Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een gokje wagen

Een gokje wagen
Gisteren was het weer de tiende van de maand en we kennen allemaal wel het zinnetje; "De tiende kan het gebeuren!" Ik heb het natuurlijk over de loterij, want een gokje wagen is altijd leuk, maar is het wel nodig? 

Doe je wel of niet mee? 

Wij hebben een hele tijd niet meegedaan aan loterijen. Het is natuurlijk fantastisch om veel geld te winnen, maar de kans is niet groot. Wij vonden de kosten best hoog oplopen en daarom deden we het nooit. Het is een keus die ieder voor zich maakt. De postcodeloterij vind ik bijvoorbeeld een bizarre loterij. Als je niet meedoet, dan winnen al je buren... dat zal je inderdaad maar gebeuren. Gelukkig worden de miljoenen daar over heel veel huishouden verdeeld, dus hoewel er echt mensen zijn die hoge prijzen winnen, die kans is helemaal niet groot. 

Inmiddels doen wij wel iedere maand mee met de Staatsloterij. De win kans is hier het grootst van alle loterijen. De kans dat je iets wint is 50%. De kans dat je de jackpot wint, verschilt iedere maand. Voor de oudejaarstrekking worden er veel meer loten verkocht dan voor een trekking in Maart. De ene website heeft het over een kans van 1 op 9 miljoen en ergens anders las ik over de kans van 1 op 40 miljoen. Bij de staatsloterij zelf kan ik er geen informatie over vinden, dus de waarheid zal iets in het midden liggen. 

Wat kost dat? 

Wij kiezen altijd voor een vijfde lot met XL trekking. Bij een vijfde lot ontvang je bij een hoofdprijs van 10 miljoen, 2 miljoen, nou, daar doe ik het ook wel voor ;) De XL trekking is iedere maand een extra trekking waarbij je kans maakt op extra geldprijzen. 

De kosten van zo'n lot zijn iedere maand € 3,50. Om mee te doen kost dat ons dus jaarlijks € 49,-. Ik reken met 14 x 
€  3,50 omdat wij ook altijd meedoen met de koningsdag trekking en de oudejaarstrekking. 

De win kans is dus 50%, dus we winnen regelmatig iets. De ene keer een euro, de andere keer € 10,- Als we dat verrekenen met de jaarlijkse "kosten", dan zijn we voor een heel jaar zo'n € 30,- gemiddeld kwijt. 

Voor de lol;

Dat vind ik een prima bedrag om kans te maken op miljoenen. Wij spelen mee voor de lol en het is altijd leuk om iets te winnen, maar ik reken niet op de hoofdprijs, al weet je het natuurlijk nooit! 

Wat te doen met een miljoen?


Ik denk er weleens over na wat wij zouden doen met een miljoen... of nog meer. Ik weet het eigenlijk niet eens. Misschien zouden we verhuizen of meer uitgeven aan luxe. Ik denk persoonlijk niet dat zoveel geld gelukkig maakt, als is het handig om te hebben...


Ik las laatst een artikel over winnaars van de staatsloterij. Er zijn makkelijk gezegd 2 soorten winnaars; Mensen die al hun dromen laten uitkomen... een andere auto kopen, veel gaan reizen en het geld zogezegd snel opmaken. Daarna pakken ze hun leven zoals daarvoor vaak weer op.


Anderen leven eigenlijk gewoon door zoals je al deden voor het winnen. Ze geven wel meer geld uit aan luxe producten, maar gaan nog steeds naar hun werk, delen, doen verder geen gekke dingen en hebben heel lang plezier van hun prijs.


Mochten wij ooit een hoofdprijs winnen, dan gaan we uiteraard voor de tweede optie. We hebben een goed leven en daar gaan we graag mee door... al is het heerlijk om te dagdromen over mega huizen, dure auto's en vakanties naar de malediven.... alleen de voorpret maakt die € 30,- al goed besteed.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: