Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je huis verkopen; onze 5 beste tips

Je huis verkopen; onze 5 beste tips

Onze woning is begin dit jaar verkocht en wij zijn inmiddels verhuisd naar een tijdelijke woning. Achter de schermen zijn wij druk bezig met een nieuwe woning, maar daar vertel ik je natuurlijk alles over als dat helemaal rond is. Ik heb van jullie veel vragen gekregen over de verkoop van ons huis. Uiteindelijk is ons huis snel verkocht en dat was erg fijn. Vandaag deel ik graag de 5 beste tips, wat ons betreft om je huis makkelijker te verkopen;


1. Minimaliseren 


Ik vertel vaker over minimaliseren en als je je huis gaat verkopen, dan is dit een hele mooie aanvulling. Wij leven al redelijk minimalistisch, maar vorig jaar zijn wij begonnen met het opruimen van het hele huis. We begonnen op zolder en zijn zo alle verdiepingen helemaal afgegaan. Iedere kast en iedere la hebben we leeggehaald en zijn we mee aan de slag gegaan. We kwamen erachter dat er nog best veel weg kon, dat scheelde ook maar weer. Het andere grote voordeel vond ik dat we het echt in stappen hebben gedaan. Iedere keer een stukje van een kast of een la, dat zorgde ervoor dat we niet opeens alles moesten opruimen. Het was eigenlijk heel relax om het op deze manier te doen. Toen onze woning uiteindelijk in de verkoop ging, was het lekker opgeruimd en dat scheelde later ook opruimen bij de bezichtigingen. 


2. Klein onderhoud 


Als je eenmaal hebt besloten dat je je woning wilt verkopen, dan wil je er eigenlijk geen geld meer in stoppen, dat is heel logisch. Maar… voor de verkoop kan het enorm schelen als je toch wat (klein) onderhoud aanpakt voor die tijd. Wij hebben zelf nog de buitenboel geschilderd, daardoor zag het huis er weer een stuk frisser uit. Je kunt er ook aan denken om de gevel weer even extra mooi te maken. Er zijn verschillende gevelreiniging technieken die daarvoor kunnen zorgen. En wij hebben ervoor gezorgd dat onze voortuin onkruidvrij en opgeknapt was. De voortuin is toch de eerste indruk die potentiële kopers van je huis krijgen, ook als je huis eenmaal op Funda staat en mensen rijden eens langs of lopen eens langs (en gluren naar binnen, haha!) 


Daarnaast hebben wij 1 van de kamers nog gewit, ook dat zag er meteen een druk frisser uit. Je hoeft echt niet je hele woning op te knappen, maar een klein beetje onderhoud kan echt een heel ander beeld geven. 


3. Overleg met de fotograaf 


De dag waarop je woning gefotografeerd wordt is belangrijk, want je krijgt kijkers naar aanleiding van de foto’s. Natuurlijk is de tekst op Funda ook belangrijk, maar de foto’s geven het beeld. Wij zijn met de fotograaf meegelopen door onze woning en hebben steeds gezorgd voor een zo mooi mogelijk plaatje…. Even de stofzuiger uit beeld, toiletbril naar beneden, foto’s weg etc. Onze fotograaf vertelde dat er weinig mensen waren die dit deden, maar wij vonden het prettig om er zo samen voor te zorgen dat de foto’s zo mooi mogelijk werden. 


4. De eerste indruk 


Ik had gelezen dat potentiële kopers binnen 10 seconden weten of ze een huis leuk vinden en dat herken ik van onze aankoop. Ik weet nog precies hoe wij onze woning binnen liepen en meteen verliefd waren op de hoeveelheid ruimte, dit zou hem worden! En dat was ook zo. Het is dus belangrijk om kijkers de beste eerste indruk te kunnen geven die mogelijk is. De voortuin helpt daar al bij, maar denk ook aan de hal. Vaak is deze niet erg groot, dus zet er zo min mogelijk in, zodat kopers wel de ruimte zien. Daarnaast kun je zorgen voor het lekker ruikt, dat is natuurlijk ook heel belangrijk! Je kunt de bekende appeltaart bakken, maar een geur verspreider in het stopcontact is prima. Tijdens de bezichtigingen was onze kat Tijger altijd mee met ons en zorgden wij er natuurlijk voor dat al zijn spullen weg waren en het lekker rook, want huisdieren kunnen nu eenmaal een minder frisse geur achterlaten. 


5. Frisse lucht en wegwezen 


Zet, waar dat kan, de ramen lekker open (op een kier) zodat er ook tijdens de bezichtiging frisse lucht naar binnen kan. Niets is zo vervelend als een muffige kamer bekijken… Daarnaast kun je er vaak voor kiezen om zelf bij de bezichtigingen aanwezig te zijn. Wij hebben dat niet gedaan. Hoezeer je zelf je woning helemaal mooi en opgeruimd vindt, de koper heeft het toch vaak over de negatieve punten. Wij vonden het niet fijn om daarbij te zijn, dat lieten wij graag over aan de makelaar. 


Door ervoor te zorgen dat je woning helemaal verkoop klaar is, heb je de grootste kans om je woning snel te verkopen. Momenteel verandert de markt best wel. De hypotheekrente ging tijdens onze verkoopperiode flink omhoog en dat betekent dat potentiële kopers toch minder kunnen lenen. Woningen worden nu minder waard, maar je woning verkopen kan natuurlijk nog steeds meer dan prima. Er hoeft maar 1 iemand tussen te zitten die verliefd wordt op het huis en een mooi bod doet, door je huis zo goed mogelijk te presenteren maak je die kans meteen groter, succes!


In dit artikel staat een gesponsorde link

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: