebben en dat blijkt helaas zo te zijn met onze huidige auto... We hebben hem nog niet eens 2 jaar, maar sinds een jaar is er iedere paar maanden wel wat. En geen kleine reparaties. We hebben er iedere paar maanden ruim € 1000,- per keer in "gepompt".


Natuurlijk weet je dat je kosten kunt hebben aan een auto, helemaal een wat ouder exemplaar, maar... we waren het wel een keer zat toen er weeeeeer een lampje ging branden ;) Wij besloten om woensdag maar eens langs een paar dealers te rijden... en zo deden we een proefrit en kochten we "zomaar opeens" deze stoere rode bak. Heerlijk om een buffer te hebben, want dit was wel echt een onverwachte uitgave, maar we zijn er enorm blij mee! En wij hopen dat deze wat langer bij ons blijft dan nog geen 2 jaar ;) En nu sparen we natuurlijk weer lekker verder!

Met alle regen is de herfst nu wel echt begonnen. En ik kwam erachter dat ik niet zoveel sokken meer in mijn la had liggen. In de zomer loop ik altijd het liefst op teenslippers, maar inmiddels moet ik ook weer sokken aan... vrijdag gingen we even naar de winkel, ik kocht een dekentje voor op de bank en 2 pakken sokken. Daar komen we de komende tijd wel mee vooruit...


Doordat de zon tussendoor ook scheen is het hierbinnen nu nog 21 graden, dus de verwarming hoeft hier nog niet aan.

Zaterdagochtend bracht ik Thijs naar scouting samen met de meiden. Ik kwam erachter dat in de Skyradio app je weer kunt kiezen voor de "kerstzender". We reden dus zaterdagochtend vroeg met kerstmuziek op door de straten, haha!


Toen we weer thuis waren, wilden de meiden meteen The christmas chronicles kijken, volgens mij staat die film het hele jaar op Netflix, maar ze blijven hem echt geweldig vinden. Ze hebben deze (en het tweede deel) al vaak gezien, maar het verveeld nog steeds niet.

Toen we Thijs weer opgehaald hadden, gingen we nog even lekker buiten spelen. 's middags zou het gaan regenen, dus we besloten nog even gebruik te maken van het droge (en klein beetje zonnige) weer.... ideaal!

Zaterdag mochten de kinderen wat langer opblijven, want het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt kids is weer begonnen! Ze vinden dat altijd leuk om te zien en we zaten dus allemaal op de bank... let overigens niet op de troep op de tafel (en ja, ik weet dat je daar nu naar gaat kijken op de foto, haha) maar we hadden net uitgebreid geknutseld... :D


De komende week staat er weer een drukke week op de planning. We hebben een etentje, ik heb zelf 's avonds wat afspraken, dus ik ben veel van huis en Dustin gaat extra werken, want op zijn werk is het weer de drukke periode! Maak er een mooie week van allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: