Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Nieuwe lampen in de kinderkamers

Vorig jaar hebben we de kamers van de kinderen opgeknapt. De tijd van babykamers is voorbij en we maakten voor Sara en Sofie mooie meidenkamers en voor Thijs een pre-tiener kamer. Er werd geschilderd, we kochten nieuwe meubels en gordijnen en bijna alles zag er weer netjes uit. We wilden alleen nog de verlichting aanpakken, maar toen kwam er een nieuwe lockdown. Gelukkig konden we online ook terecht en vandaag geef ik je graag de beste tips om de juiste keuzes te maken bij het aanschaffen van verlichting voor de kinderkamer.

1. Zuinige verlichting

Ik hoor het mijn moeder nog zeggen; Doe het licht uit! Dat vond ik altijd zo stom, maar nu ben ik zelf die moeder! Het is gewoon vervelend als de lampen de hele dag aan blijven staan en ze vergeten worden. Zonde van het verbruik. Daarom zochten wij in ieder geval naar Energie zuinige verlichting. En gelukkig is daar inmiddels heel veel keuze in. Wist je bijvoorbeeld dat led lampen maar liefst 90% zuiniger zijn dan gloeilampen?! En maar liefst 85% minder stroom gebruiken dan een halogeenlamp?!  

Dan kan die lamp best nog wel even aanstaan, dat scheelt een hoop frustratie als de kinderen het vergeten (al blijf ik het toch tegen ze zeggen!) 

2. Denk aan een dimmer 

De grote lampen in de kinderkamers zitten allemaal op een dimmer. Het licht hoeft immers niet altijd zo fel te zijn. Bij het aankleden is er meer licht nodig dan 's nachts als er een monster weggejaagd moet worden. En even een extra tip; Als je dimmers op de lampen hebt, draai hem dan even laag voordat de kinderen naar bed gaan... als je dan 's nachts even het licht aan moet doen, dan staat het licht al laag en wordt je niet "opeens" verblindt.
Energie zuinige verlichting

3. Kies een nachtlampje uit


Een nachtlampje is altijd prettig. Veel kinderen vinden het niet fijn om in het pikkedonker te slapen. Baby's worden geboren zonder angst voor het donker, maar wanneer peuters rond 2-3 jaar gaan fantaseren, dan kan de angst beginnen. Een nachtlampje zorgt dan voor een veilig gevoel, ze kunnen daarmee echt zien dat er geen monsters of spoken in hun kamer zijn.


Nachtlampjes moeten altijd goed aangesloten worden en zorg er natuurlijk voor dat er geen snoeren door de kamer heen lopen. Bij kleinere kinderen is het ook belangrijk dat ze het nachtlampje niet gemakkelijk om kunnen gooien.


Kies een nachtlampje die je kind zelf makkelijk aan en uit kan zetten. Onze kinderen vinden het prettig om te gaan slapen met het licht aan, maar worden 's nachts weleens wakker van zo'n klein lampje, dus ze zetten ze vaak ook zelf uit.

Nachtlampje kinderkamer

4. Laat je kind meekiezen


Hoe groter ze worden, hoe meer kinderen hun eigen mening hebben. En dat is eigenlijk alleen maar goed! Heb je een kamer in een bepaald thema, zoek daar dan een aantal lampen bij uit en laat je kind de mooiste kiezen.


Het zelf kiezen en bepalen is goed voor het zelfvertrouwen en daarbij vinden ze het ook leuk. Wij kregen regelmatig de vraag of de lampen er al waren... Let er wel op dat je de keuzes niet te groot maakt. Een kind kan niet kiezen uit 30 verschillende lampen, want die zijn dan allemaal veel te leuk. Dan krijgen ze geheid last van keuzestress.


5. Verlichting ter ontspanning


Een felle lamp in de kinderkamer is overdag handig, maar bij het slapen weer niet. Fel licht remt de aanmaak van melatonine en dan is het lastig om in slaap te vallen, daarom is die eerdergenoemde dimmer zo handig. Maar wist je dat je ook heerlijk ontspannen kunt raken van verlichting?


Thijs heeft nu een lavalamp op zijn kamer, wie kent hem nog van vroeger? En vindt het heerlijk om daarnaar te kijken. Hij heeft een heuse "kwallenlamp" en de kwallen zwemmen in het rond. En ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook graag naar meekijk... we worden er allemaal rustig en zen van, ideaal!

Lavalamp rustgevend
Lavalamp kinderkamer
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: