Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Game review: Pokémon Scarlet/Violet voor de Nintendo Switch

Game review: Pokémon Scarlet/Violet voor de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is nog steeds populair hier in huis. Met verschillende spellen is er voor ieder wat wils; Just Dance voor de meiden en Thijs (en wij doen ook altijd lekker mee), paardenspellen voor de meiden en Mario of Pokémon spellen voor Thijs. Wij mochten weer een nieuwe game uitproberen en Dustin vertelt je er vandaag alles over!


Alweer een mooie titel uit de populaire Pokemon game reeks, Pokémon Scarlet en Violet is de nieuwste versie en overal verkrijgbaar. Namens Nintendo mochten wij de versie Violet testen en wij vertellen je in het kort wat je kunt verwachten.


Het spelen van Pokémon Violet voelt gelijk als gewend, dit komt omdat we ook de voorgangers hebben gespeeld (Sword and Shield en Arceus). In de basis is de game dus hetzelfde en wordt en dus ook weer van je verwacht dat je de Pokédex gaat vullen met de gegevens van alle Pokémons die er zijn. Ditmaal ben je actief in het Paldea gebied. 


Wat is er dan anders? Nou dit keer loop je rond in een volledige vrij toegankelijke wereld en dat is erg fijn. Je wordt ook niet verplicht om met elke trainer die je tegenkomt een battle aan te gaan, ook al is dat wel sterk aan te raden zodat jij en je Pokémons sterker worden. Een klein nadeel van de open wereld is dat je snel in gebieden komt waar Pokémons en trainers gauw te sterk voor je zijn. 

Zijn er meer aspecten veranderd in deze versie? Jazeker! In deze versie kun je 3 verschillende missies volgen. Uiteraard blijft 1 daarvan het voltooien van de 8 verschillende gyms om uiteindelijk de beste Pokemon trainer te worden van Paldea. Maar los hiervan zijn er nog 2 leuke andere missies die je kunt volgen. Je krijgt namelijk ook de keuze om opzoek te gaan naar titan Pokémons. In deze missie met de naam “Path of legends” ga je op zoek naar 5 titan Pokémons. Dit doe je voor Arven een karakter die je tegenkomen op de Naranja/uva academie. De andere missie heet “Starfall street”. In deze missie is het de bedoeling om af te rekenen met team star, een groep Pokémon trainers die het best te vergelijken is met team rocket van vroeger. Deze 2 extra missies zijn een leuke toevoeging om eens niet de standaard verhaallijn van de gyms te volgen.


Zijn er ook nieuwe Pokémons gekomen? Jep en tijdens de introductie van de game kun je gelijk al kiezen uit drie nieuwe type; Quaxyl, Fuecoco en Sprigatito. En dus net zoals bij eerdere games kies je 1 van deze Pokémons om je avontuur mee te beginnen. Wij kozen voor Sprigatito deze vond Thijs namelijk het leukste. 


Dan zijn er ook nog zogenaamde Tera type Pokémons. Pokémons kun je hier in veranderen door speciale kristallen te gebruiken. Ook in de Paldea regio kun je ze in het wild tegen komen en vangen door een battle met de Pokémon aan te gaan. Een tera type Pokémon heeft tijdens een battle ook speciale tera moves die je kunt gebruiken, kortom een leuke toevoeging. 


Uiteraard zijn ook Scarlet en Violet nieuwe Pokémon die je uiteindelijk kunt vangen maar weet wel dat deze alleen in hun eigen game voorkomen. 


Eind oordeel;


Thijs en ik beleven veel plezier aan deze nieuwe Pokémon game en hebben er inmiddels al heel wat uur in zitten. We vinden de open wereld erg fijn maar het is soms wel lastig als je dan Pokémon tegen komt die je niet kunt verslaan óf nog niet kan trainen omdat ze nog niet naar je luisteren. Voor elke Pokémon fan die in het bezit is van een Switch is deze game zeker weer aan te raden. Pokémon Scarlet en Violet zijn verkrijgbaar via bol.com of de Nintendo E-shop

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: