Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit gaven wij uit aan onze vakantie! 

 Op vakantie, heerlijk! Even een weekje er tussenuit en naar een andere omgeving. De afgelopen jaren zijn wij veel in Nederland weggeweest. Vaak gaan we in de zomervakantie een week weg en dan nog in een andere vakantie. Soms een weekend, soms langer.. het verschilt per jaar. Wij vinden het wel fijn om vaker weg te gaan, om nog vaker dat vakantiegevoel te hebben! Ik vertel je vandaag wat wij kwijt waren aan onze vakantie dit jaar.... 

Net als bij andere kosten, zoeken we voor de vakantie natuurlijk ook naar de beste deal. Vakantie hoeft helemaal niet heel duur te zijn, maar soms moet je even goed zoeken. Onze goedkoopste vakantie was in de voorjaarsvakantie van 2019. Ik speurde op het internet en kon een week vakantie boeken naar Landal Stroombroek voor € 250,- ! Deze prijs was zelfs inclusief alle extra kosten zoals reseveringskosten, lakenpakketten en toeristenbelasting. Dit is bij ons, als gezin van 5 al snel zo'n € 100,- wat bovenop de "gewone" prijzen komt, maar dit zat hier al bij. 

Inmiddels zijn de prijzen voor vakanties in Nederland flink gestegen. Een week weg voor € 250,- gaat je niet meer lukken. (En dit was natuurlijk niet in de zomervakantie, dan zijn de prijzen ook hoger) Ik houd de prijzen altijd vanaf ongeveer Februari in de gaten. Stijgen ze? Dan boeken we sneller... blijven ze gelijk of dalen ze zelfs, dan wachten we vaak nog even af. 

Ik vond de prijzen voor de bekende vakantieparken dit jaar echt heel hoog. Wij besloten om eens verder te kijken en hoorden via via goede verhalen over Molencaten. Zij hebben kleinere parken, maar er is nog genoeg te doen. Wij boekten een bungalow voor de eerste week van onze zomervakantie. Je betaald bij hen niet voor lakenpakketten oid, dat zit bij de prijs inbegrepen, erg fijn! Wij waren voor een week in een 6 persoons bungalow € 611,- kwijt. 

We waren van plan om dit jaar veel leuke uitjes te doen, maar we hadden geluk met het weer. Vorig jaar hadden we slechter weer en zijn we bijvoorbeeld veel naar binnenspeeltuinen geweest. Dit jaar konden de kinderen iedere dag in het binnen of buitenzwembad zwemmen en vermaakten ze zich al snel met vriendjes en vriendinnetjes op het park. Ze waren niet echt enthousiast over uitjes, want ze wilden liever spelen, naar de knutselclub, naar de mini disco etc. Ook helemaal prima. We zijn dus alleen een dagje gaan winkelen en een dagje naar een boerderij geweest. Kosten bij elkaar; € 150,-


Waar we wel veel meer aan uitgaven dit jaar was eten en drinken. We deden die week 2 keer boodschappen in de supermarkt. Hierbij waren we beiden keren zo'n € 25,- meer kwijt dan thuis. Daarnaast konden we door het mooie weer veel gebruik maken van de horeca. We gingen lekker uit eten, dronken koffie op het terras, aten een broodje of gingen aan de bitterballen. Als het slechter weer was geweest, dan hadden we waarschijnlijk meer in de bungalow gezeten. Ook werd er regelmatig een ijsje gehaald. We zijn nog een keer met opa en oma uit eten geweest, omdat zij voor mijn verjaardag op bezoek kwamen, dat kregen we cadeau voor mijn verjaardag. Al met al waren we zelf gemiddeld € 40,- per dag kwijt aan de horeca. Totaal; extra boodschappen en horeca; € 500,- (Ik tel hierbij 6 vakantiedagen ivm de aankomst en vertrekdag)

In totaal waren wij deze week dus rond de € 1261,- kwijt. Dit was meer geweest als we meer uitjes hadden gedaan en het was zeker minder geweest als we geen goed weer hadden gehad. Wij vinden het prima om ook op vakantie omstebeurt te koken, maar doen niet moeilijk over een extra drankje of ijsje... het is vakantie!


Ik ben tevreden met ons uitgaven, we hebben een heerlijke week gehad en ik kijk alweer uit naar de volgende vakantie :)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: