Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze 3 grote spaardoelen voor de komende jaren

Ik vertelde jullie al eerder dat onze hypotheek is aangepast en we daardoor meer kunnen sparen. Naast de standaard spaardoelen zoals; een mooie buffer, een studiepotje voor de kinderen en een andere auto, hebben wij ook nog een aantal grotere spaardoelen. Het kan soms best even duren voordat je een groot bedrag bij elkaar hebt gespaard, maar daar spaar je dan natuurlijk ook voor! Vandaag vertel ik je graag over onze 3 grote spaardoelen voor de komende jaren;

1. Een mooie reis

Maar liefst 22% van de spaarders spaart voor een vakantie. Hoewel wij nu met de kinderen graag in Nederland op vakantie gaan, willen we zeker ook vaker met ze naar het buitenland reizen in de toekomst. Op dit moment is reizen naar het buitenland natuurlijk bijna niet mogelijk, maar dat geeft ons mooi tijd om alvast te sparen. 

Wij zouden graag met de kinderen naar Disneyland willen of bijvoorbeeld een week lekker naar de zon. Doordat we met 3 kinderen reizen en nu nog gebonden zijn aan de schoolvakanties zijn deze reizen flink prijzig. Het mag zeker iets kosten, maar er moet wel voor gespaard worden.

2. Een tuinkamer


Wij mogen niet klagen met onze woning, we hebben 160 m2 tot onze beschikking, maar een tuinkamer staat wel op ons wensenlijstje! Een tuinkamer moet je niet verwarren met een serre. Met een serre breidt je je woonkamer uit, een tuinkamer verlengt je woonkamer, maar is niet geïsoleerd. 


Wij zijn enorme buitenmensen, in de lente en de zomer zijn we het liefst de hele dag buiten en hoe fijn is het om het buitenseizoen te verlengen? Met een tuinkamer kun je buiten zitten, zelfs als het regent! Je kunt je tuinkamer zelfs dicht laten maken met glazen schuifwanden, zodat je ook lekker windvrij zit. 


Ik zie het al helemaal zitten; het hele jaar door lekker kopjes thee drinken, een diner organiseren of in het najaar de BBQ aan en lekker buiten eten. Met een heater kun je een tuinkamer goed verwarmen en zouden we het hele jaar buiten kunnen zitten!

3. Een nieuwe keuken


Wij kochten onze woning inmiddels 10 jaar geleden, maar onze woning is nu 17 jaar oud. Dat betekent dat bijvoorbeeld de keuken en de badkamer al best even meegaan. De badkamer vinden we nu nog prima. De keuken wordt wel veel meer gebruikt, want we houden van koken en bakken! Daarom zouden we graag een nieuwe keuken willen. We hebben op dit moment vrij weinig werkruimte in de keuken, terwijl we qua oppervlakte een grote keuken hebben. Daarom dromen we over een grote keuken, met veel aanrecht en alleen nog maar lage kastjes. Wij zijn beiden namelijk niet zo groot en daardoor hebben we weinig aan de hoge kasten (daar kunnen we alleen bij met een krukje!).


De afgelopen jaren kijken we altijd even bij de keukenafdeling bij de Ikea, maar ook bij keukenzaken in de buurt. We doen vooral veel inspiratie op en weten daardoor wat we graag zouden willen. Eerst maar eens sparen om dit doel ook te verwezenlijken!


Wij hebben dus genoeg te sparen de komende jaren! Gelukkig houden we van besparen en houden we onze financiën goed bij, dan komen deze doelen snel dichterbij, de voorpret is al de helft van het genieten! 


Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: