Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

me-time met een druk gezin, zo doe ik dat!

me-time met een druk gezin
Natuurlijk vind ik mijn kinderen de allerleukste en liefst kinderen op aarde! Ik geniet van de momenten samen, de herinneringen die we maken en ik vind het zelfs mooi om te zien als ze het niet met mij eens zijn... de ontwikkeling die ze doormaken door de jaren heen, die mag ik maar mooi meemaken. Ik zie ze iedere dag opgroeien, dat geeft mij altijd een enorm rijk gevoel! 

Naast ons gezin vind ik me-time wel heel belangrijk! Toen de kinderen nog kleiner waren werden de dagen gevuld met flesjes geven, luiers verschonen en hapjes maken. Nu gaan de kinderen naar school en is er meer rust. Maar de week blijft goed gevuld met speelafspraakjes, zwemles, scouting, gym en nog veel meer... 

Ik weet echt niet wat het is, maar hier in huis is MAMA! zo'n beetje het eerst wat ze zeggen als er iets gevraagd, gepakt of gemaakt moet worden. Volgens mij is dit voor veel moeders herkenbaar, maar als papa in de keuken staat en mama zit op de bank, dan vragen ze aan mij of ik een appel voor ze kan pakken... haha! 

En mede daarom vind ik me-time zo belangrijk! Ik vind mijn leven heel leuk en mijn kinderen nog leuker, maar even de batterij opladen is soms echt nodig. Ik ben ook iemand die het iedereen graag naar zijn zin maakt... ik trek dingen naar mij toe en laat dan niemand de regie overnemen.... mijn man weet dat en laat mij dat ook doen (het heeft echt geen zin om daar tegenin te gaan) Totdat ik erachter kom dat het eigenlijk best veel is en ik best wat hulp kan gebruiken... dan laat ik dat weten en moet Dustin altijd lachen. Zie je wel, ik zei het toch!

Maar goed... me-time dus. Om voor mijzelf te zorgen en de batterij op te laden is het essentieel voor mij. Vandaag vertel ik je graag hoe ik dat allemaal doe. 

1. Wandelen en ontspannen

Buiten zijn geeft mij rust en wandelen zorgt ervoor dat ik lekker beweeg. Ik wandel daarom regelmatig in mijn eentje. Ik luister dan een podcast en voordat ik het weet is er bijna een uur voorbij.

Mijn werk helpt mij hiermee het beste, want ik werk voor mijzelf en dat betekent dat ik ook zelf kan beslissen wanneer ik wel of niet werk. In rustigere weken plan ik dus wat wandelingen in of als ik een hele drukke dag heb, dan ga ik nog even naar buiten voordat ik de kinderen ophaal van school. Ik kan dat zelf inplannen en dat scheelt natuurlijk al een heleboel. Maar naar buiten gaan is heerlijk, dan is een dagelijkse wandeling zeker echt genieten. 

Daarna zorg ik ook altijd voor even wat ontspanning... om de benen meteen rust te geven! We hebben sinds dit jaar onze tuin opgeknapt en even liggen in de hangmat of op de lounge set (soms ook gewoon met de laptop erbij) is heerlijk ontspannen. 
wandelen als ontspanning

2. Schermtijd


Aan het eind van de middag mogen de kinderen hier op de tablet of tv kijken. Laatst hebben we de schermtijd weer even geminimaliseerd, dus dat is de enige keer dat ze gaan kijken. Ik heb dan nog een half uur voordat ik ga koken. Ik ga dus ook altijd even zitten en kan in een half uur mooi even wat lezen of een stukje van een serie kijken. Even rust. Als Dustin vrij is, dan kookt hij regelmatig, dan blijf ik lekker zitten totdat we gaan eten...


3. In bad


Wij hebben een prachtig en heerlijk bad, maar toch maak ik er weinig gebruik van. De kinderen zitten wel vaak in bad, maar ik hou toch meer van de douche.


Eens in de zoveel tijd heb ik wel zin in een lekker warm bad en laat ik het bad vollopen als de kinderen naar bed gaan. Na het verhaaltje en een kus, duik ik het bad in (vaak met een boek) en lekker veel schuim. Dan kan ik heel ontspannen de dag afsluiten.


4. Nee zeggen


Juist omdat ik het fijn vind om het iedereen naar zijn zin te maken, heb ik echt moeten leren om "Nee" te zeggen. Natuurlijk moet er weleens iets gebeuren waar je niet zo'n zin in hebt (hallo, belastingaangiften of bedrijfsborrel met 100 man die je niet kent) maar dat hoort er ook een beetje bij.


Het is juist goed om af en toe iets te doen wat je spannend vindt, maar dat hoeft niet iedere week. Daarom heb ik geleerd om nee te zeggen. Ik heb niet altijd zin in bepaalde dingen en er ook geen tijd voor. Ik doe dan juist dingen waar ik wel energie van krijg.


Je hoeft niet iedereen altijd blij te maken, als dat jou niet blij maakt. Leer dus om nee te zeggen tegen dingen die je niet leuk vindt, niet iedere dag, maar wel regelmatig.


5. Dagje of weekendje weg


Het is heerlijk om er af en toe even tussenuit te gaan. Even een dagje weg, lekker rondwandelen in een onbekende stad, rustig lunchen zonder dat er glazen limonade omgestoten worden.


Of een weekendje weg.... lekker naar een hotel en genieten van de rust, het zwembad (als dat er is) en 's ochtends rustig wakker worden.


Ik kijk er altijd naar uit om weer even op pad te gaan, want ook al ben je 2 dagen weg, het voelt altijd veel langer.


Ik sprak laatst een moeder die dit soort dingen nooit doet, omdat ze het niet fijn vindt om weg te gaan en dat is natuurlijk ook helemaal prima. Ik laad er altijd echt van op, dus ik zet het op de to-do lijst als straks weer veel meer mag!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: