Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Gado Gado, pasta

en we mogen vanavond zo aanschuiven...

Weekmenu; Gado Gado, pasta en we mogen vanavond zo aanschuiven...

Het is weer eens tijd om ons weekmenu te delen. De kerstvakantie is al even voorbij en het is druk met school, werk en sport. De kinderen sporten nu in het weekend en doordeweeks... en met 3 kinderen is het allemaal weer op een andere dag, dus we spelen vaak voor taxi. Het betekent ook dat we soms al 's middags aan het koken zijn en rekening houden in het weekmenu met de dagen waarop we laat thuis zijn. Vandaag deel ik graag weer ons weekmenu met je.


Wil je zelf een keer je weekmenu delen? Dat kan! Vul het formulier in en wij maken er een mooi artikel van.


Maandag; Gado Gado


Ik vind dit altijd een heerlijk gerechtje om lekker veel groenten binnen te krijgen. Deze keer koos ik voor sperziebonen, broccoli en bloemkool. We hadden er natuurlijk ook allemaal dingen bij; een gekookt ei, satésaus, gebakken uitjes, pinda's (even met wat kruiden in de pan warm gemaakt), komkommer en kroepoek.


Dinsdag; Pasta met ui, knoflook en paprika


De meiden hadden een vriendinnetje te spelen, dus ik was alvast vroeg begonnen met het eten. De pasta saus was snel gemaakt met tomaten, kruiden, ui, knoflook en paprika. Thijs was bij een vriendje spelen en vroeg of hij mocht blijven eten... helemaal prima! We zaten nog wel te eten toen hij weer thuis kwam, dus er ging nog een bordje pasta achteraan ;)


Meestal eten we de pasta met Parmezaanse kaas, maar die was nu op. Ik raspte zelf even wat gewone kaas en dat was ook prima. (ik hoor van veel mensen dat geraspte kaas zo duur is. Als je zelf raspt is het veel goedkoper... en het gaat makkelijk met bijvoorbeeld zo'n rasp, die ik altijd in huis heb.)


Woensdag; Andijvie stamppot


Dustin was vrij en hij maakt altijd de lekkerste stamppot. We waren de hele middag onderweg, want de meiden hadden een kinderfeestje en met Thijs gingen wij nog even op pad. Daarna plofte ik op de bank en werd er gekookt, heerlijk! Een lekker stamppotje met spekjes en een gehaktbal.


De meiden hadden al friet en heel veel lekkers op, maar een klein bordje stamppot ging er nog wel in.


Donderdag; Tomatensoep


Sinds dit jaar traint Thijs in het weekend en op donderdagmiddag. Hij traint van 17u tot 18u, wat eigenlijk precies een onhandige tijd is... haha! Maar ik maakte de soep 's middags alvast. Dustin werkt tot 18u en zo waren we allemaal ongeveer tegelijk weer thuis. Even wat broodjes in de oven en we zaten zo aan tafel.


Vrijdag; Pannenkoeken


Thijs is inmiddels bijna 11, volgende maand is hij jarig en zo langzamerhand doet hij wat klusjes in huis. Dat vinden wij belangrijk en hoort er gewoon bij. Ook koken is daar een onderdeel van en eens in de zoveel tijd mag hij beslissen wat hij wilt maken en gaan we samen boodschappen doen. Vandaag bakt hij pannenkoeken, lekker!


Daarna gaan de kinderen alle drie naar sport, dus we eten een beetje op tijd, dan staan ze om 19u weer klaar in de sportzaal.


Zaterdag; Aardappels uit de oven, rode kool, appelmoes en vlees


Wij eten niet heel veel vlees, maar morgen hebben we een stukje kip. Met aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn, rode kool en appelmoes.


Zondag; hapjes


De favoriete maaltijd van de kinderen; hapjes! Vaak eten we dat op een weekenddag. We halen allemaal lekkers... van kaasjes (brie) tot quiche. En maken zelf lekker een schaal snoepgroenten, bladerdeeghapjes met pesto en kaas, focaccia en gemarineerde olijven. Alles gaat tegelijk op tafel en dan lekker eten. De kinderen helpen ons dan altijd alle 3 in de keuken, zo gezellig!


En zo is er dan weer een week voorbij. Een lekker gevarieerd weekmenu...

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: