Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Hier moet je op letten bij het boeken van een vakantie met kinderen! 

Gastblogger Clair ging met haar 2 mannen vorig jaar op vakantie naar Kos! Vakantie met kleine kinderen is toch anders, er zijn dingen waar je goed op moet letten tijdens het boeken. Aangezien we allemaal alweer uitkijken naar de zomervakantie, deelt ze vandaag haar handige tips! 

Het jaar is net begonnen en we zitten nog volop in de winter (nou ja.. Winter?). Maar het is alweer tijd om de zomervakanties door te geven aan de baas. Ga je een vakantie boeken? Waar ga je dit jaar naartoe en waar heb je zin in? En.. Heel belangrijk, waar let je op als een kind (of meerdere) deel uitmaakt van het reisgezelschap? 

In september zijn wij voor het eerst buiten de schoolvakanties op vakantie gegaan. Bij mijn vorige werkgever was dit niet mogelijk en nu konden we er eindelijk gebruik van maken. Wij gingen voor het eerst naar het buitenland, toch spannend. Het kiezen kostte ons meer tijd dan we dachten, omdat het kindvriendelijk moet zijn en we wilden dat Luuk zich goed kon vermaken (zodat wij ook plezier hadden). Wij kozen uiteindelijk voor een TUI Family Life vakantie (nu TUI Blue) en hebben een heerlijke tijd gehad op Kos. Op basis van mijn ervaringen beschrijf ik 5 punten die ik belangrijk vind bij het boeken van een zomervakantie in het buitenland.

1. Zwembad

Natuurlijk kan een zwembad niet ontbreken, dat had je zelf vast ook al wel bedacht! Nu kwamen wij erachter dat er ook genoeg zwembaden zijn met zout water. Hier hebben wij niet voor gekozen en gelukkig maar. Luuk moest bijvoorbeeld erg wennen aan het zoute water van de zee, waardoor hij pas de laatste dagen een beetje erin wilde dobberen (en nog niet heel lang). 
Mocht jouw kind dit ook vervelend vinden, dan heb je weinig waterpret en dat zou zonde zijn. Het is handig om dat goed te checken voordat je boekt! Wij hebben gemerkt dat het erg fijn is als er meerdere zwembaden in de buurt zijn. In ons geval was de zomerdrukte niet meer op zijn top, maar ik kan me voorstellen dat het zwembad tijdens de zomervakantie goed bevolkt is. 
Doordat er op ons resort meerdere zwembaden waren, konden wij kiezen voor het meest rustige zwembad als wij daar zin in hadden.

2. Vermaak

Op ons resort was er volop vermaak voor de kinderen. Dit was er in de vorm van animatie dat de hele dag rondliep en activiteiten voor alle leeftijden (knutselen, aquafitness, waterpolo, danslessen). 
Maar ook in de avond waren er shows voor jong en oud. De animatie was sprak in het Engels, Duits en Zweeds. Het viel mij op dat het totaal niet uitmaakt welke taal de animatieleden spreken. In eerste instantie was ik hier namelijk huiverig voor en ik twijfelde erg of dit wel leuk zou zijn voor Luuk. Ik had het resort hierom bijna niet gekozen! 
Dit maakte Luuk echter helemaal niets uit, want met handen en voetenwerk kom je heel ver. Zoals bij elk kind, kun je nooit voorspellen wat hij/zij daadwerkelijk leuk vindt om te doen op vakantie. Luuk zijn interesses kunnen per dag (eigenlijk per moment) verschillen en daarom was het erg fijn om uit een breed assortiment aan activiteiten te kunnen kiezen. Zo kun je goed inspelen op de behoeftes (lees: mood) van je kind. 

3. Accommodatie

Een tip van mij is om vooraf bij het boeken zoveel mogelijk te achterhalen of je geboekte kamer overeenkomt met wat je denkt dat je krijgt. Wij hadden gekozen voor een familiekamer, die nog een extra slaapkamer voor Luuk had. Dit kregen wij ook, maar de indeling (en inrichting) was eigenlijk niet kindvriendelijk. Zo lag Luuk vlakbij de deur (met een draaislot…) en de plek van het stapelbed was niet heel goed gekozen. Luuk sliep boven, onder het aircoapparaat. 
Die kon in de avond, als wij nog wakker waren, dus ook niet aan. Zou Luuk in het onderste bed gaan liggen, dan lag hij naast een stopcontact zonder kinderbescherming. De keuze was natuurlijk snel gemaakt, dan maar wat warmer. Echter was de kamer heel anders dan onze verwachting (erg oud) en met dit alles hebben wij uiteindelijk een andere kamer gekregen. Het deed niets af aan ons plezier, maar het was prettig geweest als we niet hadden hoeven verhuizen. 
Wij hadden iets meer research kunnen doen, achteraf gezien! Maar, een extra kamer is ons heel goed bevallen. Vooral omdat Luuk natuurlijk eerder ging slapen en wij de avond rustig samen nog konden doorbrengen, zonder op je tenen te hoeven lopen. Dit zouden we zeker weer doen! 
4. Strand

Natuurlijk is er niet bij elke soort vakantie een strand in de buurt, maar mijn eis was dit zeker wel. Ook wilden we dat het strand aan het resort zou liggen. Luuk is gek op zand en ik wist dat we hier elke ochtend wel zouden gaan vertoeven. We wilden dus niet dagelijks lang hoeven te lopen, het was ook al vroeg behoorlijk warm. Voor ons is dat nog wel te doen, maar je wil op je vakantie zo min mogelijk geklaag van een peuter horen. Dat is pas echt ontspannen… 
Het strand was dan ook aan het resort en we hoefden maar enkele minuten te lopen vanaf de hotelkamer. Hierdoor konden wij na het ontbijt gelijk doorlopen en in de vroege avond nog even terug als we daar zin in hadden. We hebben er echt maximaal gebruik van gemaakt. Luuk zag het strand als een grote zandbak en heeft zich uren vermaakt, zelfs met zijn korte spanningsboog. Ik vond dit echt een must om zelf wat ontspannen momenten te kunnen creëren.

5. Afstand tot de luchthaven

Wij vlogen ’s morgens vroeg heen, waardoor het aantal uren slaap veel minder dan gewend was. Voor ons niet zo’n probleem, maar Luuk is dit niet gewend. De vliegreis was natuurlijk super spannend, dus slapen? Ho maar! Dit maakte wel dat de energie in de bus snel opraakte. Ik vond het erg prettig dat wij maar 30 minuten (15 km) tot aan het hotel hoefden te reizen. Het was een bus zonder airco, erg warm dus. De moeheid begon in te slaan en daardoor werd Luuk wat mopperiger (en wij ook). Het scheelde behoorlijk dat de reis niet te lang duurde. Dit is wel iets waar ik de volgende keer weer naar zou kijken en helemaal als je een nog jonger kindje bij je hebt.
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: