Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen na de vakantie, zo vul je alles weer aan!

Besparen na de vakantie, zo vul je alles weer aan!
De vakantie is hier voorbij... en het gewone leven begint weer. Veel gezinnen geven meer uit in de vakantie dan in andere weken. We zijn makkelijker met een ijsje hier, een ijsje daar. We zitten vaker op het terras en maken meer uitstapjes. Juist eind Augustus en September zijn duurdere maanden, omdat er schoolgeld, een ouderbijdrage, schoolspullen, fiets, laptop of contributie van de muziekles of sportclub betaald moeten worden. En het zijn juist de maanden waarin veel ouders met een "kater" wakker worden... oeps! We hebben toch best veel uitgegeven. Tijd dus om deze maanden te gebruiken om de kosten te betalen en je spaarrekening of spaarpotjes weer aan te vullen, ik geef je vandaag graag wat handige tips;

- De boodschappen 

Ja, wij besparen hier graag op! Spreek af om deze periode te gebruiken om goedkoop boodschappen te doen. Kies voor makkelijke en goedkope gerechten, maak een weekmenu en koop de groenten en fruit in de aanbieding. Zo na de vakantie kun je gemakkelijk je voorraadkast en vriezer eens leeg eten. Kies voor simpel, gezond en goedkoop de komende weken, dan kun je als gemiddeld gezin iedere week gemakkelijk een paar tientjes besparen. 

- Kleding

Dit is de tijd om de kledingkast weer eens uit te zoeken. Ik heb dit zelf vorige week nog samen met de meiden gedaan en we kwamen erachter dat ze echt veel hebben liggen (ook voor de komende herfst) Kijk wat je allemaal nog hebt liggen en wat je eventueel nodig hebt voor de komende periode. Verkoop kleding die je niet meer past bijvoorbeeld via Vinted. En kijk daar ook eens rond of je iets leuks kunt vinden. Zo kun je de opbrengsten en verkopen mooi tegen elkaar wegstrepen en is je garderobe gratis aangevuld. 

- Geen nieuwsbrieven en folders

Meldt je af van de nieuwsbrieven, als je dat tot nu toe nog niet hebt gedaan. Altijd als je online iets koopt, dan laat je je mailadres achter en "surprise" je ontvangt meteen iedere week de nieuwsbrief vol met handige koopjes en kortingen. Ik betrap mijzelf er weleens op dat ik dan toch iets nodig denk te hebben. Zo kreeg ik laatst een nieuwsbrief met kortingscode omdat ik al zo lang niets besteld had (haha... slim!) Voordat ik het wist zat ik rond te kijken op de site totdat ik mij bedacht dat ik niets nodig had... in ieder geval niet totdat ik die kortingscode in mijn mailbox kreeg. Dus meldt je af, dat scheelt heel veel. 

Ook folders bekijk ik alleen nog van de winkels waar ik wel kom (meestal de supermarkten) Een nee-nee sticker op de deur zorgt ervoor dat ik de folders niet ontvang en de folders die ik wel wil zien, bekijk ik op internet. Als ik weleens andere folders bekijk, dan zie ik echt altijd "opeens" dingen die ik wil hebben... maar die niet nodig zijn.  
Uitverkoop, korting

- No buy week


Spreek met jezelf af om een "no buy week" te houden. Koop alleen de boodschappen en verder niets, je hoeft ook niet te twijfelen over aankopen, want je doet ze niet. Als het bevalt kun je de week nog uitbreiden naar nog een week of een maand. Zo'n periode kan je gemakkelijk helpen om inzicht te krijgen in wanneer je nou precies iets wilt kopen of nodig denkt te hebben, het kan je heel veel inzicht geven en het maakt je bewust van je eigen koopgedrag.


- Reken even terug naar je werkuren


Hoeveel verdien jij per uur? En hoeveel hou je daarvan over als je je reiskosten, kosten voor nette kleding, kinderopvang etc. eraf haalt? Vaak blijft er maar bar weinig over. Met dat bedrag kun je meteen terugrekenen hoe lang je moet werken voor die nieuwe aankoop. Wil je echt een uur werken voor de koffie en het broodje onderweg? En hoelang moet je werken voor je maandelijkse huur of hypotheekafschrijving? Vaak is dat nog best schrikken.. als je die berekent bij veel van je aankopen zul je merken dat je veel dingen lekker kunt laten liggen en dat scheelt!


- Plannen en overzicht


Als je voor de vakantie een mooi overzicht had gemaakt met de uitgaven die je had willen doen, dan was de kans groot geweest dat je niet teveel had uitgegeven (mooie tip voor volgend jaar) Maar plannen en overzicht kan ook goed helpen om je uitgaven in de hand te houden. We hebben geen hele mooie zomer gehad en soms lijkt het of de herfst al is begonnen, maar als ik je vertel dat we over een maand of 4 alweer aan het kerstdiner zitten, dan kun je je bedenken dat dat best wel snel gaat! Dat is al over zo'n 16 weken...


En we weten allemaal dat er dan ook weer extra kosten zijn. De Decembermaand is duur en tegen die tijd wil je niet meer bezig zijn om nog krom te liggen omdat je in de zomervakantie teveel hebt uitgegeven. Wees dus nu even streng en vul je spaarrekening, gewone rekening of spaarpotjes razendsnel weer aan... dan ben je mooi voorbereid voor de volgende dure periode, want voor we het weten... is het alweer zover. Succes!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: