Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in de supermarkt; dit moet je niet vergeten!

Besparen in de supermarkt
Besparen op de boodschappen is 1 van de eerste stappen om vaak lekker te besparen. Als je (te) veel uitgeeft aan de boodschappen is het ook nog eens 1 van de makkelijkste uitgaven om op te besparen. Goedkopere maaltijden, even wat andere tussendoortjes en je bent al een heel eind. De meeste bespaartips ken je waarschijnlijk al, maar vandaag heb ik 5 dingen die je zeker ook niet moet vergeten als je de boodschappen doet... want ook bij deze 5 dingen kun je ongemerkt teveel uitgeven als je ze vergeet. 

1. Controleer de bon 

Ik verbaas mij er altijd over dat veel mensen de kassabon niet willen hebben in de supermarkt. Natuurlijk is het beter voor het milieu als ze hem niet uitprinten, maar het is zonde als je moeite doet om wat te besparen en je per ongeluk teveel betaald voor een bepaald product (dat je misschien anders niet had meegenomen) 

Het valt mij op dat er regelmatig iets teveel aangeslagen wordt. Dat kan gaan om kortingsstickers die niet meegenomen worden of aanbiedingen die niet goed in de kassa staan. Bij de ene supermarkt gebeurt dit overigens vaker dan bij de andere, haha! Maar gek genoeg wel altijd in het voordeel van de winkel. 

Door de kassabon te controleren kun je meteen zien als er iets niet goed gegaan is. En kun je meteen het teveel betaalde geld terug vragen. En misschien vindt je het een beetje stom om voor € 1,- weer naar de klantenservice te lopen, maar het is nu eenmaal teveel betaald. 


2. Bekijk de aanbiedingen en gebruik ze

Wij bekijken altijd de folder van de supermarkt waar we heen gaan. (Dat doen we overigens online, net zo makkelijk) Als je wilt besparen, dan kun je het beste kiezen voor huismerken of c-merken, maar die "duurdere" a-merken zijn juist altijd in de aanbieding en dan zijn ze soms echt goedkoper dan de andere merken. 

Kijk dus altijd even goed of er aanbiedingen zijn waar je gebruik van kunt maken. Ik koop ook gerust 8 pakken pasta als ze in de aanbieding zijn, het komt hier toch wel op. 

3. Ga op sticker jacht 

Versproducten kunnen minder lang bewaard worden en als ze niet verkocht zijn, dan moeten ze weggegooid worden. (Of worden ze in een Too good to go pakket verkocht). Maar supermarkten zullen altijd eerst proberen om de producten zelf te verkopen, daarom kun je mooie koopjes scoren met een kortingssticker. 

En hoewel ik al vaker heb verteld dat je hiermee vlees of vleesvervangers goedkoop kunt scoren, vergeet vooral niet om even een rondje langs de groenten, vers pakketten, zuivel, brood en gebak te doen. Heel veel dingen kun je gewoon nog gebruiken en dan is die korting meer dan mooi meegenomen. Groenten kun je invriezen of gebruiken voor de soep. De vers pakketten kun je bereiden en binnen 2 dagen consumeren (of de maaltijd invriezen). Zuivel kun je prima nog 2 dagen langer gebruiken, brood kan in de vriezer en ook gebak kan in de vriezer (handig als je binnenkort iets te vieren hebt) 

Door gebruik te maken van kortingsstickers en iedere boodschappenronde even langs de versproducten te lopen, kun je mooi besparen en je vriezer goedkoop vullen. 
Besparen op de boodschappen

4. Laat weten als je niet tevreden bent


We willen liever niet bekend staan als die "zeikerd" (of vul een andere leuke naam in) maar je mag best laten weten als je niet tevreden bent. Een netje uien waarbij de helft rot was of een zak paprika's die van binnen bruin waren... het is gewoon zonde. Je hoeft echt niet om ieder klein dingetje bij de klantenservice te staan, maar als er iets niet goed is, mag je dat best even melden. Soms krijg je je geld terug en soms kun je een ander product meekrijgen.


5. Ga alleen en kijk in de onderste schappen


Nu er toch geadviseerd wordt om alleen naar de supermarkt te gaan, kunnen we daar mooi gebruik van maken. Met kinderen (of partner) naar de supermarkt zorgt vaak voor meer aankopen. Al is het maar een surprise ei of extra zak chips, na een jaar tikt dat allemaal aan en is het echt nodig? Hoe meer mensen er meekijken in de supermarkt, hoe meer handige dingen of lekkere producten je ziet.


Natuurlijk kun je dit soort dingen best meenemen, maar niet alleen maar omdat iemand het ziet liggen. Zorg er ook voor dat je in de onderste schappen kijkt. Op ooghoogte liggen vaak de duurdere en handige producten. Aangezien niemand het ideaal vindt om bukkend door de supermarkt te lopen, liggen de goedkopere producten onderop. Je bent dan eerder geneigd om het product op ooghoogte mee te pakken....


Daarnaast is het handig om altijd even naar de kiloprijs te kijken (ook bij die goedkope producten onderin de schappen) want soms is het handiger om een grote verpakking te kopen of toch een ander merk dat goedkoper is (terwijl dat niet zo lijkt qua verpakking)


Conclusie;


Al met al is de conclusie dat het best even opletten is als je wilt besparen op de boodschappen. Maar hoe langer je het doet, hoe meer je de besparingen terugziet en hoe makkelijker het gaat.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: