Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Geld besparen in Augustus (deel 2)

Geld besparen in Augustus (deel 2)
Augustus is begonnen en daarom is het weer tijd om een aantal handige bespaartips voor je op een rij te zetten. Vorig jaar deelde ik ook al handige bespaartips voor Augustus, dus dit jaar deel 2! Natuurlijk kun je deze bespaartips ook in andere maanden gebruiken. Wil je nog veel meer lezen? Vergeet dan niet al onze bespaartips door te nemen. Laten we snel beginnen met de bespaartips voor deze maand... 

1. Naar het strand 

Het strand is bij ons favoriet, lekker in het zonnetje liggen terwijl de kinderen zich vermaken met zand en water. Ik weet echt niet wat het is, maar dat blijft altijd leuk. Op het strand zien we peuters klungelen met schepjes en emmers, maar ook pubers voetballen of gooien een bal over in het water. Het blijft gewoon leuk en... het is gratis.

Het hoeft niet altijd 30 graden of meer te zijn om naar het strand te gaan. Afgelopen week was het 19 graden met een zonnetje en ging ik met de kinderen op pad. Een emmer mee met schepjes, bakjes en een bal en het was prima. Even wat eten en drinken mee en we vermaken ons wel. 

Bij warm weer vinden wij het altijd heerlijk om pas rond etenstijd naar het strand te rijden. De meeste mensen gaan dan richting huis en dan is het al rustiger. We nemen dan een tas vol met stokbrood, smeersels, olijven, vleeswaren, kaas, komkommer, snoeptomaatjes en meer mee. Dan eten we lekker op het strand, ideaal om na het werk nog een ultiem vakantiegevoel te creëren. 

2. Zoek naar korting 

De zomervakantie duurt 6 weken en hoewel we altijd enorm veel plannen van tevoren maken, komen we nooit overal aan toe. Daarnaast hebben we juist op andere dagen wat inspiratie nodig. Ik kijk veel op Pinterest, voor de leukste knutsel inspiratie of bak ideeën om samen met de kinderen te maken, handig op een regenachtige dag. (En vergeet ook niet om de blog daar te volgen!) ;) 

Daarnaast kijken we altijd even voor korting bij leuke uitstapjes. Punten die we kunnen inruilen voor een bioscoopkaartje of apps zoals Social deal of Groupon. Ik zocht laatst bij ons vakantie adres en zo konden we een wandeling met lunch doen met leuke korting. Ook bij ons zelf in de buurt is er genoeg te doen, dus ik check de apps regelmatig voor leuke uitjes. 

3. Picknicken 

Zoals we dat ook op het strand doen, kan dat ook thuis of juist in de buurt. Soms pakken we de fiets en soms picknicken we in de tuin. Koop wat lekkers bij de supermarkt en het is een feest. (sla ook meteen pakken ijsjes in en leg de vriezer vol, dat scheelt veel uitstapjes naar de ijssalon tussendoor, zodat dat ook leuk blijft) 

Onze kinderen vinden het ook heel erg leuk om voor de lunch te zorgen. Ze gaan met 1 van ons naar de supermarkt en maken de lunch thuis helemaal af. Ze beleggen broodjes, maken fruitsalade, verwarmen poffertjes en meer) Omdat ze helemaal zelf mogen kiezen, vinden ze dat enorm leuk. 
picknicken in Augustus

4. Water


Genoeg drinken is belangrijk en hoewel het soms niet nodig "lijkt", neem ik altijd een fles water mee. We gingen laatst wandelen en zouden hooguit een uurtje onderweg zijn, maar ik nam toch maar water mee. En dat bleek erg handig, want een uur in de felle zon was zelfs aan het eind van de dag nog best warm! Anders zouden we iets te drinken hebben gekocht en dat is natuurlijk hartstikke gezellig, maar niet altijd nodig.


5. Staycation


Veel mensen kiezen ervoor om thuis te blijven. Ik vind het zelf altijd wel fijn om op vakantie te gaan, maar we kunnen ons ook prima thuis vermaken (daar hebben we natuurlijk ook flink mee geoefend het laatste jaar) Maak van je huis een echt vakantiehuis... kies voor een zwembad(je) in de tuin, wandel 's ochtends naar de bakker voor lekkere broodjes, laat de was even liggen en voor je het weet heb je een heerlijke vakantie vanuit je eigen huis. Sowieso is het heerlijk om je eigen huis een fijne plek te maken, waarbij je iedere dag dat vakantiegevoel hebt, zelfs na een lange werkdag kun je dan thuis heerlijk ontspannen.


Zo kun je dus ook in Augustus lekker besparen! Veel succes en geniet van deze vakantiemaand.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: