Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De 5 leukste uitjes als het regent!

Wij houden er ontzettend van om met de kinderen op pad te gaan. In de zomer zijn we hel veel buiten; we gaan naar het strand of wandelen in het bos (en gaan daarbij op zoek naar steentjes, slakken en meer) Als het regent laten we ons niet altijd tegenhouden. In de plassen stampen is bijvoorbeeld ontzettend leuk om te doen, maar nu de herfst gaat beginnen zijn we vaker binnen. Ook de uitstapjes verplaatsen zich naar binnen en gelukkig is er genoeg binnen te doen! Vandaag deel ik 5 van onze favoriete uitstapjes bij slechter weer. 
1. De binnenspeeltuin! 

Onze kinderen zijn dol op binnenspeeltuinen en hoewel het vaak druk is en er heel veel lawaai is, vinden wij het ook wel relax. We springen met de kinderen mee op de trampolines, springen met ze de ballenbak in of we lezen rustig een tijdschrift of een boek. Het enige nadeel vond ik altijd dat binnenspeeltuinen best prijzig zijn, je bent vaak rond de € 8,- per kind kwijt en met 3 kinderen tikt dat best wel aan, helemaal als je daar nog lekker gaat drinken misschien wel lekker luncht. 

Sinds kort heb ik de Social Deal app ontdekt (geen spon hoor!) en in onze omgeving staan er regelmatig binnenspeeltuinen bij. Soms met iets eten erbij en soms alleen de entree. Je moet dan denken aan € 4,- tot € 5,- per kind. Best een verschil en daarmee dan ook prima te doen. We zorgen er altijd voor dat we op tijd gaan en onze kinderen vermaken zich er zo driekwart dag. 
2. Musea

Wij gingen vrijwel nooit met onze kinderen naar musea, want ze waren erg jong, zaten overal aan en mijn idee bij de meeste musea was toch dat het voor kinderen niet heel erg leuk was. Maar inmiddels heb ik heel wat bijgeleerd... Er zijn in Nederland superveel musea die leuk zijn voor kinderen. Wij gingen bijvoorbeeld al eens naar het Afrika museum en het Spoorwegmuseum. Voor kinderen zijn er vaak spelletjes en speurtochten waarmee ze zich echt een hele dag vermaken.
3. Zwembad!

Eerder gingen we niet vaak zwemmen met de kinderen, ook als we op vakantie waren gingen we niet zo vaak, ik vond het altijd zoveel gedoe... voor 3 kinderen zwembandjes opblazen, omkleden en na het zwemmen met oververmoeide kinderen weer omkleden in die altijd te kleine hokjes ;) 

Maar.... alles wordt makkelijker, vooral met een tweeling, haha! En nu zijn ze allemaal ouder en dat maakt het toch een stuk makkelijker! Thijs heeft inmiddels zijn zwemdiploma's, dus dat is makkelijker en de meiden kunnen zichzelf nu prima zelf omkleden. Ook na het zwemmen zijn de kinderen niet meer zo moe dat ze niets meer willen, we kleden ons om en klaar. Ideaal! 
4. Bioscoop

Wij houden enorm van films kijken en vinden het super leuk om op een regenachtige dag lekker popcorn te maken en een film te kijken op de bank. Maar de bioscoop is ook wel favoriet. Onze kinderen vinden dat ook altijd een belevenis! De mooie stoelen, popcorn erbij en er zijn altijd wel kinderfilms die leuk zijn (ook voor ouders) om naartoe te gaan! Op ons Instagram kanaal hebben we regelmatig win acties voor vrijkaartjes (tipje tussendoor) ;) 
5. Bibliotheek

Ik weet niet zo goed of dit bij andere gezinnen ook zo is, maar de bibliotheek is voor ons wel een uitje! Er is een aantal jaar geleden een hele mooie grote bibliotheek hier geopend bij ons in de stad en je kunt je daar een hele tijd vermaken! De kinderen hebben een gratis lidmaatschap tot 18 jaar en we zoeken dan boekjes, dvd's, cd's en soms spelletjes uit. 
Er zit ook nog een restaurantje, waar we soms iets drinken, hartstikke gezellig :) Voor ons een ideaal uitje met slecht weer. 

Nu ik al deze uitjes bij elkaar zet, heb ik toch iets meer zin in de herfst! Hoewel ik echt van de lente en de zomer hou, komen we de herfst en de winter zo wel door! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: