Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je weerstand makkelijk verhogen, zo doe je dat in 3 stappen

Je weerstand makkelijk verhogen, zo doe je dat in 3 stappen

Nu de herfst volop bezig is, merk ik altijd dat een goede weerstand belangrijk is. De laatste jaren zijn we minder verkouden geweest, maar de komende tijd zullen er weer veel virussen rondgaan. Een goede weerstand zorgt ervoor dat je niet of een stuk minder verkouden raakt en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Juist in de herfst en de winter, waarin we meer binnen zitten, raak je sneller besmet met een verkoudheidsvirus. 


Wist je dat je je weerstand gemakkelijk kunt verhogen? Je hebt hier namelijk zelf vrij veel invloed op. En als we mochten kiezen tussen een slechtere weerstand en dus vaker ziek of een betere weerstand en minder ziek, dan weet ik het wel! Vandaag leg ik je graag uit hoe je je weerstand kunt verhogen in 3 makkelijke stappen; 


1.  Meer groenten en fruit binnen krijgen


Groenten en fruit hebben we nodig. Door hier voldoende van binnen te krijgen kun je profiteren van alle voordelen; een betere weerstand, maar zelfs een lagere kans op hart- en vaatziekten, verschillende soorten kanker en diabetes type 2. Het is belangrijk om af te wisselen en zoveel mogelijk verschillende soorten binnen te krijgen, omdat iedere groenten of fruitsoort weer verschillende vitaminen en mineralen bevatten. 


Hoewel we allemaal prima weten dat we iedere dag minimaal 2 stuks fruit en 250 gram groenten binnen moeten krijgen, is dat toch een uitdaging. Na een drukke dag lonkt die chocoladereep en heb je echt geen puf meer om een appel te schillen… terwijl we ook allemaal weten dat die appel een stuk beter is. Wist je dat je groenten en fruit ook in een sapje binnen kunt krijgen? Zo krijg je meteen een hele hoop binnen, een win-win situatie! Ik mocht van Sapje een aantal heerlijke sapjes uitproberen, ik besloot om de weerstand box te bestellen (ideaal voor in de herfst) Maar je kunt ook losse sapjes bestellen; zoals bijvoorbeeld rode bietensap (vol met vitamine C, K en A) 


In mijn box, die netjes bevroren werd thuis geleverd zaten maar liefst 22 verschillende sapjes, 4 shotjes en in totaal zelfs 8,9 kg. groenten! Ik was blij verrast over de levering, de sapjes waren allemaal nog goed bevroren en konden zo de vriezer in. Ik besloot om er meteen 1 te laten ontdooien in de koelkast en de dag daarna begon het proeven. Er zijn zoveel verschillende sapjes in deze box, dus voor ieder wat wils. Mijn favorieten zijn tot nu toe de antioxidant shot en de “kick” Een sapje met onder andere kurkuma en gember. De kinderen vinden tot nu toe ook de “kick” en de power groentensap (met lekkere zoete tomaat) erg lekker! En zo zijn we allemaal druk aan het proeven momenteel. 

Weerstand verhogen met sapjes

Door deze sapjes krijgen we allemaal in ons gezin lekker veel groenten en fruit binnen. Nou eten we dat natuurlijk ook graag, maar met een sapje heb je zo 400 gram verse groenten per sapje binnen, dat eet je nooit zo op. Daarnaast zijn alle sapjes 100% biologisch en raw, mooi meegenomen. En wil je je lichaam even helemaal “opschonen”? Kijk dan eens bij de detox kuur.

Ik geloof zelf heel erg in het gezond leven en weet inmiddels wat voeding voor je lichaam kan betekenen. Daarom vond ik het super om de sapjes uit te proberen en met de weerstand zit het inmiddels wel goed! 


2. Genoeg slapen 


Voor je weerstand is genoeg slapen van belang, maar is voor onszelf vaak minder belangrijk. Genoeg slapen houdt je hersenen gezond en herstelt je lichaam. Ik denk dat iedereen het wel herkent; Je wordt ’s ochtends moe wakker en kan moeilijk uit bed komen (nu de wintertijd is ingegaan vind ik het ook nog zo donker ’s ochtends en het bed ligt zo lekker warm!) Meteen besluit je om vanavond echt op tijd naar bed te gaan. Door de dag heen voel je je ook moe, maar ’s avonds plof je op de bank en voor je het weet is het weer laat. (eigenlijk te laat) Je besloot om nog 1 aflevering te kijken van die leuke serie of nog even een paar hoofdstukken te lezen. 


Het is niet heel erg om af en toe minder te slapen, maar als je dit vaak doet, dan heeft dat gevolgen voor je gezondheid op de langere termijn. Zorg dus dat je op tijd naar bed gaat, probeer geen schermen te gebruiken, die zorgen ervoor dat je minder melatonine aanmaakt. Dus ga lekker op tijd naar bed en zorg dat je genoeg en goed slaapt, echt heel belangrijk voor je weerstand. 


3. Beweging 


Wist je dat genoeg bewegen ook belangrijk is voor je weerstand? En dan hoef je niet eens naar de sportschool. Iedere dag “matig intensief bewegen” zorgt ervoor dat je gezond blijft. Dat betekent dat je beweegt en je hartslag licht verhoogd is. Denk aan fietsen, wandelen of desnoods stofzuigen. We weten allemaal wel dat we dit ongeveer 30 minuten per dag zouden moeten doen, maar ook hier weer; in de herfst en de winter (als het regent en koud is) dan lonkt de warme auto en dan willen we liever op de bank zitten met een warm dekentje. Maar juist in de herfst en de winter is het goed om naar buiten te gaan, om lekker te bewegen in de frisse buitenlucht. Wij wandelen zelf veel en gaan veel met de kinderen naar buiten, maar een aantal maanden geleden besloot ik om op mijn werkdagen ook iedere dag even te wandelen… ik luister dan een podcast en loop lekker door. Daarna zit ik niet moe op de bank, maar heb ik massa’s energie om weer verder te werken, voor mij heeft het echt veel positiefs gebracht, dus ik ga ook nu in de herfst 3 keer per week een rondje om. 


Met deze 3 stappen kun je dus actief aan je weerstand werken, je zult merken dat je je lekkerder voelt, je minder snel ziek wordt en meer energie hebt, zo kom je fluitend de herfst en de winter door! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: