Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Goedkoop genoeg groenten eten, zo doe je dat!

Genoeg groenten en fruit eten is belangrijk! Wij vertelden je laatst al hoe je goedkoop genoeg fruit kunt eten, want nog steeds is een appel duurder dan een appelkoek... maar ook groenten zijn belangrijk. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is momenteel minimaal 250 gram. En het liefst natuurlijk allerlei soorten en kleuren! Daarom vandaag ook handige tips om lekker goedkoop veel groenten te eten;


- Zelf snijden


Je kunt allerlei groenten kant en klaar gesneden kopen, maar zelf snijden is vaak veel goedkoper. Een krop ijsbergsla kun je zelfs meerdere keren gebruiken. Maar snijd ook zelf de uien, champignons en roerbak mixen...


- Eet met het seizoen mee


Het viel ons laatst op hoe duur de paprika's op dit moment zijn. Voor een stoplicht verpakking betaal je nu rond de € 2,49 en dat is meestal 500 gram. Maar er zijn nu meer dan genoeg groenten die wel heel betaalbaar zijn, omdat ze in het seizoen zijn; Denk aan uien, winterpeen, kool etc. Je kunt ook een aantal duurdere groentes kopen en die aanvullen met de goedkoper varianten. Bijvoorbeeld bij burrito's kun je veel meer uien toevoegen en minder paprika.


- Goede aanbiedingen


Door op de aanbiedingen te letten, kun je flink besparen. 2 komkommers voor € 0,99 of een hele bloemkool voor € 1,50. Bekijk goed hoeveel gram groenten je eigenlijk "krijgt" en vergelijk de verschillende supermarkten. Zo kun je optimaal gebruik maken van de aanbiedingen.


- Uit de diepvries


Wij kopen wekelijks groenten uit de diepvries. Je kunt gebruiken wat je nodig hebt, het is lekker vers (want meteen ingevroren na het oogsten) en heel betaalbaar. Daarnaast is het makkelijk, want de groenten is bij deze verpakking kun je zo in de pan doen. Er is in de diepvries enorm veel keuze. Van sperziebonen tot rode kool en van boerenkool tot doperwtjes.


- Moestuin


Wij hebben hier laatst wat zaadjes gezaaid en het is altijd een verrassing wat hieruit komt! Een paar groenten laten groeien kan ervoor zorgen dat je in de zomer meer dan genoeg tomaten of courgettes hebt. Die kun je gemakkelijk alvast bereiden tot tomatensaus voor de pasta of pizza (handig voor de voorraad) Courgettes kun je in stukjes snijden en invriezen, dan heb je er het hele jaar plezier van.


- Soep


Een hele goede manier om lekker veel groenten binnen te krijgen is door soep te maken. Ik maak vaak een keer per week een grote pan vol. Daar eten we dan ook met de lunch nog van. Soep kun je maken met restjes groenten die er nog liggen of met de goedkopere soorten; uiensoep is heerlijk, wortelsoep met een flinke zak winterpeen... makkelijk te maken en je krijgt heel voordelig je groenten binnen.


- Laat de snack groenten liggen


In de supermarkt heb je vaak hele schappen vol met snack groenten... handige kleine komkommers, paprika's, geschrapt worteltjes etc. Maar vaak zijn deze verpakkingen veel duurder dan het gewone product. Een komkommer is zo in plakjes gesneden en een wortel is met een dunschiller zo klaar om gegeten te worden. Vooral als er veel groenten gesnackt worden, kun je hier heel veel mee besparen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: