Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit ging er weg in September!

Dit ging er weg in September!
Afgelopen Februari en Juli vertelde ik al eerder wat ik allemaal weg heb gedaan. We hebben hier in huis steeds meer overzicht en echt spullen die we ook vaak gebruiken. Natuurlijk komt er ook vaak genoeg weer iets bij, dat is eigenlijk niet te voorkomen. Maar ook in September gingen we weer aan de slag om wat op te ruimen en uit te zoeken. Met de feestmaanden in het vooruitzicht vind ik het belangrijk om bezig te blijven. Veel spullen geven we weer door, dan hebben anderen er nog iets aan en dat is beter dan dat het hier in de kast blijft liggen. 

In September hield ik weer een lijstje bij en er gingen 93 stuks het huis uit, dat ruimt lekker op! 

Kleding;

Kleding is altijd uit te zoeken, aangezien de herfst wel zijn intrede deed zochten we veel kleding uit. De winterjassen van de meiden waren te klein geworden, dus die werden doorgegeven. De winterjas van Thijs was na 2 jaar dragen echt op en ging in een vuilniszak. Ik heb altijd een zak met kleding staan met kleding die echt op is of wat kapot is, dat wordt weggedaan. Deze keer leverde ik de zak in bij een kledingwinkel, waardoor we korting kregen op de aankoop van de nieuwe winterjassen, mooi meegenomen! 

Ik zocht ook mijn eigen kleding weer eens uit en deed een aantal oude broeken en shirts weg waar geen model meer in zat... 

In totaal gingen er 30 stuks kleding weg. 

Boeken;

Er komen hier regelmatig "nieuwe" boeken het huis binnen (omdat we regelmatig iets uitzoeken bij mini-biebs) maar daar zetten we ook vaak weer iets in terug. Ik kwam bij de meiden nog wat Nijntje boekjes tegen, die vinden ze nu echt niet meer leuk, dus ik hoop dat een andere peuter daar plezier van heeft binnenkort. 

Mijn eigen stapel boeken zocht ik ook uit, ik heb altijd een stapel liggen om te lezen. Er waren 2 boeken waar ik in begonnen was, maar waar ik niet doorheen kwam, ik lees dan niet verder, maar doe ze weer weg. 

In totaal gingen er 9 boeken de de deur uit. 

(Buiten)speelgoed;

Ook het speelgoed werd weer uitgezocht, daar komt toch ook regelmatig iets nieuws binnen. Omdat de kinderen iets kopen van hun zakgeld, omdat er wat wordt doorgegeven naar ons etc. Ik verwacht dat er in December ook weer genoeg bij komt, dus we zoeken het regelmatig samen uit. 

Deze keer ging de zandbak uit de tuin weg, daar spelen ze nooit meer in... ook een stepje en een speelgoed voor in de zandbak mocht weg. Binnen gingen er een aantal spelletjes weg, die nooit gespeeld worden. We hebben een spelletjeskast vol en er zijn toch een aantal favorieten en een aantal spellen die nooit aangeraakt worden.... daar wordt iemand anders vast veel blijer van. 

We deden 18 stuks (buiten)speelgoed weg
Zandbak wegdoen

Glazen;


We besloten om onze glazen eens uit te zoeken. Sinds wij 13 jaar geleden zijn gaan samenwonen hebben we deze glazen al en de meeste waren op zijn zachts gezegd niet erg mooi meer... aanslag die er niet meer af ging etc. We besloten om eens goed te ruimen en er gingen 7 glazen weg.


We kochten overigens deze keer wel een aantal nieuwe glazen (6 stuks) maar die werden al verrekent, dus in totaal staan er 7 glazen minder in de kast.


Cd's;


Ken je ze nog? cd's? Ik denk dat bijna niemand ze meer luistert... maar wij wel hoor. We luisteren ze regelmatig in de auto, dus ik koop bij de kringloop nog weleens een cd van K3 of een andere leuke voor de kinderen.


We kwamen nu alleen allemaal oude cd's van Dustin tegen in een kast, die echt al minstens 10 jaar niet meer geluisterd zijn. Ze mochten dus bijna allemaal weg, de hele bijzondere moesten blijven. Er gingen er toch 29 weg.


En zo gingen er in September weer 93 spullen het huis uit, fijn! De komende maanden blijven we dus lekker bezig, want we hebben dus steeds meer overzicht en het is fijn om de spullen te hebben staan die je ook echt gebruikt...

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: