Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Keuken opnieuw inrichten? Déze details maken het af

Keuken opnieuw inrichten? Déze details maken het af

Soms wil je gewoon eens iets nieuws in huis. Wellicht is de keuken wel aan een upgrade toe! Of de boel nu vervallen is of niet, het is verfrissend om je woning eens van een make-over te voorzien. Dat gaat om grote aanpassingen, maar net zo goed om veranderingen in de details. Over de tweede categorie gaan we het hebben: welke details zorgen voor een frisse look in de keuken?


Serviesgoed in het zicht


We willen het allereerst over het serviesgoed hebben. Gebruik je nog altijd eenvoudig serviesgoed waar verder niets speciaal aan is? Dat is zonde. Kies liever voor uitgesproken serviezen, als eyecatcher in de keuken en aan tafel. Dat staat een stuk leuker! Zo mag alles een vrolijke kleur kennen: van borden tot mokken. Donkergroen, diepblauw en bordeauxrood zijn momenteel in trek. Geef je servies een fraai plekje in de keuken: op houten planken boven het aanrecht bijvoorbeeld. Zo staat de boel niet verstopt achter een gesloten kastdeurtje. Mooi serviesgoed mag gezien worden!


Aankleding van het aanrecht


Het aanrecht in de keuken dient uiteraard met name een praktisch doel. Hierop wil je maaltijden bereiden. Maar er is ook heus nog wat ruimte voor de aankleding van het aanrecht. Zet bijvoorbeeld je snij- en serveerplanken sierlijk verticaal in een hoekje. Kies het liefst voor houten snijplanken, voor een natuurlijke uitstraling. Haal een mooi messenblok in huis om je messen in te bewaren. En geef je koffiemachine een goed plekje op het aanrecht – moderne apparaten zien er vaak beeldig uit. Zo is het aanzicht van de keuken al direct een stuk interessanter dan wanneer het werkblad helemaal leeg is.


Plantjes in de keuken


In veel keukens mist er levendigheid. Hoe je hier nu voor kunt kiezen? Plantjes zorgen voor leven in de brouwerij! Zet deze ook neer op het aanrecht, mocht er nog wat ruimte over zijn. Kruidenplantjes bieden hier een uitkomst: je kunt ze direct gebruiken bij het koken. Steek ze even in een leuk plantenpotje, zodat je je niet hoeft te storen aan het binnenpotje van plastic. Ook in de vensterbank en op de afzuigkap kun je plantjes kwijt: kruidenplanten, maar net zo goed kamerplanten. Wat een sfeer!


Tegeltjes aan de muur


De muur achter het aanrecht ziet er vaak wat kaal uit. Ook hier kun je voor een snelle en eenvoudige make-over zorgen. Plaats tegeltjes tegen deze muur! In een unieke kleur, zoals roze of groen. Geen tijd voor het echte tegelwerk? Denk dan aan plakzeil met een tegel look. Je plakt het er zo op.


Knopjes op keukenkastjes


Het is een detail in de keuken waar je wellicht nog nooit naar om hebt gekeken, maar toch telt het mee voor de algehele uitstraling: de knopjes op de keukenkastjes. Vaak zijn hier saaie knopjes te vinden. Wissel deze liever om voor iets opvallends! Denk aan gouden knopjes, of juist knopjes van marmer. Het zorgt meteen voor een ander aanzicht. En het omwisselen van de knopjes is zo gepiept!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: