Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in Juli

5 handige tips om snel te besparen deze maand

Besparen in Juli, 5 handige tips om snel te besparen deze maand

6 Juli, zo snel gaat het jaar! De helft is alweer voorbij... hier worden de laatste schoolweken afgeteld en we kijken uit naar de vakantie. De zomer is begonnen en nu is het dus alweer Juli.


Iedere maand delen we op de blog handige bespaartips en opdrachten om die specifieke maand mee aan de slag te gaan. Sommige lezers pakken iedere week een tip op, anderen gaan met een paar aan de slag en kijk hoe ver ze komen. Ook voor deze maand hebben we natuurlijk weer 5 handige bespaartips voor je op een rij gezet, laten we snel beginnen. (En lees hier de tips voor Juni nog even terug)


1.Koop juist nu tweedehands


Ben je fan van tweedehands, dan is het slim om de komende weken nog eens goed te kijken naar wat je zoekt. Omdat veel mensen op vakantie gaan, kun je sneller een goede deal maken. Ook in de kringloopwinkels is het deze maand vaak wat rustiger. Slim om toch even te gaan kijken of er nu net iets staat wat je zoekt.


Wij waren even gestopt met verkopen... voor de verhuizing hebben we heel veel weggegeven en verkocht. Nu we binnenkort van ons tijdelijke huis naar ons definitieve huis verhuizen (en er heel veel verhuisdozen uitgepakt moeten worden) zoeken we weer dingen uit, ik weet zeker dat er nog veel meer weg kan.


2. Drink water en eet salades


Juli is bij uitstek de maand om lekker licht te eten en te drinken. Met lange, zonnige dagen is dat heerlijk! Zet een kan water op tafel. Wil je een lekker smaakje, voeg dan iets lekkers toe;

- Citroen of limoen

- Munt

- Plakjes komkommer

- Pakjes sinaasappel

- Aardbeien en frambozen


Salades zijn deze maand ook ideaal... ze zijn licht verteerbaar (fijn bij warmer weer) en je maakt ze gemakkelijk zonder in de hete keuken te hoeven staan. (Bij warme dagen maak ik ze zelfs gewoon in de tuin.. snijplank erbij en je kunt aan de slag) Maak bijvoorbeeld deze lekkere zomerse salade, favoriet hier in huis!


3. Sportschool abonnement


Zeg deze maand je sportschool abonnement lekker op, als je dat hebt. Met mooi weer is het helemaal niet zo lekker om in een warme sportschool te sporten. Ga lekker naar buiten... ook goed voor de vitamine D. Kies voor wandelen, fietsen, hardlopen, skaten bijvoorbeeld zwemmen. Zo fijn dat dat nu allemaal lekker buiten kan!


4. Woonverzekeringen


Bijna iedere maand kijken we ook naar een aantal verzekeringen. En nee, dat is niet het leukste klusje, maar wel ideaal om op een regenachtige zomerdag of zomeravond te doen (als het toch onweert)


Ga deze maand je woonverzekeringen eens bekijken, zoals je inboedelverzekering en opstalverzekering. Waarvoor ben je verzekerd en hoeveel betaal je er per maand voor? Kijk of je goed verzekerd bent en of het misschien goedkoper kan, een mooi klusje voor deze maand.


5. Goedkoper fruit


Deze maanden groeit er veel fruit en zomerfruit is ook goedkoper in de winkels. Misschien heb je zelf wel fruit in de tuin (en zo niet, koop dan een plantje, daar heb je jaren plezier van) Denk aan aardbeien, frambozen, besjes... misschien kun je bij iemand anders plukken die een overschot heeft? Het fruit kun je, als het niet op gaat, invriezen voor smoothies, om jam te maken of bijvoorbeeld muffins mee te bakken.


Zo kun je deze maand weer lekker aan de slag, om nog net even wat te besparen voor de vakantie, succes!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: