Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in Juni; 5 handige tips

Besparen in Juni; 5 handige tips

Juni is begonnen! Een hele nieuwe maand ligt voor ons en op de blog delen we iedere maand 5 handige bespaartips of bespaar opdrachten waar je die specifieke maand mee aan de slag kunt gaan. Sommige lezers pakken iedere week een nieuwe tip op en gaan daarmee aan de slag, anderen beginnen de maand en bekijken hoe ver ze komen. Wat je ook gaat doen, ga er lekker mee aan de slag! Hier kun je de tips van Mei teruglezen.


De nieuwe maand is vandaag begonnen en daarom delen we vandaag weer 5 nieuwe handige tips...


1.Vergelijk je autoverzekering


Deze maand gaan we eens kijken naar de autoverzekering. Het is een verzekering waar je ieder jaar schadevrije jaren kunt opbouwen, waardoor de verzekering weer wat goedkoper kan worden, maar in de praktijk worden dit soort verzekeringen juist ieder jaar weer een stukje duurder, vaak zonder dat je het echt doorhebt.


Bekijk deze maand eens hoe je verzekering in elkaar zit en hoeveel je betaald. Vergelijk met andere aanbieders en bekijk meteen even of je goed verzekerd bent als je deze zomer bijvoorbeeld naar het buitenland gaat (bekijk ook of de pechhulp in orde is, dat kan erg hard oplopen in het buitenland)


2. Plan je vakantie budget


Als je de komende zomer op vakantie gaat, dan is nu het moment om eens te gaan kijken wat je allemaal wilt doen en wat het budget gaat zijn. Heb je gespaard voor de vakantie en hoeveel heb je over om ter plekke uit te geven? Zijn er specifieke dingen die je wilt doen of die je wilt bekijken? En hoeveel kost dat dan?


Je kunt natuurlijk niet alles plannen, want het is vakantie en dat loopt vaak anders dan thuis (en dat is ook helemaal prima) Maar je kunt wel alvast gaan bekijken wat dingen kosten en wat je daarvoor nodig hebt. Een budget op vakantie is helemaal geen gek idee, dan heb je na de vakantie niet meteen een lege portemonnee.


3. Geef jezelf een extra spaardoel deze maand


Het is altijd leuk om jezelf uit te dagen met een challenge. Geef jezelf deze maand dus een extra spaardoel (misschien wel voor wat extra activiteiten in de vakantie straks) Je kunt ook de rest van het gezin erbij betrekken... spreek bijvoorbeeld af dat je deze maand € 50,- of € 100,- extra wilt sparen. Hoe kunnen we dat voor elkaar boksen? Gaan we nog wat spullen verkopen? Gaan we extra enquetes invullen? Gaan we deze maand goedkope gerechten maken? etc. etc.


Hou je spaardoel bij door een mooie boom te tekenen op een blad. Met allerlei blaadjes. Ieder blaadje is bijvoorbeeld €5,- waard en als je die hebt gespaard, dan mag er een blaadje ingekleurd worden. Hierdoor maak je het spaardoel heel tastbaar en zie je hoe snel het eigenlijk kan gaan. Ik weet zeker dat iedereen er op deze manier enthousiast van wordt.

Spaardoel voor de vakantie

4. Zoek je kledingkast uit


We hebben al een paar warmere dagen gehad. De afgelopen dagen was het een stuk kouder, maar de lente komt vast weer terug ;) Zoek deze maand je kledingkast uit en bekijk hoeveel kleding je eigenlijk hebt (dat kan bijna niet anders) Kleding die je niet meer draagt, kun je verkopen op Vinted en koop deze maand even niets nieuws, ik weet zeker dat je gewoon iedere dag iets leuks aan kunt trekken.


5. Zoek alvast naar low budget uitjes


De zomervakantie komt er echt aan... ieder jaar hangen we de jaarkalender van school op de koelkast en ieder jaar verbazen we ons erover hoe snel hij alweer vervangen kan worden door de volgende. De kinderen moeten hier nog wel een paar weken naar school, maar ik weet hoe snel de weken voorbij vliegen en voor we het weten begint de vakantie.


Natuurlijk gaan we leuke (betaalde) uitjes doen en gaan we ook nog weg. Maar ook low budget uitjes maken de vakantie leuk. Je kunt op de site van je eigen gemeente zoeken of er leuke dingen georganiseerd worden, daarnaast kun je zelf op onderzoek uit gaan. Bekijk bijvoorbeeld waar je naar een speelbos kunt (wij gaan regelmatig naar een enorm groot speelbos in Lelystad, maar er zijn er veel meer) en welke uitjes je graag wilt doen. Vergeet ook niet om bij de kortingscodes hier op de site te kijken, die werken we iedere week bij en ook daar staan allerlei leuke (gratis) uitjes.


Kaartjes voor pretparken en dierentuinen kun je met korting krijgen via veilingsites of met spaarpunten (van rente punten tot Airmiles) ga er nu alvast mee aan de slag, straks wil iedereen een veiling winnen.


Door duurdere en goedkopere uitjes met elkaar af te wisselen, heb je een leuke, maar betaalbare vakantie. Ik ga zelf ook weer eens kijken wat er allemaal te doen is en ik deel de tips natuurlijk zeker weer op de blog!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: